AK Parti son anket sonuçlarını paylaştı: İşte Erdoğan'ın oy oranı ve ikinci sıradaki isim

ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi, son ankette AK Parti'nin oy oranının 3 puanlık artışla yüzde 39,2'ye yükseldiğini açıkladı. AK Partili Şen de, son ankette yüzde 52 ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın birinci sırada olduğunu açıkladı.

GİRİŞ 31.01.2023 17:43 GÜNCELLEME 31.01.2023 17:43
Bu Habere 219 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, yaptırdıkları son anketlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olan desteğin yüzde 52 olduğunu söyledi. 

CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın yüzde 52'yi garantilediğini kaydeden Şen, ikinci sırada ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geldiğini ifade etti.

ASAL'IN SON ANKETİ: AK PARTİ BİRİNCİ SIRADA

ASAL'ın yaptığı son araştırma da yayımlandı. ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi, 14-24 Ocak 2023 tarihleri arasında İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, İzmir, Aydın, Manisa, Bursa, Kocaeli, Ankara, Konya, Antalya, Adana, Hatay, Kırıkkale, Kayseri, Zonguldak, Kastamonu, Samsun, Trabzon, Erzurum, Ağrı, Malatya, Van, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin dahil toplamda 26 ilde yaptığı anket çalışmasında vatandaşlara, "Bu pazar milletvekili genel seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?" sorusunu yöneltti. 

AK PARTİ SON 1 AYDA OYUNU 3 PUAN ARTTIRDI

Ocak ayı anketinde kararsızlar dağıtıldıktan sonra AK Parti'nin oy oranı yüzde 39.2, CHP'nin oy oranı yüzde 23.8, İYİ Parti'nin oy oranı yüzde 12.3, HDP'nin oy oranı yüzde 10.1, MHP'nin oy oranı ise yüzde 7.5 çıktı. Aralık ayı anketinde AK Parti'nin oy oranı yüzde 36.2, CHP'nin oy oranı yüzde 24.2, İYİ Parti'nin oy oranı yüzde 12.5, HDP'nin oy oranı yüzde 11.3, MHP'nin oy oranı ise yüzde 8.5 çıkmıştı.

BU PAZAR MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİ OLSA HANGİ PARTİYE OY VERİRSİNİZ? (KARARSIZLAR DAĞITILMADAN ÖNCE)

AK Parti: %32.7

CHP: %19.8

İYİ Parti: %10.3

HDP: %8.4

MHP: %6.3

Diğer Partiler: %5.9

Kararsızım/Oy Kullanmayacağım: %16.6

BU PAZAR MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİ OLSA HANGİ PARTİYE OY VERİRSİNİZ? (KARARSIZLAR DAĞITILDIKTAN SONRA)

AK Parti: %39.2

CHP: %23.8

İYİ Parti: %12.3

HDP: %10.1

MHP: %7.5

Diğer Partiler: %7.1

AK Parti gerçeği yüzleri düşürdü! Saadet'ten anket itirafıAK Parti gerçeği yüzleri düşürdü! Saadet'ten anket itirafı

Son dakika: Son anket sonuçları geldi! 6'lı masayı yasa boğacak bomba rakamlar...Son dakika: Son anket sonuçları geldi! 6'lı masayı yasa boğacak bomba rakamlar...

Altılı masayı zora sokacak anket sonuçları açıklandı! Vatandaşlar her şeyin farkındaAltılı masayı zora sokacak anket sonuçları açıklandı! Vatandaşlar her şeyin farkında

Canlı yayında anket sonuçlarını verdi: İşte AK Parti ve Erdoğan'ın oy oranı!Canlı yayında anket sonuçlarını verdi: İşte AK Parti ve Erdoğan'ın oy oranı!

KAYNAK: HABER7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 219
  • Genç Fırtına 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne Cumhur nede millet ittifakı. Halkı mazlumun itifakı Yeniden Refah Partisi geliyor. Okadar.
    Cevapla
  • AKGENÇLİK 1 yıl önce Şikayet Et
    Hahaha en fazla yüzde 3 görürsünüz eğer fazla gelirse birdahaki seçimde oyumu yine reise kullanacağım Allah nasip ederse
    Cevapla
  • Tatar Ramazan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben Yeniden Refah Partisine oy kullanacağım. Çevremde çok insandan Yeniden Refah Partisine oy vereceğini söylüyor. Anketlerde niye yok. Sizn ankette gösterdiğinize oy vermeye mecburmuyuz.
    Cevapla
  • Belki 1 yıl önce Şikayet Et
    Herkes kafasına göre anlet yapıyor istedigi şekilde
    Cevapla
  • İman 1 yıl önce Şikayet Et
    Cenabı hakkım cümlenizi ıslah etsin,gıybetten öte yol yok hiçbirinizde,dua ile.
    Cevapla
  • dertli 1 yıl önce Şikayet Et
    seçimlerde halk sandık başında vicdanıyla kalaxcak akp %43 mhp%10 chp%17 iyi %8 hdp%7 olur tırı vırılar%5 kullanmayan kararsızlar %10
    Cevapla
  • Nahit 1 yıl önce Şikayet Et
    Peki bu yazdığına kendin inanıyor musun?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş - Ankaragücü! CANLI
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti