MetroPOLL Araştırma Genel Müdürü Özer Sencar, Medyascope'da Ruşen Çakır’ın programına konuk oldu. Çakır'ın sorularını yanıtlayan Sencar, muhalefet bloğunun oluşturduğu altılı masaya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

2023 yılına girilmesiyle birlikte bu yıl mayıs ayında yapılması öngörülen seçimlere artık kısa bir süre kaldı. Seçime birkaç ay kala muhalefetin cumhurbaşkanı adayı hala belirlenememişken, Muhalefete yakınlığıyla bilinen MetroPOLL Araştırma Genel Müdürü Özer Sencar'dan altılı masaya ilişkin dikkat çeken tespitler geldi. 

"ALTILI MASA MUHALEFETİ DİBE ÇEKİYOR"

Altılı masanın dizayn ve amacının 'Erdoğan'ı seçimde yenmek' üzerine oturtulmadığını ve aday odaklı çalışıldığını belirten Sencar, bu masanın tüm muhalefet partilerini dibe çektiğini söyledi. Sencar, özellikle Gelecek ve DEVA Partilerinin geçmişle hesaplaşma yapmadan partileştiğini ve bu nedenle bir yükseliş yakalayamadığını ifade ederek, kararsız seçmenin şuan için AK Parti'den başka bir partiye oy vermeyi düşünmediğini ekledi. Açıklamalarında bir partiye dikkat çeken Sencar, "Yeniden Refah Partisi şuanda Saadet Partisi'ni geçti." dedi.

CAN ATAKLI YERDEN YERE VURMUŞTU

Altılı masa ve CHP'ye, muhalif isimlerden gelen tepkiler Özer Sencar'la sınırlı değil. Muhalefetin yılmaz savunucu isimlerinden biri olan Can Ataklı da son dönemde yaptığı açıklamalarla CHP'yi yerden yere vuruyor. Ataklı, CHP'nin güven verici, samimi ve inandırıcı politika izlememesi nedeniyle oyunu bir türlü arttıramadığını belirterek, "CHP'nin içinde Erdoğan'ın yenebileceği aday olarak gördüğü için Kılıçdaroğlu'na 'aday ol' dediğini zanneden geri zekalılar var." demişti.

Yorumlar 50 Yorum Var
  • Maho kızmızıgül 12.01.2023 15:00
    Daha meydanlara çıkışmadı aday belli değil nasıl dibe çakılmış yaaa bu kadar kendinizi gülünç duruma düşürmeyin yüzünüzde kızarmıyor
  • adil 11.01.2023 22:25
    Başkan Reis, Vekil Yeniden Refah
  • Tunc 11.01.2023 17:57
    Saadetliler temel karamollaogluna vermesinler
  • GERÇEK 11.01.2023 16:56
    Muhalefet şu anda terör örgütlerinin ağzı ile konuşuyor anayasadan TÜRKLÜĞÜ çıkaracağız, Özerklik vereceğiz,ana dilde eğitim hakkı tanıyacağız bunlar pkk hdp söylemleri size niye oy vereyim ekonomi zorda diye vatan satacak değiliz 6 masa şu an oy için Erdoğan düşmanlığı için vatan hainliğine kadar vardırdı işi abd Reisi yıkmak istiyor avrupa yıkmak istiyor demekki Reis doğru yolda ki bunlar bizle bu kadar uğraşıyor dış güçlerin her dediğini yapan bir kukla olsa baş tacı ederlerdi
  • seçim 11.01.2023 16:10
    Erdoğan muhalefeti bile demokrasi çizgisine getirdi. Parti başkanları aday olmalı vesayetçi aramamalılar cumhurbaşkanlığı makamı için. Ana muhalefet lideri aday olmalı demokrasi bunu gerektirir. Aday olacak öd yoksa partinin başkanlığını bırakmalı. Kukla cumhurbaşkanı aday gösterip %1 bile oy alamayan adamcıklar cumhurbaşkanına emir veremez. Kimse o makamı bu şekilde aşağılayamaz. Seçmen alnını karışlar böyle plan yapanların.
Daha fazla yorum görüntüle