TV100'de Candaş Tolga Işık'ın konuğu olan Tarihçi Murat Bardakçı altılı masanın açıkladığı mutabakat metnine tepki gösterdi. Bardakçı “Altılı Masa 3. Jön Türk hareketidir. Birilerine yalakalık yapmak için Anayasadan Türk kelimesini çıkarmaya çalışıyorlar. Neden? Çünkü Türküm demek faşizm bunlara göre.” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın Türklük ifadesini tarışmaya açması ve Türk ibaresinin anayasadan çıkarılacağını vadetmesini sert sözlerle eleştiren Bardakçı, şunları söyledi:

"JÖN TÜRKLERLE AYNI ÇİZGİDELER!"

"İlk şunu görevden alacağız falan, ayıptır.. 6'lı masa çıktığı vakit bir yazı yazmıştım, çok ses getirmişti; 3. Jön Türk Kongresi.. Aynı çizgide gidiyorlar. Jön Türk kongresinde de bir kesim, biz şuyuz buyuz demişti. Hatta bir Bulgar milletvekili "Ben Osmanlı Bankası kadar Osmanlıyım" demişti. Aynı çizgiye geldik."

"BİRİLERİNE YALAKALIK İÇİN TÜRK SÖZÜNÜ ANAYASADAN ÇIKARTMAYA ÇALIŞIYORLAR"

"Birilerine yalakalık için, Türk lafını anayasadan çıkartmaya çalışıyorlar"

"Türk lafını anayasadan çıkartmaya çalışıyorlar. Birilerine yalakalık için.. Çok ayıp bir şey. Bu kadar seviye düşürülmez. Zaten Türkiye'de tuhaf bir şey oldu; Türk demek faşizm sayılıyor bu memlekette. Böyle aptalca şey olur mu ya?"

Yorumlar 35 Yorum Var
  • tora bora 02.02.2023 10:14
    kemalistlerde anladı 6 lı masa pkk abd fetö ve batı dayatması ellerine fırsat geçerse kemalistlerin de vay haline
  • misafir 02.02.2023 01:52
    Hayirdir Kemalist Murat...
  • lütfen 02.02.2023 01:19
    böyle bilgili adamların daha açıklayıcı konuşması gerekir. keşke anlatsaydı da herkes anlasaydı anlatabildim mi diyeceğine. 3. jöntürk kongresisnde neler konuşuldu ki bunlar aynı şeyi konuşmuş ne benzerlikler var örneklerle açıklayınız.
  • Erzurum'lu Telat 02.02.2023 01:05
    Murat hocam Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN bunlara boşuna kifayetsiz muhterisler demedi adamlar adeta vatanı anahtar teslim elin gavuruna peşkeş çekecekler ama ne yazık ki bunlara oy veren seçmenler daha ne kadar gaflet uykusunda kalacaklar çok merak ediyorum.
  • abdulbaki 01.02.2023 23:57
    aynen öyledir beyim.Rabbim senin gibi değerli araştırmacı ve tarihçileri başımızdan eksik etmesin inşaallah
Daha fazla yorum görüntüle