MAK Araştırma Grubu Başkanı Mehmet Ali Kulat, TELE 1 kanalındaki 'Fikir Kulübü' programında Ankara'dan Deva-HDP yakınlaşmasına yönelik kulis bilgilerini paylaştı. 

HDP'nin kapatılması durumunda adayların Deva Partisi sıralarından seçime gireceğini belirten Kulat, HDP seçmeninin Millet İttifakı'nın ortak adayını destekleyebileceğini üstü kapalı bir şekilde ima etti. O anlarda canlı yayında bulunan HDP Milletvekili Erol Katırcıoğlu ise, Kulat'ı yalanlamazken gülerek tepki verdi.

"HDP'NİN FARKLI BİR HAMLE YAPACAĞINI SÖYLEYEBİLİRİM"

MAK Araştırma Grubu Başkanı Mehmet Ali Kulat'ın açıklamaları şu şekildeydi:

"Ben HDP'nin kapatılması ihtimalinde kayıp bir hamle yapmasını bir yıl öncesinden beri farklı vesilelerle söylüyorum. HDP'nin farklı bir hamle yapabileceğini söyleyebilirim. HDP, Deva Partisi şemsiyesi altında seçime girebilir kapatılmaları halinde. HDP seçmeni bunu yapar. Ben Ankara kulislerinde duyduğum şeyler üzerinden bunları söylüyorum. HDP'li seçmenin Deva'ya çok da negatif bakmadığından bunu söylüyorum. Beraberinde Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanlığı açısından yakalayabileceği avantaj önemli olduğunu düşünüyorum. Böyle bir durumda çok daha rahat oy kullanma durumları olur. Bu bir... İkincisi... Burada bir başka avantaj daha yakalanmış olur. Deva Partisi eğer yeni seçim sistemiyle, 7 Nisan'dan sonra seçim olacaksa, o durumda seçmen davranışı olarak değil sadece, partilerin ittifakla seçime girmesi gibi bir durumda oluşacak baraj meselesinden ötürü. Burada Deva da yüzde 7'yi çok rahat bir şekilde HDP ile birlikte aşma gibi bir zorunluluğun getirdiği beraberlik de gündeme gelebilir."

Yorumlar 63 Yorum Var
  • toto 16.01.2023 14:25
    kurbağalı dere kurbağa dolu diye dert edeniniz var mı
  • Salahattin Adana 16.01.2023 08:16
    Siyonizmin hizmetçileri nasıl sinsi,sinsi devlet yönetimine girdiler ; gerçi siyonizmin en başarılı olduğu yöntem satın aldığı kişileri tuzak kurdukları devletin yönetimine dahil etmek; Ancak geçte olsa Uyandık; bundan sonra biz onların devlet yönetimine gireceğiz onların taktiğiyle !!!!.
  • VAH HALİMİZE 16.01.2023 07:56
    Mukadder başeğmez.fıldır fıldır.dönüyorsun.bir oraya.bir buraya.bi dur artık.yaş kemale ermiş
  • 1T9Ü1R5K 16.01.2023 06:04
    Allahınızı peygamberinizi seviyorsanız şu Ermenilerden uzak durun HDP demek Ermeni demek pkk demek
  • Selçuklu kartalı 16.01.2023 05:43
    KÜREKSİZ SAPLARLA BU gemiyi 20 yıl çok iyi YÜZDÜRMÜŞSÜN REİS TAKDİRE ŞAYANSIN ne çok kimliksiz şahsiyetsizle beraber olmak zorunda kalmışsın ALLAH SANA SAĞLIK GÜÇ KUVVET SABIR VERSİN
Daha fazla yorum görüntüle