ABD'den ithal edilen Jeremy Rifkin ve Daron Acemoğlu'nun İkinci Yüzyıla Çağrı programına gelmeyi tenezzül bile etmeyerek uzaktan katılımına tepkiler yükselirken, Kılıçdaroğlu'nun bu konu hakkındaki yorumu ise dalga konusu oldu.

TRAJİKOMİK BAHANE: TEKNOLOJİYİ GÖRSÜN MİLLETİMİZ

Jeremy Rifkin'in toplantıya katılmayarak uzaktan bağlatı yapması CHP yandaşları tarafından bile tepkiyle karşılanırken Kılıçdaroğlu'nun bu durumu savunma biçimi ağızları açık bıraktı. Kılıçdaroğlu, uzaktan bağlantı ile sunum yapan isimlerle ilgili eleştirilere, "Bizim milletimiz teknolojiyi de görsün..." ifadeleri ile dalga geçer gibi bir yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, bunun bilinçli bir tercih olduğunu belirtti. İstemeleri halinde Jeremy Rifkin, Daron Acemoğlu, Hakan Kara gibi isimlerin salonda olabileceğini ima etti.

Açıklamanın sonrası ise dalga geçer nitelikteydi. Kılıçdaroğlu, Türkiye'ye teknolojiyi ilk kez getiriyorlarmışcasına şu ifadeleri kullandı:

Bizim milletimiz teknolojiyi de görsün. Oturduğum yerden Amerika'yı izliyorum. Bilinçli bir tercihti.

CHP MİLLETVEKİLİ GÜRSEL TEKİN İSE KILIÇDAROĞLU'NU YALANLADI

Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na yakınlığıyla bilinen Karar'ın internet sitesine verdiği röportajda, "Türkiye teknolojiyi görsün istedik. Bilinçli bir tercihti." sözlerini sarf ederken, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "Mazereti olduğu için gelemedi." diyerek kendi Genel Başkanı'ndan farklı bir savunma üretti.

 

Yorumlar 196 Yorum Var
  • Murat76 12.12.2022 13:45
    Rahmetli Turgut Özal bile telekonferansla amerika ile konuşmuştu. O zamanlar için hayret verici olan şeyi, şimdi okuma yazma bilmeyen okul öncesi çocukları bile kılıçdaroğlundan daha iyi kullanıyor. Günümüzde savunma sanayiinde geliştirdiğimiz iha, siha, sidaya dünya hayret ediyor, kıskanıyor; bizim rıfkı ise amerikadaki rıfkıyı ekranda görünce ne kadar hayret verici, teknolojiye bak diyor. İşte vizyon farkı, birisi gavur yapmış, vay anasına diyor; diğerinde gavur, Türkler yapmış vay anasına diyor.
  • Murat76 12.12.2022 13:40
    Benim arabamda da navigasyon var, inanabiliyor musunuz, demek ki teknolojide çok ileriyim, telefonla görüntülü de konuşabiliyorum inanabiliyor musunuz? Hatta evimdeki televizyonla programları durdurup, sarabiliyorum, uydu aracılığıyla sanal gezinti yapabiliyorum. İnanabiliyor musunuz? Kılıçdaroğlu duyarsa kesin beni de danışman yapar, teknolojiyi görsünler diye.
  • Osmanlı 12.12.2022 09:23
    Cehalet Partisi
  • Yavaşş 12.12.2022 00:04
    Chp varsa yalan normal
  • Dadaş efe 11.12.2022 12:45
    Hayret ve yine hayret.... Sonsuz hayret. En küçük kurumlar hatta kişıler dahi uzaktan seminer verip toplantı yapıyor. Korona sürecinde öğrenciler böyle eğitim gördü. Yazık bu beyfendi yeni görmüş. Üzüldüm ve acıdım. Asıl üzüldüğüm es kaza ya başkan olursa....
Daha fazla yorum görüntüle