İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "engelleniyoruz" iddiaları gerçekçi mi? 3.5 yılda vaatlerinin sadece yüzde 6.5'ni gerçekleştiren İmamoğlu'nun, İstanbul'da vasatın altında kalması tepkilerin odağındaydı.

CNN Türk canlı yayınına çıkan İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İBB'ye 2021 yılında merkezi bütçeden gelen kaynağı açıkladı. İmamoğlu'nun hizmet üretmesi için verilen merkezi bütçenin İmamoğlu'nun beklediği bütçeden yüzde 28 daha fazla geldiği ortaya çıktı.

İMAMOĞLU'NA BEKLEDİĞİNDEN ÇOK DAHA FAZLA KAYNAK GÖNDERİLDİ

Göksu'nun CHP'li İmamoğlu'nu zora sokacak İBB'nin 2021 bütçesiyle ilgili açıklaması şöyle: 

"Demiş ki '2021 yılında bana merkezi bütçeden 20 milyar para gelecek.' 20 milyar öngörmüş değil mi? Engelleyen bir hükümet olsa ne olur? 18 gelmesi lazım 15 gelmesi lazım. Kaç gelmiş? 25. 6 milyar. Yüzde 28 öngörüsünden daha fazla. 20 milyarken 25.6 milyar gelmiş. Eğer bir iyi niyet olmasa, bir kötü niyet olsa, hükümet gece gündüz 'ben bu istanbul'u nasıl engellerim' diye bir kafa yormaya kalksa bunu kesecek çok kanal bulabilir. Şimdi burada bir tane kesinti emaresi bir tane işlem kaydı var mı? Yok."

İMAMOĞLU'NA DAVET

"Hangi kanalda istiyorsa tartışmaya hazırım" ifadeleriyle İmamoğlu'nu meydana çağıran Göksu’nun açıklamalarının devamı şöyle:

"'Engelleniyoruz' lafı çok bayatladı artık. Ben her konuşma yaptığım İBB Meclisi'nde, İBB Başkanı'nın yüzüne, CHP Meclis Üyelerinin yüzüne çıkıp soruyorum 'Sizi kim engelleyebilir?' Ben AK Parti'nin İstanbul'da en yüksek oyla seçilen belediye başkanıyım. Bana bir kuruş fazla gelip de size bir kuruş az geldi mi? Engellendiğini iddia eden bir İBB Başkanı varsa niye benim olduğum ortamda 'Ben engelleniyorum' demiyor. Niye demiyor? Ne zaman diyor bunu kendisinin bir tetikçi medya halkası var oraya konuşuyor onlar bunu dillendiriyorlar. Hangi konuda engellendiğini iddia ediyorsa, hangi kanalda istiyorsa tartışmaya hazırım."

"İBB TOPLAMDA 19 MİLYAR TL BORÇ LİMİTİNİN ÜSTÜNE ÇIKTI"

Öte yandan Göksu, İstanbul'daki ulaşım araçlarının eski kaldığına işaret ederek, "İBB, Avrupa'nın en genç filosuna sahibiz diyor. AK Parti 2009'dan 2019'a her yıl kendi kaynağıyla, kredi kullanmadan 410 otobüs aldı. İmamoğlu 3,5 yılda 30 otobüs aldı. İBB toplamda 19 milyar TL borç limitinin üstüne çıktı." ifadelerini kullandı.

"İBB BU ŞEKİLDE DEVAM EDERSE 2 YIL SONRA İSTANBUL'DA OTOBÜS KALMAZ"

İstanbul ulaşımının çökme tehlikesi yaşadığını vurgulayan Göksu, "İBB bu şekilde devam ederse, 2 yıl sonra İstanbul'da otobüs kalmaz" uyarısında bulundu.

Yorumlar 50 Yorum Var
  • Fatih 17.11.2022 12:14
    İsviçre'deki lüks kayak merkezlerine para mı yeter birader? Daha çok bütçe verilmesi lâzım...Çok az bu... Kayak takımının yarısını anca kurtarır.
  • yazıcı 17.11.2022 11:54
    Yalanla abad olanın sonu berbad olur Ekrem reklamla pano ile her işi yapıyor Sınuç boş halk iraat görmek istiyor
  • neco 17.11.2022 11:46
    o paralar kesin terör örgütlerine gidiyordur tekfur efendi sever onları
  • Fethi.23 17.11.2022 11:39
    Ekrem ; Fransız bankadan, Alman bankadan son olarak Amerika'daki bankadan metro için borç aldı, ulaştırma bakanlığı metroyu ben yapacam dedi, alınan paralar ne oldu kimse sormadı. Adam 854 milyon reklam gideri ayırıyor kimsenin umurunda değil. Adam sürekli geziyor bld. Baş.lıgini gezme ,yeme,içme, tatilden ibaret sanıyor kimse sorgulamıyor.Ekrem in suçu yok ,o böyle kabullenildigini çok iyi biliyor .
  • Namyelüs 17.11.2022 11:00
    Murat Gezici'nin İmamoğlunu aklama çabalarına,savunmalarına çok güldüm.'Kamuoyu araştırmacısı' sıfatı ile ekranda yer alan bu zatın hiç bir şeyi araştırmadığı sadece İmamoğlu'nun savunmasını yapmak için orada bulunduğu o kadar açıktı ki adeta 'Kamuoyu Gizleyicisi' gibi oturuyordu.
Daha fazla yorum görüntüle