CHP'de kritik toplantılar öncesi Kılıçdaroğlu'ndan istifa sorusuna yanıt

Genel başkanlığı bırakması tartışılan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, MYK ve Parti Meclisi toplantılarından sonra istifa edip etmeyeceği konusunda karar vereceğini açıkladı.

GİRİŞ 01.06.2023 14:35 GÜNCELLEME 01.06.2023 15:23
Bu Habere 313 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: 14 Mayıs seçimlerinde Meclis'te koltuk sayısı düşen, 28 Mayıs'ta da Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybeden CHP'de tartışmalar da başladı. 

Önümüzdeki ay kurultaya gitmesi beklenen partide "değişim" talepleri öne çıkıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarıyla, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da istifası tartışılıyor. 

İl teşkilatlarının önemli bir bölümünün İmamoğlu'nu desteklediği öne sürülürken, partinin önemli bazı isimleri de Kılıçdaroğlu'na destek veriyor. Kılıçdaroğlu'nun yerel seçimlere kadar partinin başında kalacağı da iddialar arasında yer alıyor. 

Seçim yenilgisinden sonra çok fazla açıklama yapmayan Kılıçdaroğlu, kendisi hakkındaki istifa talepleri, İmamoğlu ile tartıştığı yönündeki iddialara cevap verdi. 

"İSTİFA, MYK VE PARTİ MECLİSİ'NDE KONUŞULACAK"

Halk TV'den Fikret Bila'ya konuşan Kılıçdaroğlu, istifa edip etmeyeceğine yönelik soru karşısında, partisinin MYK ve Parti Meclisi toplantılarını işaret etti: 

"CHP çok köklü bir parti. CHP’de her düşünce rahatlıkla dillendirilir, tartışılır ve bu süreç sonunda partinin yetkili kuralları karar verir. Şimdi bu süreci yaşıyoruz. MYK’da, Parti Meclisi’nde incelemeler, değerlendirmeler, tartışmalar yapılacak ve hep birlikte karar vereceğiz ve kamuoyuyla paylaşacağız."

Soner Yalçın'dan Kılıçdaroğlu'na ve 'müridi' gibi olan medyasına tepkiSoner Yalçın'dan Kılıçdaroğlu'na ve "müridi" gibi olan medyasına tepki

İmamoğlu'ndan mücadele mesajı: Ben zaten yoldayım, menzile koşacağımİmamoğlu'ndan mücadele mesajı: Ben zaten yoldayım, menzile koşacağım

İsmail Saymaz'dan Kılıçdaroğlu'na çağrı: Babalara yakışan evlatların önünü açmakİsmail Saymaz'dan Kılıçdaroğlu'na çağrı: Babalara yakışan evlatların önünü açmak

İMAMOĞLU'YLA ARASINDA GERGİNLİK VAR MI?

Parti içinde en çok tartışılan konulardan biri de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "değişim" çağrısı. Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı'yla arasında gerginlik olup olmadığı yönündeki soruya şu cevabı verdi: 

"Hiçbir bir sorun yok. Hiçbir gerginlik yok. Hep birlikte konuşup, değerlendirip yol haritamızı belirleyeceğiz." 

"HUKUKÇULAR VE İLAHİYATÇILAR TARTIŞMALI"

Kılıçdaroğlu'nun, seçim sonuçlarına ilişkin açıklamaları ise dikkati çekti. Seçim kampanyası boyunca kendisi hakkında yalan söylendiğini öne süren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: 

“Seçim kampanyası boyunca benim hakkımda yalan söylediler. İftiralar attılar. Sahte videolarla kampanya yürüttüler. Ve bu videoların sahte olduğunu, montaj olduğunu itiraf ettiler. Yüksek Seçim Kurulu seçim sonucunu onayladı ama bu sonucun ahlaki meşruiyeti yoktur. Ayrıca kimlere oy kullandırıldığını da gördük. İthal seçmen yarattılar. Türkçe bilmeyen yabancıların oy kullandığını gördük. Bu da ahlaki açıdan sorgulanmalıdır. Seçimin ahlaki meşruiyet açısından hukukçular da ilahiyatçılar da tartışmalıdır.”

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 313
  • isak yılmaz 9 ay önce Şikayet Et
    Daha neyini yendiki dünyada gandi saadet partisi önünde mücahit,konyada seyyit cem evinde alevi tunceli de ermeni vs kemal ağa nın önünden arkasından bir gitse bence 2071 e ne kaldı
    Cevapla
  • Numan 9 ay önce Şikayet Et
    "Sonuna kadar mücadele edeceğim" diyorsun. İyi güzel de sonu geldi muhterem neyi bekliyorsun?
    Cevapla
  • oha oha 9 ay önce Şikayet Et
    Yüksek Seçim Kurulu seçim sonucunu onayladı ama bu sonucun ahlaki meşruiyeti yoktur. Şu yaşında bunu utanmadan nasıl diyebiliyorsun. Gayri meşru işlerle partinin başına oturdun. Şimdi ahlak dersi veriyor utanmadan.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Ekmelettin ikinci tura kalsaydı senin kadar oy alırdı. CHP+HDP. Kendini ne zannediyorsun.
    Cevapla
  • 06 vatan 9 ay önce Şikayet Et
    Bu kemale en başarılı kaybeden lider ünvanı verilmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?