Türkiye tarihi 2023 seçimlerine doğru giderken muhalefet içerisindeki tartışmalar gitgide alevleniyor. Bir tarafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu adaylık için mücadele ederken diğer tarafta masanın en büyük ikinci bileşeni İYİ Parti ve lideri Meral Akşener, Kılıçdaroğlu'nu pasifize etmeye çalışıyor.

Peki çok bileşenli ve birbirine benzemezlerin bir araya getirildiği yuvarlak masadaki asıl problem ne? Kılıçdaroğlu ile Akşener arasındaki mücadele Ülke TV'de yayınlanan Görüş programında masaya yatırıldı.

İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Özkır'ın altılı masadaki adaylık kavgasıyla ilgili açıklamaları şöyle:

ALTILI MASADAKİ KAFA KARIŞIKLIĞI

"Akşener'in altılı masadaki görevini dışardan okuduğumuzda çelişkili yada çeşitli yorumlar yapılabilir.

Bence İYİ Parti ve CHP arasındaki tartışma noktası ve bir kafa karışıklığı var. Bu masayı kim kurdu? Ankara belediye başkanını ve İstanbul belediye başkanını, belediye seçimlerinden önce kim seçti? Yada o modeli kim inşa etti?

Şimdi bu konuda İYİ Partili yetkilileri dinlediğiniz zaman diyorlar ki, "Bu Meral hanımın projesi.'  İstanbul'da tırnak içerisinde 'Tipik CHP'li olmayan bir aday gösterelim' iddiası Meral hanımın tezidir. diye söylüyorlar.

Ankara'da tırnak içinde 'Tipik CHP'li olmayan bir aday gösterelim ve seçime öyle girelim' iddiası Meral hanımın tezidir diye bunu savunuyorlar.

Fakat bu tarafa dönüyorsun bakıyorsun, Cumhuriyet Halk Partili aktörler de, gerek Ankara seçimlerinde gerek İstanbul seçimlerinde bu adayın belirlenme sürecinin mimarı olarak ve o altılı masanın mimarı olarak da  Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu işaret ediyorlar.

KILIÇDAROĞLU DAHA MI BASKIN? 

Aslında son zamanlara kadar, kamuoyundaki genel kanaat de bu süreçlerde Kemal beyin daha baskın daha bu süreci yöneten kişi olduğuna dönük bir yaklaşım vardı.

AĞIRALİOĞLU AKŞENER'İ ÖNE ÇIKARDI

Ama son bir iki haftadır dikkat ediyorum, özellikle Yavuz Ağıralioğlu'nun açıklamalarında, 'Hayır efendim, bu iki adayın belirlenmesi sürecinde de bu masada da esas yetki ve hak ve bunu inşa eden kişi Akşener'dir' diyerek oradaki o büyük rolü kurucu kişi olarak Akşener'i ön plana çıkartıyor.

CHP VE İYİ PARTİ ARASINDAKİ ADAYLIK REKABETİ

Dolayısıyla bu anlamda, masadaki iki oy oranı yüksek olan parti arasında çok ciddi bir rekabet var. Aslında bu son zamanlardaki rekabetin sonuçlarından birisi bu söylemsel farklılık.

MASA ÜYELERİNİN BİRBİRLERİNE YÖNELİK ENTRİKALARI

Ve tabiri caizse, bu masadaki kavga, gerilim, entrikalar, işte birbirine masa altından tekme atmalar yada medya önündeki bu meydan savaşları, söylem savaşları diyelim hadi...

"AKŞENER'İN ROLÜ KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞINI ENGELLEMEK"

Bütün bunlara baktığımda, öyle bir noktaya doğru masa gitmiş ki sanki masada Meral Akşener'in ve İYİ Parti'nin rolü ve görevi Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını engellemek noktasına doğru ilerlemiş durumda.

Şu anki tabloya baktığımızda bunu görebiliyoruz. İYİ Parti'den kim demeç verse Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanamayacağını dolayısıyla kazanacak bir aday bulunması gerektiğini artık ima etmiyorlar. Bunu açık açık söylemeye başladılar."

KAYNAK: HABER7

Yorumlar 27 Yorum Var
  • dadaş 20.11.2022 13:07
    merel hanım bu işi bırakıp varsa torunlarını büyütsün
  • Konyalı 20.11.2022 12:35
    Amerika nederse o meralın kabullenemediği malum isim neden derseniz diyelim ki başkan adayı o oldu ne diye tanıtacak bunun isim babasını söyleme zoruda kalmaktan korkuyo.
  • Atila 20.11.2022 11:18
    Meral dikkat et Kemal senide harcar
  • Vatanperver 20.11.2022 10:20
    Sn. Deyip durmayın ya forum abd piyonlarina
  • Hidayet 20.11.2022 09:49
    Bu 6 lı masa bana 1920 itilaf devletlerinin Osmalıyı parçalama Sevr anlaşmasını hatırlatıyor. 100 yıl sonra aynı empersalislerin içimizde güzelim ülkemizi bölüp parçalak için çalışan uşakları. Yani yerli Sevrciler. Türk milleti nasıl Sevri parçaladıyısa Amerikan uşakları Sevrciler de emellerine inşallah ulaşama- yacak.
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek