Türkiye'den açıklama: Tümüyle reddediyoruz! AB'nin iki yüzlülüğü

Dışişleri Bakanlığı: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye olması hakkında bugün (12 Kasım) AB Dış İlişkiler Servisi tarafından yapılan açıklamayı tümüyle reddediyoruz.

Türkiye'den açıklama: Tümüyle reddediyoruz! AB'nin iki yüzlülüğü
Türkiye'den açıklama: Tümüyle reddediyoruz! AB'nin iki yüzlülüğü
GİRİŞ 12.11.2022 18:47 GÜNCELLEME 12.11.2022 19:32
Bu Habere 116 Yorum Yapılmış

AB’nin KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üyeliğine dair açıklamasına Dışişleri Bakanlığı'ndan çok sert tepki geldi.

Avrupa Birliği Komisyonu Sözcüsü Peter Stano tarafından yayımlanan ve KKTC'nin "ayrılıkçı" olarak tanımlandığı açıklamada, Rum Yönetimi'nin Ada'daki tek devlet olarak görüldüğü belirtilmişti.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada şu ifadeler yer verildi:

"TÜMÜYLE REDDEDİYORUZ"

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye olması hakkında bugün (12 Kasım) AB Dış İlişkiler Servisi tarafından yapılan açıklamayı tümüyle reddediyoruz.

Kıbrıs Adası'ndaki iki devletten biri olan KKTC’nin gözlemci üyeliğine ilişkin karar, 11 Kasım 2022 günü Semerkant’ta yapılan, Sayın Cumhurbaşkanımızın da katıldıkları Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi’nde oybirliği ile alınmıştır.

Zirve Bildirisinde de ifade edildiği üzere, Kıbrıs Türkleri Türk dünyasının ayrılmaz bir parçasıdır, Türk Devletleri ile her alanda ilişki kurup geliştirmesi en doğal hakkıdır.

"AB'NİN İKİYÜZLÜLÜĞÜ"

AB’nin, BM Genel Sekreteri’nin çağrısı hilafına Kıbrıs Türk halkının uluslararası toplumun saygın bir üyesi olmasını engellemeye çalışması iyi niyetle bağdaşmadığı gibi, GKRY’nin ve Yunanistan’ın kısır politikalarının esiri haline gelmiş olan Birliğin iki yüzlülüğünü bir kez daha açıkça ortaya koymaktadır.

Kıbrıs Adası’nda adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüm ancak Kıbrıs Türk halkının 1963’ten beri gasp edilen müktesep egemen eşitliğinin ve eşit uluslararası statüsünün tescil edilmesiyle başlayacak bir sürecin ardından sağlanabilir.

Bunun için uluslararası toplumun artık Kıbrıs Rum tarafını Ada’nın tek sahibi olarak gören tavrından vazgeçmesi ve KKTC’ni tanıması gerekir.

Türkiye her hal ve karda, KKTC’nin yanında durmaya ve tüm uluslararası platformlarda Kıbrıs Türkünün sesi olmaya devam edecektir.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 116
  • Turattıran 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok saçma kuzey kıbrıs Türk cumhuriyeti diye bir yer var dersek ayrıştırmış oluruz zaten başkenti lefkoşe yerine Ankara deseydik işde ozaman işler daha kolay olurdu ama sma sapan siyaset yapıyoruz zaten yıllardır ötekileştirdik 20 Temmuz 1974 Türk askeri yani askerimiz girip ordaki Türk lerinde özlük haklarını savunmuştur en büyük hata başkent lefkoşe demeleri olmuştur başkenti Ankara deseydik halen bile diyebiliriz işde ozaman yine hönkörüp sonra ise kuyruklarını kıstırılırlar yine paça aralarına
    Cevapla
  • Paka 1 yıl önce Şikayet Et
    Boş laf ediyorsun rummusun
    Cevapla
  • Kibar millet 1 yıl önce Şikayet Et
    Kibar feyzo diler adımıza
    Cevapla
  • Cetin. 1 yıl önce Şikayet Et
    AB,BM,DSÖ ve diğerleri artık özünü,benliğini ve kuruluş ilkelerini yitirmiş ,dünyada bazı kişi ve ülkelere çalışan birer esir kurum olmuşlardır,reis boşuna demiyor,dünya beşten büyüktür,diye
    Cevapla
  • Hasan doğru 1 yıl önce Şikayet Et
    AB hıristiyan ülkeler topluluğu olduğunu bu iki yüzlü taraf tutumu ile yine göstermiştir. Verecekleri her kararın adil olmayacağı baştan bellidir. Güveninilirliği bitmiştir. Bizce enerji ve gıda husunda ambargoyu hak etmiştir.
    Cevapla
  • Abdullah Açıkgöz 1 yıl önce Şikayet Et
    AB iki yüzlü hıristiyan kulübüdür Bizi yıllarca oyaladılar
    Cevapla
  • Yiğido 1 yıl önce Şikayet Et
    AB iki yüzlü politikasını sürdürmektedir Kıbrıs Türklerinin haklarını ihlal ederek Insanlık haklarını ayaklar altına almaktadır. Iki yüzlü AB 'yi şiddetle kınıyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'