Helal gıda için haklı anayasa teklifi!

Yakın zamanda GİMDES yönetimi tarafından yapılan basın toplantısı ile kamuoyuna açıklanan "Tüketici Hakkı ve Helal Ürün Kullanma Hakkı" yasa teklifi ilgili Komisyona ulaştırdı.

Helal gıda için haklı anayasa teklifi!
Helal gıda için haklı anayasa teklifi!
GİRİŞ 20.01.2012 13:15 GÜNCELLEME 20.01.2012 13:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

“Türkiye’nin en öncelikli konularından birisi, yeni anayasa yapımı çalışmalarıdır. Tüketici Hakları ve Helal Ürün Kullanma Hakkı ise bütün toplumu ilgilendirdiğinden yeni anayasanın Temel Hak ve Hürriyetler – Sosyal ve Ekonomik Hak ve Hürriyetler başlığı altında müstakil bir madde olarak mutlaka yer almalıdır.” İfadeleri ile başlayan gerekçeler sıralandıktan sonra Anayasa’da yer alması istenen metin aynen şöyledir:

Yeni Anayasa İçin Madde Teklifi

Yeni anayasada;

Temel Hak ve Hürriyetler Sosyal ve Ekonomik Hak ve Hürriyetler Başlığı altında; Madde (X) Tüketici Hakları ve İnanca Göre Ürün Kullanma Hakkı Tüketiciler; gıda ve emtia güvenliğine, bilgi edinme ve ekonomik çıkarlarına göre dilediğini serbestçe seçebilme, örgütlenme, temsil edilme hakları ile inancına göre ürün kullanma haklarına sahiptirler.

Devlet; tüketicilerin sağlık ve güvenliğini, ekonomik menfaatlerini, zararlarının tazmin edilmesini, bilgilendirilmesini sağlamak, eğitim, örgütlenme, temsil edilme ve inancına göre ürün kullanma haklarının tanınması ve korunması için gerekli önlemleri almak, bu hakların önündeki ekonomik, sosyal, siyasal engelleri kaldırmakla görevlidir. Tüketici Hakları ve İnanca Göre Ürün Kullanma Hakkı kanunla düzenlenir.

Kendi websitenizde bu sayfadan veya sitemizden bahsetmek isterseniz çok memnun oluruz. Eğer alıntı yapmak istiyorsanız, alıntı yapacağınız bu içeriğin hazırlanması için birçok kişinin vakti ve emeğine geçmiştir ve buna binaen lütfen alttaki kodu siteniz ekleyiniz.

GİMDES

YORUMLAR 1
  • hasan 12 yıl önce Şikayet Et
    İnsallah girer. Bu konu insallah değerlendirme kapsamına girer Müttaki müslümanlar icin cok önemli cogu gıda ve tüketim ürünlerinde domuz , hanefi mezhebince haram olan bocek ve etil alkol var .Bunlar islam dinimizce haram olan şeyler !!!...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar