İYİ Parti, Suriye için çalışma grubu oluşturdu

İYİ Parti'de, Suriyeli yetkililerle görüşme için çalışma grubu oluşturuldu. Partinin Suriye politikaları üzerinde çalışacak isimler belirlendi. Oluşturulacak heyetin Suriye ziyareti için Dışişleri Bakanlığına başvuru yapıldı.

İYİ Parti, Suriye için çalışma grubu oluşturdu
İYİ Parti, Suriye için çalışma grubu oluşturdu
GİRİŞ 07.12.2022 16:51 GÜNCELLEME 07.12.2022 16:51
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Suriye politikaları üzerinde çalışacak isimleri belirledi. Oluşturulacak heyetin Suriye ziyareti için Dışişleri Bakanlığına başvuru yapıldı.

Akşener, Suriye'deki muhtemel gelişmeler ve buna yönelik politikaları istişare edecek bir çalışma grubu oluşturdu. Çalışma grubunda Uluslararası Politikalar Başkanı Ahmet Kamil Erozan, Milli Güvenlik Politikaları Başkanı Mehmet Tolga Akalın ve başdanışmanlarından Turhan Çömez yer alıyor.

İYİ Partinin Suriyeli yetkililerle görüşmek üzere bu ülkeye göndermeyi planladığı heyetin de çalışma grubundaki isimlerden oluşması bekleniyor. Suriye'yi ziyareti planlanan heyet için İYİ Parti tarafından dün Dışişleri Bakanlığına resmi yazıyla başvuru yapıldı. Başvuru yazısında görüşmelerin hangi gerekçelerle gerçekleştirilmek istendiğine yer verildi.

GÜNDEME GETİRİLECEK 4 BAŞLIK

İYİ Parti heyetinin Suriye ziyaretinin gerçekleşmesi halinde Suriyeli yetkililerle görüşmede gündeme getirilecek 4 başlık belirlendi. Bu başlıklar şöyle:

  • Ülkelerini terk etmek zorunda kalan Suriyelilerin vatanlarına geri dönmelerinin sağlanabilmesi için gerekli ekonomik, toplumsal ve güvenlik koşullarının sağlanabilmesine katkıda bulunmak.
  • Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması amacıyla bu ülkede varlığını sürdüren PKK/YPG terör örgütünün faaliyetlerine son verdirilmesi için ortak bir strateji geliştirilmesi.
  • Suriye’nin yeniden imarı ve uluslararası topluma dönüşünün sağlanması için diplomatik desteğin sağlanması.
  • Suriye’de faaliyet gösteren ve Türkiye ile Suriye’ye güvenlik tehdidi yaratan PKK/PYD dışındaki terör örgütleriyle mücadelede ortak bir yaklaşım geliştirilmesi.
KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • Asım 1 yıl önce Şikayet Et
    esad'a ; "sana ne gibi bir fayda verebiliriz" der.
    Cevapla
  • Brhm 1 yıl önce Şikayet Et
    Kemal Amerika ve İngiltereye gidip icazet almaya çalışmıştı. Bu kullanışlı aparat Meral de kendini ön plana atıp adaylık sürecini başlatmanın derdinde. Dikkat etsin. Papalık seçimine benzemesin.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Madam vekil bile değil, hiçbir özelliği olmayan boş beleş biri sırf tiyatro için saçma sapan girişimler yapıp milleti güya kandıracak, madam meral bu ülkenin çok başarılı dışişleri ve içişleri bakanlıkları var, bürokratları var sen kimsin ya.
    Cevapla
  • fahri 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne şimdi paralel hükümet yapılanması mı? Hoş bunlar paralel olmaya alışık ezelden!
    Cevapla
  • Qwerty 1 yıl önce Şikayet Et
    Koruma Filan da istersiniz siz şimdi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?