ABD hedef göstermişti: Beyoğlu Belediye Başkanı Yıldız'dan tepki

Beyoğlu Belediye Başkanı Yıldız, ABD'nin hedef göstererek "terör uyarısı" yaptığı açıklamasına tepki gösterdi. Yıldız, "Galata’nın, Taksim’in, İstiklal’in adının açıkça belirtilmesi talihsizliktir" dedi.

ABD hedef göstermişti: Beyoğlu Belediye Başkanı Yıldız'dan tepki
ABD hedef göstermişti: Beyoğlu Belediye Başkanı Yıldız'dan tepki
GİRİŞ 30.01.2023 16:48 GÜNCELLEME 30.01.2023 16:59
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İsveç'te Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'in yakıldığı provokasyona tepkiler devam ederken, ABD'den de tepki çeken bir açıklama geldi. 

Türkiye'de yaşayan vatandaşlarına seyahat uyarısı yapan ABD Büyükelçiliği, "terör saldırıları olabileceğine" dikkati çekti ve "Galata, Taksim ve İstiklal konumlarından uzak durma" çağrısında bulundu. Büyükelçiliğin açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

"ABD hükümeti vatandaşlarını, teröristlerin İstanbul'daki kiliselere, sinagoglara ve diplomatik misyonlara ya da özellikle Beyoğlu, Galata, Taksim ve İstiklal bölgeleri olmak üzere Batılıların sıkça gittiği diğer yerlere yönelik olası misilleme saldırılarına karşı uyarmaktadır. Türk makamları bu konuyu soruşturmaktadır. Bu mesaj, Avrupa'daki Kuran yakma olaylarına ilişkin 27 Ocak 2023 tarihli güvenlik uyarısını güncellemektedir.”

YILDIZ'DAN CEVAP: TALİHSİZLİK

ABD'nin hedef gösteren açıklamasına, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız cevap verdi. "Büyükelçiliğin Beyoğlu'nu açıkça adres göstererek terör saldırısı yapmasını kabul etmiyoruz" diyen Yıldız, şu ifadeleri kullandı: 

"İsveç’te, Danimarka’da, Hollanda’da yaşanan skandal olayın ardından ikinci kez yayınladıkları metinde amacın sadece ikaz olmadığı açıktır. Terörün ve teröristin oluşturmak istediği korku iklimi, bu adımlarla terörden önce oluşturulmakta ve faydadan çok zarar vermektedir. 

Beyoğlu’nda tüm inançlar yüz yıllardır barış içinde bir arada yaşamaktadır. Her bir cami, her bir kilise, her bir sinagog ve her bir ibadet merkezi, İsveç’te, ABD’de, Avrupa’da gösterilmeyen saygıyla ve hoşgörüyle farklı inançlardaki vatandaşlarımızın hizmetindedir. Teröristin oluşturmak istediği algıya, bir devletin büyükelçiliğinin farklı bir yöntemle fırsat sunması; bu yapılırken Galata’nın, Taksim’in, İstiklal’in adının açıkça belirtilmesi talihsizliktir. 

ABD Büyükelçiliği’ni Türkiye’nin imajını zedelemeye yönelik adımlardan vazgeçmeye, dini inançlara saygısızlık yapan merkezleri lanetlemeye davet ediyorum. Beyoğlumuz’da gerçekleşen son terör saldırısında yakalanan YPG’li teröristin örgütünün, kimin askerleri tarafından eğitildiğini tüm dünya milletleri bilmektedir. Vatandaşlarına bir ikaz yayınlayacaklarsa teröristi besleyen, eğiten devletlere karşı yayınlayabilirler!"

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • silke 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD Halen eski kafa deve kusu misali kafasini kuma sokuyor. Sen artik bir hicsin SEN KIM OLDUGUNU ZAN EDIYORSON BIR ÖMER CIKAR 450 MILYONUN GÜCÜNÜ YERLE BIR EDER. ALLAH, A BEL BAGLARIZ. SANA DEGIL TERERÜST ABD,AB.
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Güya kendileri güvenliymiş, kendi davranış yobazlıklarını görmüyorlar, Amerika ve Batılı ülkelerde, çoğu zaman medenilikten uzak insan haklarına inançlara saygısı olmayan ırkçı mahluklara sahne oluyor ve korunuyorlar.
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın en azılı terör devleti ABD.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı