AYM hesaplara bloke koydu! HDP'den ilk açıklama!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, Anayasa Mahkemesinin (AYM), partisinin Hazine yardımı hesabına tedbiren bloke konulması kararının meşruiyetten yoksun olduğunu öne sürdü.

AYM hesaplara bloke koydu! HDP'den ilk açıklama!
AYM hesaplara bloke koydu! HDP'den ilk açıklama!
GİRİŞ 05.01.2023 20:17 GÜNCELLEME 05.01.2023 20:18
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Partisinin İstanbul İl Başkanlığında açıklama yapan Günay, AYM kararını basından öğrendiklerini, kendilerine tebliğ edilen herhangi bir karar olmadığına değindi.

Günay, "AYM bugün evrensel hukuk ilkelerinden yoksun, bütünüyle siyasi ve utanç verici bir karara imza atmıştır. Demokratik siyasete bugün bir darbe daha vurulmuştur." ifadelerini kullandı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından parti hesabına bloke konulmasına ilişkin başvurusunu daha önce iki kez reddeden AYM'nin, bu sefer siyasi baskılara dayanamadığını öne süren Günay, şunları kaydetti:

"Bu karar meşruiyetten yoksundur, hiçbir izahı yoktur. AYM'nin hukuki olmayan böyle bir talebi hiç incelemeye dahi almadan reddetmesi gerekirdi ki bunu daha önce iki kez yaptı. Ancak şimdi Hazine yardımı yapılmasına birkaç gün kala talebi işleme alması, üstüne böyle bir kararın çıkması, mahkeme üyelerinin açık siyasi baskı altında olduğunu doğrulamaktadır."

KAYNAK: AA
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Enes 1 yıl önce Şikayet Et
    Keşke kapatılsa 2 öterler sonra kesleri kesilir
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hem bu ülkenin parasını ye, hem bu ülkeye hainlik et. 10 ocakta son nokta konulacak inşallah
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel olmuş, hem Türk bayrağına ihanet et, hiçbir yerde asma kullanma hemde bu ŞEREFLİ halkın vergisiyle sözde siyaset,, Ama özde terörü destekle,, az bile ülke millet düşmanını meclise sokmayacaksın ,,, BUNLARIN maaşını de kesip bu çatı altında barındırmayacaksın,,, sadece bunları değil chpkk içinde de az yok bunlardan onlar için de geçerli bunlar
    Cevapla
  • suat 1 yıl önce Şikayet Et
    Siyasi partilere seçim yardımı verilmesin. Herkes kendi imkanlarıyla yapsın propogondayı.
    Cevapla
  • alım dede 1 yıl önce Şikayet Et
    hadi baalim. devletin parasıyla terör yapmayın Allah yolunuzu kessin sizin inşallah binhic olup kayboldun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!