Cumhurbaşkanı Erdoğan İsveç'e tüm kapıları kapattı

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'e resti çekti, Finlandiya'ya ise yeşil ışık yaktı.

GİRİŞ 01.02.2023 11:57 GÜNCELLEME 01.02.2023 13:12
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Türkiye ile İsveç arasındaki NATO üyeliği görüşmeleri devam ederken, aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan'ın Kur'an provokasyonu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'e üyelik kapılarını sonuna kadar kapatmasıyla sonuçlandı.

'EVET DEMEYECEĞİZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Finlandiya konusunda bakışımız olumludur, İsveç boşuna uğraşma NATO'ya alınmana 'evet' demeyeceğiz." dedi.

ÇAVUŞOĞLU: SOMUT ADIM GÖREMEDİK

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği ile ilgili açıklamada bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 'Özellikle İsveç'ten somut bir adım göremedik. Finlandiya'nın üyeliğiyle ilgili daha az sorun var. Türkiye'nin güvenlik kaygılarını anlamalarını bekliyoruz' dedi.

Çavuşoğlu şu şu ifadelerle devam etti;

Bu ülkeler başvuru yaptıklarında endişelerimizi dile getirdik. Madrid’de 3’lü mutabakat imzalandı. Ben kendi ülkem adına imzaladım. Bu iki ülkenin taahhütleri var. İsveç’te yeni hükümet kuruldu.

Çok daha güçlü bir hükümet görüyoruz. Siyasi bir irade ifade etmiş olmalarına rağmen henüz somut bir adım göremedik. Özellikle İsveç’te somut adım göremedik. Dostlar ve müttefikler olarak birbirimizin meşru güvenlik kaygılarını anlamalıyız.

Türkiye her zaman NATO’nun açık kapı politikasını destekleyen ülke oldu. Bizim güvenlik endişelerimizin de karşılanması gerekiyor.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 37
  • Ahned 1 yıl önce Şikayet Et
    İslam dininin neferleri Reis ve yardımcıları, Allah mekanınızı Cennet eylesin. Allah hayırlısından çok uzun ömür versin. Amin.
    Cevapla
  • bursa63 1 yıl önce Şikayet Et
    reis borsada on gündür bir partinin bankasının eli ile insanları soyuyorlar onbinler de hükümete nefret kusuyor bilesin sana söyleyen yoktur her olay gibi
    Cevapla
  • böyle 1 yıl önce Şikayet Et
    bülent keneşi versinler.
    Cevapla
  • Seçim 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu bir tuzak.evet dersen.çok oy kaybın olur uyanik ol başkan
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz Türk Milleti olarak Finlandiya yada Onay verilmesini ASLA ASLA ASLA İSTEMİYORUZ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar