HDP'li Garo Paylan ile CHP'li Sezgin Tanrıkulu Halk TV canlı yayınında "Ortak kavşakta buluşacağız" sözleriyle yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. 

Seçime çok az bir süre kala 6'lı masadaki ayrışmalar ve farklı ittifak arayışları da hız kazandı. Cumhurbaşkanlığı adaylığı için İYİ Parti'den yeterli desteği bulamayan CHP, artık HDP ile ortaklığını gizleme ihtiyacı duymuyor.

HDP Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan ile CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu CHP'ye yakınlığı ile bilinen Halk TV'ye konuk oldu. İkili, konuşmalarında sürekli "birlikte hareket etme" vurgusu yaparak, ortak bir yolda buluşacaklarını ifade ettiler.

CHP, HDP ile ittifakını artık gizleme ihtiyacı duymuyor. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile HDP Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan'ın birlikte bir televizyon kanalına katılıp ortak ifadeler kullanması da bunun açık bir örneği oldu. Paylan, "Hepimizin üzerinde tabanın bir baskısı var. Ancak ortak yolun bir noktada bulunacağına inanıyorum" derken CHP'li Tanrıkulu ise "Bizi izleyenler bu konuda içlerinin rahat olabileceği sözler duymak istiyorlar. Onları rahatlatmak amacıyla söylemiyorum ama kesinlikle ve kesinlikle bir kavşakta buluşacağız." ifadelerini kullandı. Ayrıca Tanrıkulu, cumhurbaşkanlığı seçimlerini kast ederek "İşimiz gerçekten çok zor. Önümüzde zorlu bir süreç var." dedi

Yorumlar 201 Yorum Var
  • Yörükobalı 25.01.2023 21:21
    Be hâin ,be nankör ,be Türkiyenin her şeyinin düşmanı ;Bu Vatan topragı üzerinde harâm olası yaşamaya utanmadan devam ediyorsun!?? bunların bedeli nın tane tane ,milim milim Karşılık Hesabı nın Zamanı geldiğin de Hiç Şüpsiz asıl chp li Zâlîmlerden Mutlaka Sorulacak ??!!! payandan olan ermeni PKK nın partisi de Zerre miskal kendine dahi fayda olamayacak!?! dağdaki elebaşı keferesi "tüm altılı " ya dostlarımız diye ümut bağlıyor !!! Yüce Türk Milleti duyuyor , mercek altında görüyor ve Biliyor!!!!
  • Vatandaş 21.01.2023 09:51
    CHPkk kapatılmalıdır. Türkiye için ciddi bir güvenlik sorunu.
  • Araphan 20.01.2023 18:05
    Evet işiniz çok zor bunun üstüne ne denir, şundan emin olun ki bir daha asla eskisi gibi siz iktidar olmayacaksınız adınız partiniz cisminiz ne olursa olsun millet biliyor ki mesele Erdoğan değil, imansız biri bu topraklarda hüküm süremez.....
  • Kriptolara Dikkat 20.01.2023 17:39
    CIA ajanı TR 705 araştırın !!!
  • Hacı hoca 20.01.2023 17:33
    Bu rejim, halkı sizin zulmünüzden kurtardı. Bu zulüm rejimi sizin yaptığınız zulmün yanında hiç sayılır. zalim chpkk
Daha fazla yorum görüntüle