Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye sert mesaj: Tahammül etmek zorunda değiliz

Kabine Toplantısı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, isim vermeden ABD'nin terör örgütü PKK/PYD/YPG/SDG'ye verdiği desteği eleştirdi. Erdoğan, "...örgütü destekleyenlerin riyakarlıklarına tahammül etmek durumunda değiliz" dedi.

GİRİŞ 28.11.2022 20:01 GÜNCELLEME 28.11.2022 20:57
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 16.10'da başlayan Kabine Toplantısı, sona erdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrası basın toplantısında konuştu:

- İsveç Başbakanı Kristersson'u Beştepe'de ağırladık. Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'nde önemli görüşmeler yaptık. 1992 yılında kurulan 2010 yılında konseye dönüşen, Türk Devletleri Teşkilatı bugün dünyanın önemli uluslararası yapıları arasına girmiştir.

"GEREKEN CEVABI SAHADA VERİYORUZ"

- İstiklal caddesinde 6 vatandaşımız hayatını kaybetti. Saldırının ardından olayın faili ve saldırıyla bağlantılı çok sayıda kişi yakalandı. Terör saldırılarıyla verilen mesajı gayet iyi anlıyor ve bu eylemlere karşı sahada gereken karşılığı veriyoruz.

- Tahıl anlaşmasının süresini 120 gün daha uzattık. Amacımız bu savaşı (Ukrayna-Rusya) tamamıyla bitirmektir.

Sözleşmeliye kadro!  Başkan Erdoğan müjdeyi duyurdu! Son dakika EYT açıklamasıSözleşmeliye kadro! Başkan Erdoğan müjdeyi duyurdu! Son dakika EYT açıklaması

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜ YOK ETME AHDİMİZİ BİR KEZ DAHA TEKRARLIYORUZ"

- Güney sınırımız boyunca kayıp veren terör örgütü, havan saldırılarıyla sivilleri hedef alarak kirli yüzünü bir kez daha göstermiştir. Terör örgütünü yok etme ahdimizi bir kez daha tekrarlıyoruz.

- Dünyanın en büyük barajı Yusufeli Barajını açtık. Ülkemize, milletimize hayırlı olsun.

DÜZCE DEPREMİ: TOKİ SÜRATLE YENİLERİNİ İNŞA EDECEKTİR

- Düzce depreminde ağır hasar aldığı tespit edilen 457 konutun yerine TOKİ tarafından yenileri süratle inşa edilecektir.

ERDOĞAN'DAN ABD VE TERÖR ÖRGÜTÜNE AÇIK MESAJLAR

- Kabine toplantısında, güvenlik tehditleriyle devam eden harekatları ayrıntılı bir şekilde değerlendirdik. Ülkemizin sınırlarını 30 km derinliğinde bir güvenlik şeridiyle koruma altına alma kararımız, yaşadığımız her hadiseyle biraz daha güçlenmektedir. Binlerce kilometre öteden gelip terörist, masum ayrımı yapmadan her yeri yakıp yıkanlar Türkiye'nin bu hassasiyetine saygı duymak mecburiyetindedir. İsim değişikliği oyunlarıyla tescilli terör örgütünü destekleyenlerin riyakarlıklarına tahammül etmek durumunda değiliz. Vatan topraklarının ve insanlarımızın güvenliğini ilgilendiren adımları atarken kimseden izin almadığımız gibi kimseye de hesap vermeyiz.

ABD'den terör örgütü SDG'ye kan takviyesiABD'den terör örgütü SDG'ye kan takviyesi

- Kimse Türkiye'nin diplomatik açılımlarından, askeri harekatlarından rahatsız olmasın çünkü tarihimizde sömürge, bencillik, zulüm yoktur. Artık ülkemizi boş tehditlerle siyasi, diplomatik, ekonomik, askeri alanda kendi çıkarlarına aykırı pozisyonlara zorlamaya kimsenin gücü yetmeyecektir.

- Teröristleri kendilerini bekleyen acı akıbetten o terör baronları da kurtaramayacaktır. Daha dün açtıkları çukurlara gömülen, bugün içine sığındıkları beton tünelleri mezarları yapacağımız teröristlerin kullanım süresi artık dolmuştur.

ENFLASYON VE ZİNCİR MARKETLER AÇIKLAMASI- Bilin

- Bilindiği gibi yılın ilk yarısında Merkez Bankası kaynaklarından  yüzde 9 faiz oranı 2 yılı ödemesiz. Yatırım kredilerinin 100 milyarı sanayi, 50 milyarını turizme tahsih etmiştik. Bugüne kadar ülkemizin 60 şehrinden 500'e yakın firma kredi kullandı. Yatırımcılarımızı bu krediden istifade etmeye davet ediyorum. Enflasyonun yılbaşından itibaren ciddi bir düşüş sürecine gireceği bir dönemin eşiğindeyiz.

- (Zincir marketlerde son dönemde yapılan fahiş zamlar) Ortaya konan ithamlar yakından takip ediliyor. Ticaret Bakanlığımız, önümüzdeki günlerde yeni uygulamaları devreye alacaktır. Vatandaşlarımızdan biraz daha sabır bekliyoruz.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 83
  • Önce Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Gıda piyasasını manipüle edercesine sürekli zam yapan marketlerin niyeti belli ona şüphede kalmadı. Bu yolla amaçlarına ulaşamazlar bunuda bu vesileyle bilsinler.Lakin gerekli önlemler bir şekilde alınmalı ve artık bir çözüm bulunmalı. Özellikle dar gelirli vatandaşların buna dayanacak gücüde sabrıda kalmadı.
    Cevapla
  • Talip 1 yıl önce Şikayet Et
    Derhal gereği yapılmalı ABD ye. Konuşarak değil icraat ile, yapılmalı İncirlik kürecik Tüm ABD Kalıntıları, millileştirilmali. ABD ülkemizden defedilmeli. Adamlar ülkemize kastetmiş askerimize kurşun sıkana cephane veriyor. Biz hala lafla i raat yapıyoruz. Olmaz böyle olmaz. Mecbur değiliz abd ye Bi anlasa yönetenler.
    Cevapla
  • İSMAİL 1 yıl önce Şikayet Et
    Zamanında kahrolsun Amerikan emperyalizmi diyenleri dinsiz Komünist diye linç etmeye kalkanların ipleri CIA'nın elindeydi. Ne kukla ne de kuklacı değişti. Komünizm bittiği için onun yerine laikliği koydular. Slogan değeşti, dinsiz komünistler yerine dinsiz laikler oldu. İpler yine aynı kuklacının elinde.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Markette fiyatı hükümet belirlesin
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Buradan dikkat çekmek istiyorum! Tarım kredi marketlerininde üç harfli marketlerden aşağı kalır yanı yok. Adeta onlarla yarışıyor. Fiyatları makul seviyelere çekerek rekabet oluştursa üç harfli marketlerde fiyatları indirmek zorunda kalacak..
    Cevapla
  • HASAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye 40 yıldır abd ile vekalet savaşı yapıyor yani resmen olmasada bir tür soguk değil ama sıcak da değil abd ile savaşıyoruz ve dünyada abd ile savaşan tek ülke vietnam dan sonra ırak zaten savaşmadan işgal edildi iran hava civa içi boş füzeleri bile isabet ettirmediler ufacık kuzey kore bile işi biliyor
    Cevapla
  • NACİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Kuzey Kore halkının yarısı açlık tehlikesiyle karşı karşıya. Arada bir füze atıyorlar. Bir tane devlet kanalı var. Füzeyi televizyonda gösteriyorlar. Açlıktan kaburgaları birbirine yapışmış adam füzeyi görüp süper güç olduğunu falan zannediyor. Fırsat bulsa nüfusun dörtte üçü güney koreye topuklayacak. Adam hala kuzey kore işi biliyor diyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu