CHP ile İYİ Parti arasındaki mücadeleye ilişkin konuşan Siyaset Bilimci Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın, Akşener'in asıl hedefinin CHP'nin yeri olduğunu söyledi. 

CNN Türk ekranlarında yayınlanan Akıl Çemberi programına Siyaset Bilimci Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın, Memleket Partisi Sözcüsü Prof. Dr. İpek Özkal Sayan ve Kamuoyu Araştırmacısı Hakan Bayrakçı konuk oldu. Programda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasında medya üzerinden yürüyen kavga ele alındı. 

Programda Kılıçdaroğlu'nun Akşener'e yönelik "Bir parti başka bir partinin iç işlerine karışmamalı. Her partinin kendi kuralları vardır." sözleri ve Akşener'in "6'lı masa toplandı ve Cumhurbaşkanı adaylığı liderlere bırakıldı. Sayın Kılıçdaroğlu'na şunu görevden alın şuraya koyun dersem bu içişlere karışmak olur. Aday tespiti konusunda herkes hür ve bağımsız'' cevabı masaya yatırıldı. Gelişmelere ilişkin konuşan Siyaset Bilimci Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın, bir detaya dikkat çekti. 

AKŞENER'İN ASIL HEDEFİ CHP'NİN YERİ 

Hasab Basri Yalçın, Akşener'in 1990'lı yıllardan itibaren siyasetin içerisinde yer aldığını ancak toplumsal destek alamadığını söyledi. Buna rağmen hala Akşener'in siyasetin içinde olmasını parti içi mücadele ve 'Hizip' işlerini iyi yapmasına bağlayan Yalçın, şimdi de bu mücadelenin CHP'ye karşı verildiğini belirtti. Akşener'in 'Başbakan olacağım' çıkışına değinen Yalçın, Akşener'in asıl hedefinin CHP'nin pozisyonu olduğunu, oradan birinci parti olmaya çalışacağını ifade etti.