AK Parti'de çalışmalar hız kesmiyor: Adaylar netleşmeye başladı

14 Mayıs'taki seçimlere 3 ay kala AK Parti, milletvekili aday adaylığı için isimleri belirlemeye başladı. AK Parti'de 3 birimin çalışmalarıyla adaylar için havuz oluşturuldu.

AK Parti'de çalışmalar hız kesmiyor: Adaylar netleşmeye başladı
AK Parti'de çalışmalar hız kesmiyor: Adaylar netleşmeye başladı
GİRİŞ 03.02.2023 09:25 GÜNCELLEME 03.02.2023 09:25

AK Parti’nin 14 Mayıs'taki seçimler için milletvekili aday adaylığı konusunda yaptığı hazırlıklar üç ayrı koldan devam ediyor. Teşkilat Başkanlığı, Seçim İşleri Başkanlığı ve AR-GE Başkanlığının yaptığı ön hazırlıklar kapsamında tespit edilen isimler ortak bir havuzda toplanmaya başlandı.

Milletvekilli adaylarının belirlenmesi için oluşturulan iki ayrı komisyon bu havuzdaki isimler üzerinden değerlendirme yapacak.

ERDOĞAN'IN NOTLARI DİKKATE ALINACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık edeceği üst komisyonda ise önce mevcut milletvekillerinden hangilerinin yeniden aday yapılacağına karar verilecek. Bunun için AK Parti Grup Başkanlığının hazırladığı raporlardan da faydalanılacak. Ayrıca Cumhurbaşkanı’nın hemen hemen bütün toplantılarda yanından ayırmadığı ajandasına aldığı notlar da aday tespitinde dikkate alınacak.

AK Parti’deki resmî adaylık başvurularının ise seçim kararının alınacağı 10 Mart’tan hemen sonra başlayacağı belirtiliyor. AK Parti’de yapılan değerlendirme toplantılarında, şehirleri taşıyacak isimlerin liste başı yapılması, kabineden bazı bakanların da milletvekili adayı gösterilmesi gündeme geldi.

BAKANLAR ADAY GÖSTERİLECEK

AK Parti kaynakları “Daha önceki seçimlerde bakanların olmadığı illerde zorlanıldığı görüldü. Bu sebeple mevcut bakanların belli illerde aday gösterilmesine yönelik hazırlıklar var. Eski bakanlardan da aday gösterilecekler var. 

Öte yandan, AK Parti’nin MYK’sı, milletvekili adaylarının tespiti, seçimde MHP ile bazı illerde ittifak yaparak aday gösterilmesi, seçimler için YSK’ya sunulacak ittifak protokolünün hazırlanması ve üç dönem kuralının uygulanıp uygulanmaması gibi konularda, partinin en yetkili karar organı olan MKYK’dan yetki talep edecek. MKYK’nın önümüzdeki günlerde bu gündemle toplanması bekleniyor.  

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası