Kılıçdaroğlu bunu da yaptı! Depremzedelere saygısızlık ve provokasyon

Hatay'da birlik ve beraberlik mesajı verip, siyasi konulara girmeyeceğini belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kısa süre sonra deprem bölgesinde siyaset yaparak adeta provokatörlere de arka çıktı...

Kılıçdaroğlu bunu da yaptı! Depremzedelere saygısızlık ve provokasyon
Kılıçdaroğlu bunu da yaptı! Depremzedelere saygısızlık ve provokasyon
GİRİŞ 08.02.2023 14:52 GÜNCELLEME 09.02.2023 07:11
Bu Habere 973 Yorum Yapılmış

Binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmaları için devlet ve millet el ele büyük bir çaba sarf ederken Kılıçdaroğlu siyaset yapmanın peşine düştü.

ÖNCE BİRLİK MESAJI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, Hatay'a gidip deprem bölgesinde inceleme yaptığı saatlerde şu ifadeleri kullanmıştı:

"Kararlıyız, bu kentlerin tamamını ayağa kaldırmaya kararlıyız. Beraber mücadele ettiğimiz zaman bunun sonucunu kesinlikle elde edeceğiz"

SONRA SÖZÜNÜ ÇİĞNEYİP SİYASET YAPTI

Ancak aradan sadece 4 saat gibi bir süre geçtikten sonra Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından siyasi söylemlerine hız verdi.

Tüm Türkiye deprem bölgesinde yaşanan kayıplar için yas tutup, yardım için insanüstü bir çaba içerisine girerken bu durumu siyasi malzeme haline getirmeye çalışan Kemal Kılıçdaroğlu, insanların acısını dile getirip hükümeti şu sözlerle suçladı:

Halkımızın halini yerinde gördüm. Yaşananlara siyaset üstü bakmayı, iktidarla hizalanmayı reddediyorum. Bu çöküş tam da sistematik rant siyasetinin sonucudur. Erdoğan’la, sarayıyla ve rant çeteleriyle hiçbir zeminde buluşmayacağım. Ben halkımın kavgasını vereceğim. Sonuna kadar.",

BAKANLARI DA HEDEF ALDI

Kılıçdaroğlu'nun hedefinde afet bölgesinde canhıraş bir mücadele örneği sergileyen Bakanlar da vardı. CHP Genel Başkanı, yürütülen çalışmaları görmezden gelip "Bakanlar PR için konvoylarla dolaşıyorlar" dedi.

BİR TEK OY İSTEMEDİĞİ KALDI

Olağanüstü bir hal içerisinde olan Türkiye'de herkes birlik ve beraberlik içerisinde tek yürek olurken Kılıçdaroğlu, acıların yaşandığı zamanda miting alanındaymışçasına bir üslupla video çekip sosyal medyadan paylaştı.

"CHP'Lİ BELEDİYELERE KARŞI SİYASİ TAVIR VAR" YALANI

Enkaz altında yitip giden canları ve yardıma muhtaç vatandaşları siyasi malzeme haline getiren Kılıçdaroğlu, "Belediyelere karşı siyasi bir tavır var. Askerimiz de yeterince sokulmadı"  yalanını söylemekten de geri durmadı.

CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI YALANI ÇÜRÜTTÜ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve CHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, deprem sonrası yan yana açıklama yaparak 'dayanışma' örneği sergilemişti.

Karalar, Ömer Çelik'in sözlerine destek vererek, "Sayın Bakanımız bahsetti. Bir koordinasyon içerisinde hep birlikte çalışıyoruz. Herkes elinden geleni yapıyor. Vali beyin ve belediyede benim başkanlığımda bir koordinasyon kurulu var. AFAD, devlet, valilik, bakanlık belediyelerin tamamı elinden gelen her şeyi yapıyor. Hep bir aradayız." ifadelerini kullanmıştı.

Böylece Kılıçdaroğlu'nun "CHP'li belediyelere karşı siyasi tavır var" yalanı elinde patlamış oldu.

KILIÇDAROĞLU AYARI KAÇIRDI! 

Bütün siyasi partiler de dahil olmak üzere deprem bölgesinde büyük bir özveri ile çalışmalar gerçekleştirirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, provokatörlük ve skandal paylaşımlarda bulunanlara da sahip çıkarak büyük tepki topladı.

İŞTE SERBEST BIRAKIN DEDİĞİ GENÇLER

Kılıçdaroğlu geçmişte İBB'de yapıldığı gibi 'Engelleniyoruz' yalanlarının bir benzerini de deprem bölgesinde sahaya sürdü. Bu kez de 'Tutuklanıyoruz' sözüyle algı operasyonuna kalkıştı.

Kılıçdaroğlu, "Ya hepimizi tutuklayın ya da geceden beri tutukladığınız gençleri, gazetecileri serbest bırakın. Çok işimiz var." diye paylaşımında bulundu. 

Kılıçdaroğlu'nun bahsettiği gençler ise depremzedelere hakaretler yağdıran ve enkaz altında bulunan depremzedeleri arayıp dalga geçen kişiler. 

İşte Kılıçdaroğlu'nun 'serbest bırakın' dediği O GENÇLER:

Sosyal medyada canlı yayın açan birkaç kadın, Kahramanmaraş'ta yaşanan ve yüreğimizi yakan deprem ile dalga geçti. Şahıslar, görüntülerde kullandıkları sözler nedeniyle şikayet edildi. Görüntülerdeki 2 şahıs da gözaltına alındı.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6'lık depremler birçok kente yıkım getirdi. Enkaz altındaki depremzedeleri arayıp dalga geçen ve ses kaydını yayınlayan Selman Altunbaş isimli şahıs gözaltına alındı.

OMUZ OMUZA MÜCADELEYE İHANET

Depremin başından bu yana parti ayrımı yapmaksınız büyün belediyelerle birlikte canhıraş bir tutum sergileyen devlet kurumlarını karalama operasyonuna girişen Kılıçdaroğlu, İskenderun Limanı'nda devam eden yangına Tarım ve Orman Bakanlığı'na ait helikopterler dahil bütün belediyelerin de katıldığı söndürme çalışmalarına ihanet edercesine algı yürütmeye kalktı. 

Yine 'engelleniyoruz' yalanının altına sığınarak siyasi rant devşirmeye çalışan Kılıçdaroğlu bölgede sadece CHP'li belediyeler çalışıyormuş havası yaratmaya çalışsa da yalanı ortaya çıktı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Twitter hesabından bölgede yapılan söndürme çalışmalarıyla ilgili bir paylaşımda bulundu.

'HAVALİMANINI ONARIYORUZ' YALANI

"Kapanan Hatay Havalimanı'nı onarıyoruz. Gelsinler tutuklasınlar" diye paylaşım yapan Kılıçdaroğlu'nun bir yalanı daha patladı. 

İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA, deprem nedeniyle zarar gören Hatay Havalimanı pistini onardı. Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri ise onarım sonrası çıkan hafriyatı taşıdı.

"BİLGİSİZ KILIÇDAROĞLU'NU KAALE ALMAYINIZ"

Konuyla ilgili paylaşımda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "

Hatay Havalimanı'nda ekiplerimiz ilk andan itibaren çalışmalara başlamış, onarıma devam etmektedir. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait araçlar moloz toplamak için havalimanına yönlendirilmiştir. Provokasyon için paylaşım yapan bilgisiz Kılıçdaroğlu'nu kaale almayınız." dedi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 973
  • Anadolu 1 yıl önce Şikayet Et
    Asrın vebası başka söze gerek yok
    Cevapla
  • cankurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim milletimize zeval vermesin. Büyük birliğimiz daim osun. İnananların dalarıyla, mazlumların yakarışlarıyla kayıplarımız az olmasını ve herkesin beden ve ruh sağlığıyla normal hayatına dönmesini YÜCE MEVLAAMDAN NİYAZ EDERİM. ALLAH CC her şeye kadirdir. HER YARATILMIŞ YALNIZ O'na muhtaçtır.
    Cevapla
  • dedeoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    bay kemal kötü adam
    Cevapla
  • Mesut 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar Can derdinde siz halen siyaset peşindesiniz. Oturduğuz yerden ne güzelde sallıyorsunuz. Bırakın Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu diye oturduğuz yerden sallamayı da insanların yardımına koşun.
    Cevapla
  • ŞABAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Tutuklamak İçin Bir Varlık Olması Lazım.... Somut Bir Varlık Lazım.... Sen Bir Hiçsin seni Nasıl Tutuklasınlar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!