AK Parti ve MHP kurmayları Erdoğan için adaylık başvurusu yaptı!

AK Parti ve MHP heyeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığı için YSK'ya başvurdu.

GİRİŞ 21.03.2023 15:27 GÜNCELLEME 21.03.2023 16:44
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Ak Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşlerinden Sorumlu Başkanı Ali İhsan Yavuz, MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay ve MHP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Mayıs seçimleri için olan adaylık belgesini YSK'ya teslim etti.

"ADAYIMIZ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DIR" 

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "MHP TBMM Grubu olarak geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı adayımız olarak kararını aldık ve sayın Erdoğan'ın 28. dönemde 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde MHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak YSK'ya başvurusunu yaptık. Bu kararın ve başvurunun ülke ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz. Biz önceden beri Aday Belli Karar Net diyorduk. Adayımız Cumhurbaşkanı Erdoğan'dır" ifadelerini kullandı.

"SAYIN ERDOĞAN MHP'NİN VE CUMHUR İTTİFAKI'NIN ADAYIDIR"

Söz alan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız açıklamasında, "MHP Meclis Grubu, gerekli evrakları hazırlamış ve başvurusunu yapmıştır. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP'nin ve Cumhur İttifakı'nın adayıdır. Cumhur İttifakı 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında kendiliğinden doğmuştur. Sadece bir seçim İttifakı olmayıp, Türkiye'ye yönelik iç ve dış kaynaklı hasmane davranışlar karşısında milli ve ahlaki bir duruş ve bu çerçevede sürdürülecek tarihi bir birlikteliktir. Cumhur İttifakı milli ve üniter bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet yaşatma iradesidir. Cumhur İttifakı'nın attığı tokat ABD'den değil Mars'tan duyulacaktır. Milletimize ve ülkemize hayırlı olsun." diye konuştu.

"HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM" 

AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz ise önümüzdeki seçimlerin önemine dikkat çekerek şöyle konuştu: "Bugün Orta Asya'dan Balkanlara kadar önemli bir gün. Bütün renklerin bir arada olabileceğini gösteren baharın müjdecisi nevruz bayramı kutlu olsun. Bu anlamlı günde 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde AK Parti ve MHP temsilcileri, Cumhur İttifakı'nın adayı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığını gösterdiğimiz belgeleri YSK'ya teslim ettik. Hayırlı olmasını diliyorum."

YSK UÇAK KİRALAYACAK 

Yurt dışında kullanılacak oylarda da, birleşik oy pusulaları paketlenip mühürlendikten sonra, Arnavutköy 4. Geçici Gümrük Kapısı Seçim Kurulu tarafından YSK’nın kiraladığı THY uçaklarıyla Ankara Esenboğa Havalimanı’na ulaştırılacak. Uçaklarda, komisyon üyeleriyle birlikte Dışişleri’nin görevlendirdiği bir diplomatik kurye ile YSK tarafından görevlendirilecek yeterli sayıda personel bulunacak. Oylar Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu’na teslim edilecek.

SEÇMEN LİSTELERİ 

Seçmen listeleri muhtarlıklarda dün askıya çıktı. 14 gün askıda kalacak listede ismi olmayanlar İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne giderek oradan belgesini alıp İlçe Seçim Kurulu’na getirecek.

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 79
  • 9.köyün delisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünya mazlumlarının sesi olan, "Daha Adil bir Dünya Mümkün" diyen Recep Tayyip ERDOĞAN'ımızın emeklerini zayi etme Allah'ım.
    Cevapla
  • Bayburtsevdalısı 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı veuğurluolsun reisim allah yarve yardımcımizolsun
    Cevapla
  • Yorumcunun biri 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah hayırlı mübarek etsin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun tüm mazlumlara
    Cevapla
  • miroglu 1 yıl önce Şikayet Et
    zaferler AKP nin ve Cumhur ittifakı ile olacaktır REİS 13ncu cumhurbaşkanlığı hayırlara vesile olacaktır inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim