Erdoğan: Biz o zaman bayram edeceğiz

Başbakan Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'la yaptığı görüşme sonrasında Filistinlilerin kendi aralarında birleştiği zaman Türkiye'de bayram yapılacaığını açıkladı.

Erdoğan: Biz o zaman bayram edeceğiz
Erdoğan: Biz o zaman bayram edeceğiz
GİRİŞ 07.01.2010 00:30 GÜNCELLEME 07.01.2010 00:30

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a ''Siz Filistinliler kendi aranızda birleştiğiniz zaman, ihtilaflarınızı çözdüğünüz zaman biz burada bayram yapacağız'' dedi.

Edinilen bilgiye göre, Başbakan Erdoğan ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın görüşmesinde bölgesel ve uluslararası konular gündeme geldi.

Erdoğan'ın ''Filistin davası bizim de meselemiz. Bu konuyu, sorunu uluslararası platformlarda Türkiye gündeme getirdi'' dediği öğrenildi.

Filistin konusunda ciddi ve başarılı bir sonuç alınabilmesi için Filistinlilerin kendi aralarındaki sorunları çözmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, Hamas ve El Fetih örgütleri arasındaki sorunlara da değindi.

Başbakan Erdoğan'ın ''Filistin meselesinin sadece Türkiye'nin, sadece Filistin'in, sadece Arapların meselesi olmadığını, bütün insanlığın meselesi olduğunu ve dünya barışı için kilit niteliği taşıdığını'' ifade ettiği kaydedilerek, görüşmede insani yardım konvoyunun bekletilmesine ilişkin olarak iki tarafın da üzüntülerini dile getirdiği belirtildi.

Abbas'ın, uluslararası platformlarda Filistin'i savunduğu ve konuyu gündeme taşıdığı için Başbakan Erdoğan'a teşekkür ettiği görüşmede, Filistin ile İsrail arasındaki görüşmelerin başlamasına engel olduğu ifade edilen ''yerleşimciler'' meselesinin de ele alındığı kaydedildi.

Görüşmede Mahmud Abbas, Filistin topraklarındaki yerleşimin nasıl değiştiğini gösteren istatistiki bilgileri Başbakan Erdoğan ile paylaşarak, Kudüs'te Arap ve Müslüman mahallelerinin hızla Yahudileştirilmeye devam ettiğini, Kudüs'te Müslüman yerleşim birimlerine İsrail'in el koymasının sürdüğünü ilettiği belirtildi.

İsrail'in Kudüs meselesini görüşme dışı bırakarak ön koşul sunduğunu ifade eden Abbas'ın görüşmede, ''Filistin'in talepleri ön koşul değil, daha önce iki tarafın üzerinde mutabık kaldığı yol haritasının maddeleridir'' dediği öğrenildi.

''Filistinliler'e İsrail'in Yahudi devleti olduğunu kabul etmeleri yönünde İsrail'in bir dayatması olduğunu'' ifade eden Abbas, Filistin halkının itiraz ettiği en önemli konunun da bu dayatma olduğunu söyledi.

Filistinlilerin bu dayatmanın olduğu metni imzalamayacağını ifade eden Abbas'ın, İsrail'in amacının saf Yahudi devleti kurmak olduğunu, bu şartın yer aldığı metnin imzalanmasının İsrail topraklarında yaşayan Yahudi olmayanların da İsrail'den çıkartılmasına zemin hazırlayacağını anlattığı belirtildi.

Görüşmede Hamas ve El Fetih örgütleri arasında uzlaşma çalışmalarının Mısır'ın arabuluculuğunda sürdüğü ve bazı pürüzler olsa da görüşmelerin iyi seyirde devam ettiği ifade edildi.

Başbakan Erdoğan'ın da ''Bize ihtiyaç olursa biz de katkıda bulunmak isteriz. Siz Filistinliler kendi aranızda birleştiğiniz zaman, ihtilaflarınızı çözdüğünüz zaman biz burada bayram yapacağız'' dediği öğrenildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • necati 16 yıl önce Şikayet Et
    Önce yurduma bir bayram gerekli.... Evet milletimiz bir bayram ister,malazgirti meydanı olan,kendi kardeşi ile barıştıran,kurumları aklanan,kürt sorunu değilkardeş sorununa son olan,eli kanlı örgütü mazi olan ve bütün olanları unutturan bir bayram ister,başbakanımız bunu sağlasın ona değer vermeyenin aklından şüphe duyarım...kürt-türk sorunu akıldışı sadece iki sözüm var 1-müslümanlar kardeştir. 2-kimse doğacağı rahime hükmedemez.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fransız televizyonunda Türkiye hazımsızlığı: Asimile olmayacaklar, yasaklayalım!
Kılıçdaroğlu'ndan son dakika kararı! Toplantı yeri ve zamanı değişti