Erbakan'dan, Erdoğan'ın Mısır ve Suriye adımlarına destek

Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mısır ve Suriye'yle temas adımlarına destek verdi. Erbakan, "Geç kalınmış olsa da doğru adımlar" değerlendirmesinde bulundu.

Erbakan'dan, Erdoğan'ın Mısır ve Suriye adımlarına destek
Erbakan'dan, Erdoğan'ın Mısır ve Suriye adımlarına destek
GİRİŞ 26.11.2022 16:29 GÜNCELLEME 26.11.2022 16:29
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, iktidarın Mısır ve Suriye ile yakınlaşma adımlarını desteklediklerini belirterek, “Mısır ve Suriye yönetimleri ile ülkemizin çıkarları doğrultusunda makul temaslar kurulmasının doğru olacağını ifade ediyoruz. Yeniden Refah Partisi bugüne kadar olduğu gibi her milli meselede, atılacak müspet adımları destek vermeye, menfi adımlara ise karşı çıkmaya devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, partisinin Aylık Olağan İl Başkanları Toplantısı’nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Ankara’da Türkiye’nin en büyük salonlarından bir tanesine sığmayan bir insan seliyle, 65 bin kişinin katıldığı Türk siyasi tarihinin en büyük kongrelerinden birini yaptıklarını belirten Erbakan, “6 Kasım’da Milli Görüşçüler olarak tarih yazdık elhamdülillah. 1100’e yakın otobüs, 1400 binek araç, Ankara’dan gelenlerle birlikte 65 bin kişinin katıldığını hesap ediyoruz. Türk siyasi tarihine geçen bu kongreyle Milli Görüş’ün, Yeniden Refah’ın gücünü ve adım adım iktidara yürüdüğünü tüm dünyaya göstermiş olduk.” ifadelerini kullandı.

"İKTİDARIN EMEKLİLİK ZAMANI GELDİ"

Hükümeti ekonomi üzerinden yüklenen Erbakan, 100 milyar doların üzerinde bir dış ticaret açığıyla Cumhuriyetin 100’üncü yılına, Türkiye Yüzyılına girileceğini söyledi.

İktidarın 20 sene sonunda uyguladığı yanlış ekonomi politikalarının sonunda artık emeklilik zamanının geldiğini belirten Erbakan, şöyle konuştu:

“AK Parti iktidarı döneminde 240 devlet kuruluşundan 170 tanesi satıldı. Yerli ve milli ne kadar kamu kuruluşu varsa satan AK Parti iktidarı, yerine hiçbir şey koyamadı. Satılanlardan elde edilen gelirle üretim ve istihdama yönelik yeni adımlar atılmadı. Fabrikalar kapanırken 227 cezaevi daha açıldı. 2022’de cezaevi sayısı 383’e yükseldi. Yapımı devam eden 36 cezaevi ile bu sayı 419’a ulaşacak. TL pul olmuş, enflasyon %185 olmuş, 10 milyon işsiz, Gençlerde işsizlik özellikle Doğu ve Güneydoğu’da yüzde 40 -  50 olmuş, 1,5 milyon üniversite diplomalı işsiz, 2022 yılı ilk 8 ayında 60 bin esnaf kepenk indirdi. Açlık sınırı 8 bin 657 TL’ye yükselmiş, emekli ve asgari ücretliler aç… Yoksulluk sınırı 25 bin 422 TL, halkın neredeyse %85’i yoksulluk sınırının altında.  AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılında 8 milyon icra dosyası vardı. İcra dairelerindeki dosya sayısı, son bir yılda 1 milyon 466 bin adet artarak 24 milyonu geçti.  Borcunu ödeyemediği için yasal takibe girenlerin sayısı da bir önceki yıla göre yüzde 83 arttı.”

"FAİZİ TEK HANEYE DÜŞÜRDÜNÜZ AMA ZAMLARI 3 HANEYE ÇIKARDINIZ"

2023 yılı için vergi, harç ve cezalardaki yüzde 123 astronomik artışı da eleştiren Erbakan, “Ehliyet ve pasaport harçları, özel iletişim vergisi, yurt dışından getirilen telefonların kayıt harcı, trafik cezaları bunların hepsine yüzde 123 oranında arttırılıyor.  Sonra da faizi tek haneye düşürdük diye övünüyorlar ama vergiler zamlar yağmur gibi yağıyor. Kaldı ki tek haneye düşürseniz de piyasa faizi yüzde 30 oranlarında. Asıl mesele bu vergileri, bu zamları milletin sırtındaki bu yükü kaldırmaktır. Faizi tek haneye düşürdünüz ama zamları üç haneli yaptınız.” diye konuştu.

"TÜRKİYE SEFALET LİGİ'NDE BİRİNCİ SIRADA"

Türkiye’nin dünya sefalet liginde birinci sıraya yükseldiğini belirten Erbakan yapılması gerekenin yeniden Milli Görüş politikalarına sarılmak olduğunu belirterek şöyle devam etti:

“Enflasyon ve işsizlik oranlarının toplamından oluşan sefalet puanı, Türkiye için ekim ayı itibarıyla 95,1’e (TÜFE %85,5 + İşsizlik %9,6) ulaştı ve Türkiye dünyada ilk sıraya taşındı… Önceki yıllarda birincilik ve ikincilik Venezuela ve Zimbabwe tarafından paylaşılırken, Ekim 2022 itibarıyla Türkiye 95,1 sefalet puanıyla birinciliğe, Arjantin 89,9 sefalet puanı ile ikinciliğe yükseldi. AK Parti’nin iktidara geldiği 2002’de ağır ekonomik kriz sonrası olmasına rağmen, Türkiye’nin sefalet puanı 40 (TÜFE %29,7 + İşsizlik %10,3) idi.”

"SADECE EKONOMİ DEĞİL, HUKUKTA DA DURUM İÇLER ACISI"

Sadece ekonomide değil hukukta da durumun vahim olduğunu söyleyen Erbakan, “Hukuk devletinin tahrip edilmesi ve yargı sisteminin siyaset gölgesinde işlevsiz hale getirilmesinin ağır sonuçları, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin yayınladığı aylık dava istatistikleriyle somutlaştı. Türkiye, adil yargılanma hakkının ihlalinde ulaşılan boyutu gözler önüne seren bu tabloyla, AİHM’de 20 bin dava dosyasıyla ilk sırada yer alıyor! AİHM’nin yargılama yetkisini tanıyan 46 üye ülkeden yapılan toplam başvuru 75 bin 350 iken, yaklaşık 20 bin dava dosyası ile bunun neredeyse üçte birinin tek başına Türkiye’den gelen davalar olması üzerinde düşünülmesi gereken bir durum.” dedi.

"AVRUPA'YA İLTİCA BAŞVURULARINDA TÜRK VATANDAŞLARI 3. SIRADA"

AB İltica Ajansının 9 Kasım’da açıkladığı Ağustos 2022 rakamlarına göre, Afgan ve Suriyelilerin ardından Avrupa’ya iltica başvurularında Türk vatandaşlarının üçüncü sırada yer aldığını belirten Erbakan, "Türk Tabipleri Birliği’nin açıkladığı Ekim ayı rakamlarına göre, Ekimde ‘iyi hal belgesi’ alarak mesleğini yurt dışında sürdürmek isteyen doktor sayısı 215, ocak-ekim dönemi on ayda toplam 2153 oldu. Yılsonuna kadar 2500’ü aşacağı öngörülüyor. 2021’in tamamında bu sayı 1405, on yıl önce 2012’de sadece 56 idi! Yurt dışına gitmek isteyen doktor sayısı geçen yıla kıyasla yaklaşık 2 kat, on yıl öncesine göre 40 kat arttı. TÜİK ise üç yıldır Uluslararası Göç İstatistiklerini yayınlamayarak, ülkeden göç eden eğitimli, genç ve meslek sahibi insanlarımızın sayısını gizliyor" dedi.

MISIR VE SURİYE YAKINLAŞMASINA DESTEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’nin tokalaşması sonrası gündemi meşgul Mısır ve Suriye yakınlaşma adımlarını desteklediklerini belirten Erbakan, “Yeniden Refah Partisi olarak biz Mısır ve Suriye ile temasların devam etmesini istiyor ve bu yöndeki adımları gecikmiş olmakla birlikte, gerekli adımlar olarak görüyoruz. Türkiye Suriye meselesinde ilk düğmeyi yanlış ilikledi. ABD politikalarının peşine takılmanın bedeli de maalesef ağır oldu. Milyonlarca Suriyeli kardeşimiz yerinden yurdundan oldu, yüz binlerce Suriyeli kardeşimiz öldü, sakat, öksüz, yetim kaldı, bütün bir Suriye yerle bir oldu ve işin en sonunda hiçbir şey de elde edilemedi, bilakis büyük kayıplara uğradık. Bugün Esad koltuğunda oturmaya devam ediyor, topraklarının tamamına yakını geri aldı. D-8 ülkelerinden Mısır ile ilişkilerde de duygusal davranıldı, bu yüzden hem diplomatik alanda, hem de ekonomik olarak büyük kayıplara uğramamıza sebep olundu. Türkiye, trilyon dolarlık petrol ve doğalgaz rezervine sahip Doğu Akdeniz’de, Mısır ile yaşadığı sıkıntılardan dolayı yalnızlaştırıldı. Mısır, Türkiye yerine Yunanistan ve Rum Kesimi ile yakınlaştı. Hem Doğu Akdeniz’deki enerji paylaşımında hem de Mavi Vatan iddiamızda yara aldık. Şimdi burada bir kez daha diyoruz ki zararın neresinden dönülürse kârdır. Mısır ve Suriye yönetimleri ile ülkemizin çıkarları doğrultusunda makul temaslar kurulmasının doğru olacağını ifade ediyoruz. Yeniden Refah Partisi bugüne kadar olduğu gibi her milli meselede, atılacak müspet adımları destek vermeye, menfi adımlara ise karşı çıkmaya devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMENLERE YÜZDE 150 MAAŞ ZAMMI VE 150 BİN ATAMA SÖZÜ

Geçtiğimiz gün kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne ilişkin öğretmenlere iktidara geldikleri takdirde yüzde 150 maaş zammı ve 150 bin atama sözü veren Erbakan, öğretmenlik mesleğinin maddi ve manevi itibarının sağlanmasına ve kalkındırılmasına yönelik adımlar atacaklarını söyledi.

Basın toplantısının sonunda Genel Başkan Erbakan, AK Parti Osmaniye Bahçe İlçesi yönetiminden istifa edip partisine katılanlara rozet taktı.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Halıcı 1 yıl önce Şikayet Et
    Zemin hazır Milli Görüş Yeniden Refah Partisi çatısı altında M.A.Fatih Erbakan liderliğin de hakın hakim olmasını sağlayacak inşallah
    Cevapla
  • Aaaaa 1 yıl önce Şikayet Et
    Eee mayanız ayrı büyük lokma ye büyük söz söyleme yoksa tükürdüğünü yalatirlar
    Cevapla
  • Assss 1 yıl önce Şikayet Et
    Valla çok yerinde tespitler Erdoğan'dan sonra inşaallah Cumhurbaşkanı olacaksınız
    Cevapla
  • Adem demir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence geleceğin siyasetçilerin de biri olacak bu.. ne babasının gölgesi nede ittifaklar umrunda doğruya doğru yanlışa yanlış demesi ve projeleriyle arkasında 500 bin resmi üyesiyle benim gözümde umut veren tek parti lideri
    Cevapla
  • Hüseyin Ekinci 1 yıl önce Şikayet Et
    Dr.Fatih Erbakan ve yeni Yüzyıl
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!