Pamukoğlu: Bu hükümet referanduma gidemez

HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, mevcut Meclis'in Anayasa değişikliği yapmasının söz konusu olmadığını savunarak, ''Ne yasama savında bunu yapabilirler, ne de referanduma gidebilirler. Bu işlerle uğraşmasınlar'' dedi.

Pamukoğlu: Bu hükümet referanduma gidemez
Pamukoğlu: Bu hükümet referanduma gidemez
GİRİŞ 14.03.2010 16:35 GÜNCELLEME 14.03.2010 16:35

HEPAR Antalya İl Başkanlığında düzenlenen kongreye katılan Genel Başkan Osman Pamukoğlu, yaptığı konuşmada, 4 gün boyunca Antalya ve Burdur'daki parti çalışmalarında bulunduğunu, gittiği yerlerde partisine yoğun ilgiyle karşılaştığını söyledi. Pamukoğlu, ''Halkımız arayış halinde. Bir farklılık, değişim istiyor. Biz de parti olarak bunu vaad ediyoruz'' dedi.

Hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren ve borçların 540 milyar dolara ulaştığını belirten Pamukoğlu, ''Yok Ermeni protokolüymüş, yok ABD Temsilciler Meclisi kararıymış, İsveç böyle yapmış... Bunlar halkın ilgilendiği şeyler değil'' diye konuştu.

AK Parti iktidarının halk nezdinde güvenilirliğinin kalmadığını ve oy oranının yüzde 26'ya düştüğünü öne süren Pamukoğlu, kendisinin de anket yaptırdığını kaydederek, ''Yeni Anayasa ileri bir demokrasi getirecek mi?'' sorusuna halkın yüzde 74'ünün ''Hayır'' dediğini söyledi.

1982 Anayasası'nın pek çok maddesinin değiştirildiğini aktaran Pamukoğlu, şöyle devam etti:

''Zaten değiştirmedikleri maddeler de kendi işlerine gelen maddeler. Yani Anayasa'yı bile kendi siyasi çıkarlarına bir araç olarak kullanıyorlar. Onları tutan kimdi? Tek başlarına yasamaya hakimdiler, neden yapmamışlar? Anavatan'da da vardı bu. Koalisyonda da yaparlardı. Nitekim bu hükümette de bu böyle. Bu Meclis'in Anayasa değişikliği yapması söz konusu değil. Ne yasama savında bunu yapabilirler, ne de referanduma gidebilirler. Bu işlerle uğraşmasınlar.''

Osman Pamukoğlu, Avrupa'da terör örgütüne yönelik operasyonların, örgütün siyasallaştırılması amacıyla yapılan ''siyasi entrikalar'' olduğunu öne sürdü. Terör örtünün amacının siyasallaşmak olduğunu aktaran Pamukoğlu, örgütün silahlı eylemlere başlamasına neden olan siyasal amaçların büyük bir kısmının gerçekleştiğini iddia etti.

Demokratik açılımın ise Atlantik ve Avrupa planı olduğunu öne süren Pamukoğlu, ''İçeridekilerin bir şey yaptıkları filan yok. Aldıkları talimatları uyguluyorlar. Çünkü PKK artık onlar için yarar sağlayan bir örgüt değil. Silahlardan arındıracaklar. Artık Kuzey Irak'ta PKK işe yaramıyor. Ne Avrupa'nın, ne ABD'nin işine gelmiyor. Şimdi tasfiye etmeye çalışıyorlar'' dedi.

EMEKLİ ASKERLERİN İNTİHARLARI

Emekli askerlerin intihalarının da son günlerde gündeme geldiğini hatırlatan Pamukoğlu, şunları söyledi:

''Bunlar hangi sebeple olursa olsun sağlıklı insanın yapacağı iş değildir. İntihar pes etmek, kaçmak, bir şeyden kurtulmaktır. Kesinlikle teslim olmaktır. Güçlü bir zihin ve ruh mücadele eder, pes etmez. Millet öyle bir hale geldi ki millet olmaktan çıktı. Yok mezhepler, etnik farklar... Mantıklı hareket etme, muhakeme etme, akıl yoluyla bir şeye gitme yeteneğini de neredeyse kaybetti. Böyle olunca her olaya çarpık ya da başka sebepler arama ihtiyacı duyuyorlar. Bu, zihinlerin bulanmasından kaynaklanıyor.''

33 delegenin katıldığı genel kurulda İl Başkanlığı için Orhan Saygın'ın listesi oylanacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • ABAY 16 yıl önce Şikayet Et
    sizene. sizene adam istediği gibi konuşur burda herşeye karışmayın akpliler kendinizi ne zanediyosanızzall alla
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Trabzonspor yeni transferini açıkladı! 5 yıllık imzayı attı
CHP karıştı! Belediye başkanı disipline sevk edildi: Muhatabım değil, işine baksın...