Saadet Partisi'nden CHP'ye rest! AK Parti'nin teklifine olumlu yanıt

AK Parti ve MHP'nin aile yapısını koruma adına vereceği Anayasa değişikliği teklifine Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu destek vereceklerini açıkladı.

Saadet Partisi'nden CHP'ye rest! AK Parti'nin teklifine olumlu yanıt
Saadet Partisi'nden CHP'ye rest! AK Parti'nin teklifine olumlu yanıt
GİRİŞ 01.12.2022 12:19 GÜNCELLEME 02.12.2022 16:08
Bu Habere 264 Yorum Yapılmış

Altılı masada adaylık konusunda görüş ayrılıkları ayyuka çıkarken Anayasa değişikliği konusunda da farklı sesler yükselmeye başladı.

AK Parti'nin aile yapısının korumaya alınması adına anayasa değişikliği teklifini reddedeceğini açıklayan CHP'nin aksine Saadet Partisi teklife olumlu yaklaştıklarını açıkladı.

Son olarak Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı.

Karamollaoğlu'na, "AK Parti’nin başörtüsü ile ilgili anayasa değişikliği teklifi gelirse tutumunuz ne olacak?" diye soruldu.

Başörtüsü meselesiyle birlikte aile kavramının önemine değinen Karamollaoğlu, aileyi korumakla mükellef olduklarını söyledi.Temel Karamollaoğlu

Anayasa Değişikliği teklifinin detayları açıklandı! İşte değişecek maddelerAnayasa Değişikliği teklifinin detayları açıklandı! İşte değişecek maddeler

"AİLE BİR KADIN ERKEK VE ÇOCUKLARDAN MEYDANA GELİR"

Aile kavramına vurgu yapan Karamollaoğlu, LGBT kavramına karşı çıkarak, "Aile bir kadın erkek ve çocuklardan meydana gelir. Bu şekilde getirsinler itiraz etmeyiz." dedi.

Karamollaoğlu'nun konuya ilişkin ifadeleri şöyle:

"Başörtüsü meselesini tek başına getirir, yanına onu zedeleyecek başka şeyler koymazsa biz buna ‘evet’ deriz. Bizim kabul edeceğimiz bir metin geldiği takdirde başörtüsü problemi tekrar Türkiye’nin gündemine gelmeyecekse biz buna tabii olarak ‘evet’ deriz. Ben buna diğer siyasi partilerin de ‘hayır’ diyeceğini şahsen düşünmüyorum. Ama bunu bulandırırlarsa ayrı konu. Aile meselesini biz de önemsiyoruz. Aile toplumun temelidir. Biz aileyi korumakla mükellefiz. Aile yapısı ile ilgili net ifademiz var. Aile bir kadın erkek ve çocuklardan meydana gelir. Bu şekilde getirsinler itiraz etmeyiz. Altılı Masa’da gündeme gelmedi, konuşmadık."

KAYNAK: GAZETE DUVAR
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 264
  • Şaban 1 yıl önce Şikayet Et
    Benim gürmüşüm özgürlük demek
    Cevapla
  • Muhalif 74 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanki oy hakkı var..
    Cevapla
  • Fikret 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen destek versen ne vermesen ne . Sen kimsin ya....
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu bakış şekli ile insan kazanamayız. Ne olursan ol gel. Demeliyiz
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet güzel olmuş kanun çıkacaksa buna zina suç sayılmalı eklenmeli kadında olsa erkekde olsa suçu olan cezasını çekmeli Turk aile yapısı korunmalı
    Cevapla
  • Kader 1 yıl önce Şikayet Et
    Ortaklarin iktidara gelince yasaklayacagiz diyor. Yasaklarsiniz nasilsa şimdi evet de
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu