Seçim kararı ne zaman alınacak? Erdoğan tarih verdi!

Son dakika: Seçim tarihi için 14 Mayıs konuşulurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan süreçle ilgili yeni açıklama geldi. Erdoğan, 10 Mart'ı işaret etti. Atina yönetiminin Ege'deki provokasyonuna da tepki gösteren Erdoğan, sert mesajlar verdi.

GİRİŞ 20.01.2023 14:16 GÜNCELLEME 20.01.2023 15:12
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

KURAKLIK TEHLİKESİ

Büyükşehir belediyeleri kuraklığa karşı önlem almalı. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehir belediyelerinin barajlar yapması gerekmektedir.

Kar beklerken sıcak geliyor! 20 dereceyi bulacakKar beklerken sıcak geliyor! 20 dereceyi bulacak

SEÇİM TARİHİ 14 MAYIS MI? 

(Muhalefetin hukuksuzluk iddiaları) Hukuk farklı bir şey. Ama bunun yanında guguk farklı bir şey. Şu anda seçimle ilgili yetkinin kimde olduğunu bilmeyecek kadar cahillerin eline kaldı. Cumhurbaşkanının yetkileri bellidir. Şu anda Türkiye'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dır. Cumhurbaşkanı kararnamesiyle 60 gün önceden bu işin ilanını yapar ve 60 gün sonra da Yüksek Seçim Kurulu kronolojik yapıyı çalıştırır. Ne zaman bunu ilan etti? Mart'ın 10'unda. Mart'ın 10'unda ilan ettiyse ondan sonra 60 gün çalışmaya başlar. 60 gün ne zaman bitiyorsa, o gün seçim günüdür. Bunu da Yüksek Seçim Kurulu takip eder. Bunlar bu işin farkında değil. Ama 14 Mayıs'ı konuşmaya başladılar. Bu da hayırlı bir adımdır. 

CHP'li Ünal Çeviköz: Altılı masa adayını muhtemelen Şubat'ta açıklayacakCHP'li Ünal Çeviköz: Altılı masa adayını muhtemelen Şubat'ta açıklayacak

AK Partili Bülent Turan: Seçim büyük ihtimalle 14 Mayıs'ta olacakAK Partili Bülent Turan: Seçim büyük ihtimalle 14 Mayıs'ta olacak

Masada tansiyon yüksek: İşte yeni seçim stratejileri!Masada tansiyon yüksek: İşte yeni seçim stratejileri!

THE ECONOMIST'İN TÜRKİYE'Yİ HEDEF ALAN YAZISI

The Economist'in yorumuna sizler evet diyor musunuz? Türkiye'nin kaderini İngiliz dergisi mi tayin ediyor? Benim milletim ne derse Türkiye'de o olur. Türkiye'nin kaderini İngiliz dergisi tayin edemez. 

The Economist Erdoğan'ı hedef aldı: Türkiye diktatörlüğün eşiğinde olabilirThe Economist Erdoğan'ı hedef aldı: Türkiye diktatörlüğün eşiğinde olabilir

MİÇOTAKİS'İN TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Anlaşmaların Yunan yetkililer tarafından uygulanmadığını görüyoruz. Adaları silahlandırmak suretiyle gerek Lozan gerek diğer anlaşmalarla ilgili olarak ters adımlar atmaktadırlar. Bunlarla ilgili de tabii gereken adımları vakti saati geldiğinde uluslararası toplantılarda, gerekli olan yerlerde söylüyoruz. Artık başlarının çaresine bakacaklar. 

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis: Türkiye ile savaşa gitmeyeceğizYunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis: Türkiye ile savaşa gitmeyeceğiz

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 65
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    sayın cumhurbaşkanı 7000 ve daha fazla primle emekli olamıyoruz 14 yıl ve 60 yaşa takılıyoruz eyt yi 4 ayla kacırdık bizlerede prime dayalı kademeli emeklilik getirmeli
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam hep başpehlivan, karşısına çıkmak yürek ister. 6 sıfır korkudan birbirine atıyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Altılı masanın adayını acıklamasını bekliyor , karşısında birisi olmadan kimle yarışacak
    Cevapla
  • Ali Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Hasan isimli arkadaş seni kimse devlet dairesinde zorla tutmuyor git istifa et hale bak ya Adam size 30 bin maaş verse 2 gün sonra yine aglarsiniz Bende Memurum Elhamdulillah yetiyor Allah devlete zeval vermesin.Sen git Chdpkyya ver seni tutan mı var...Bu arada fazla rüya goruyorsunuz 14 Mayıs ta yine Reis sizi tokatlayacak...:))):)))
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Agzina sağlık kardeşim. bunlar a 90 lı yıllar lazım.ne anlar bunlar nimetten ekmekten edepten. Şükür yok. kanaat yok. tasarruf yok.zevk sefa dan Ödün yok tabi yetmez maaş bunlara . bunlara 90 lar şart iyilikten anlamıyorlar. ne versen doymuyor verdikçe ha bire istiyorlar. Devletin kabından yiyipte devleti kötülemek. eleştirmek demiyorum kötülemek. Nankörlük tür.
    Cevapla
  • KARADERELİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Baraj, susuzluk adamların derdi mi? Bunlara oy verenlere yazıklar olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı