Vatan Partisi'nden tepki: Gidin bu ülkeden

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan, bazı ülkelerin Türkiye'deki başkonsolosluklarını geçici olarak kapatmasına ilişkin sert ifadeler kullandı.

Vatan Partisi'nden tepki: Gidin bu ülkeden
Vatan Partisi'nden tepki: Gidin bu ülkeden
GİRİŞ 04.02.2023 16:50 GÜNCELLEME 04.02.2023 16:50
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Reyhan, partisinin İstanbul İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta bazı Batılı ülkelerin İstanbul'daki başkonsolosluklarını güvenlik gerekçesiyle kapatma kararı aldığını hatırlattı.

"Başını ABD'nin çektiği bu 9 ülke, aslında Türkiye'nin önünde nasıl bir seçim süreci bulunduğuyla ilgili de bize önemli bir ipucu vermektedir." diyen Reyhan, konsolosluk kapatma eyleminin aslında üstü örtülü bir biçimde Türkiye'ye dönük bir tehdit olduğunu söyledi.

Reyhan, Türkiye'nin söz konusu ülkelere karşı düşmanca bir tavrı olmadığını vurgulayarak, "Güvenlik uyarısı yapan, Türkiye'ye silah gösteren, Türkiye'ye terör tehdidinde bulunan ve başkonsolosluklarını kapatan bütün ülkelere sesleniyoruz. Türkiye'nin size bir düşmanlığı yok, Türkiye size karşı düşmanca bir faaliyet içerisinde değil ama eğer siz Türkiye'ye düşmanlıkta ısrar edecekseniz sadece konsolosluklarınızı kapatmayın, büyükelçiliklerinizi de kapatın, gidin bu ülkeden." diye konuştu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • abdulbaki 1 yıl önce Şikayet Et
    doğru bir tespit. ne melanet var ise bu elçilikler eli ile yapılıyor. bunlara aynı ile mukabele etmek lazım.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    onlardan bize dost olmaz mümkün degıl bunu gorebilenlere ne mutlu
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    O 9 Büyük Elçilerini İstenmeyen Zat Olarak Gönderin Kefereleri??
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    bence hepsini istenmeyen adam ilan edeceksin terør ile baginiz var gitmeseniz de iletisim en alt duzey olacak denecek bunlar pkk terør ile ortak calisir ulkeme gelmis kaos havasi veriyorlar isterse ømur boyu kapatsin by cekin
    Cevapla
  • Kerem 1 yıl önce Şikayet Et
    Tahıl koridorunu batıya tamamen kapatsak mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı