TRT 1 Dünya Kupası şifresiz nasıl izlenir? Güncel TRT 1 Biss Key ayarı ve uydu frekansı!

20 Kasım-18 Aralık tarihlerinde TRT 1 ve TRT Spor kanalında Katar 2022 Dünya Kupası şöleni ekrana gelecek. Uydu üzerinden şifresiz seyredilebilecek turnuva öncesi TRT 1 Biss Key ayarı ve uydu frekansı araştırılıyor. İşte, tüm yönleriyle Biss Key ayarı yapma yöntemi!

TRT 1 Dünya Kupası şifresiz nasıl izlenir? Güncel TRT 1 Biss Key ayarı ve uydu frekansı!
TRT 1 Dünya Kupası şifresiz nasıl izlenir? Güncel TRT 1 Biss Key ayarı ve uydu frekansı!
GİRİŞ 20.11.2022 17:27 GÜNCELLEME 20.11.2022 17:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bu yıl 22'ncisi düzenlenen FIFA Dünya Kupası'na Ortadoğu ülkesi Katar ev sahipliği yapacak. Turnuvanın ilk karşılaşması da ev sahibi ülke ile Güney Amerika ekibi Ekvador arasında oynanacak. Bu futbol şöleninin yayın hakları da TRT 1 ve TRT Spor kanalının elinde bulunuyor. 20 Kasım-18 Aralık tarihlerindeki organizasyon şifresiz olarak izlenebilecek. İşte, TRT 1 kanalının güncel Biss Key ayarı ve uydu frekans bilgileri!

TRT 1 Portekiz Türkiye maçı

 

TRT 1 Uydu ve Frekans Bilgileri

UEFA’nın şifresiz yayın hakları Türkiye ile sınırlı bulunuyor. Bu sebeple, TRT’den uydu ve frekans bilgilerinin güncellenmesine ilişkin bir paylaşım yapıldı. TRT 1’in güncel uydu ve frekans bilgileri şu şekilde…

FREKANS: 11794

POLARİZASYON: V (Dikey)

SEMBOL ORANI: 30000

FEC: 3/4

TRT 1 uydu ve frekans bilgileri

Uydu ve Frekans Ayarı Nasıl Yapılır?

TRT 1 kanalında yayınlanan Dünya Kupası maçlarını canlı izlemek için uydu ve frekans bilgilerini güncellemeniz gerekebilir. Maç saatindeki sınırlandırmaya takılmamak için yukarıda yer alan temel bilgileri şu adımları takip ederek uygulayabilirsiniz…

  • Uydunuzun “Menü” bölümünü açın.

  • Bazı uydularda “Kurulum” bazı uydularda “Ayarlar” bölümü yer alır. Uydunuzda hangi seçenek yer alıyorsa o seçeneğe tıklayın.

  • “Tek Kanal Ekle” butonuna basın.

  • Frekanss kutucuğuna 11794 kodunu yazın.

  • Polarizasyonu V (Dikey) konumuna getirin.

  • Sembol oranını 30000 olarak belirleyin.

  • FEC değerini de 3/4 yapın.

Bu işlemleri yaptıktan sonra ayarları kaydedip kurulum işlemlerini başlatabilirsiniz. En son, güncelleme tamamlanır tamamlanmaz televizyonunuzu kapatıp tekrar açın. TRT 1’deki Dünya Kupası şölenini bu vesileyle takip edebilirsiniz.

TRT1 Biss Key Nedir ve Biss Key Ayarı Nasıl Yapılır?

TRT 1 ve bazı şifresiz yayın yapan kanallarda maç saatinde yayın şifreli hale gelebiliyor. Bunun nedeni, UEFA’nın veya FIFA’nın şifresiz maç yayın haklarında Türkiye’yi sınırlı tutmasıyla alakalı. Maç saatinde şifre sorunu ile karşılaşmamak için Biss Key ayarı yapmanız gerekmektedir. Biss Key ayarı için aşağıdaki adımları takip edin…

  • Biss Key ayarını yapabilmek için uydu alıcınızın Biss Key şifre çözebilme özelliğine sahip olması gerekiyor. Bunun dışındaki uydularda maç yayını esnasında şifre sorunu çözülememektedir.

  • Uydu alıcınızın menü bölümünde “CAS”, “KEY Girişi” gibi ifadeler yer alabilir. Her uyduda bu ifade farklı kelimelerle bulunmaktadır. Bu sebeple en yakın “KEY” menüsüne giriş yapın.

  • Açılan sekmede şifreleme için Biss seçeneğini tıklayın.

  • Biss seçeneğini tıkladıktan sonra TRT 1 kanalı için Biss ID bölümüne 0x1FFF veya 0x1FFE yazın. Eğer bu bölüm 6 haneden oluşuyorsa 0X001FFF veya 0X001FFE bilgilerini girin.

FIFA Genel Merkezi

Bu işlemleri yaptıktan sonra kaydederek çıkış yapın. Tekrar kanal bölümüne geldiğinizde TRT 1 açık halde bulunacaktır. Fakat hala TRT 1 şifreli haldeyse televizyonu komple kapatıp tekrar açabilirsiniz. Buna rağmen Dünya Kupası maçları şifreli halde duruyorsa, teknik servisten yardım isteyebilirsiniz.

YORUMLAR 1
  • Recepali 2 yıl önce Şikayet Et
    Berbat bir durum BEN yaşlı biriyim anlamam BU SON saniyede söylenecek BIR şey değil biz neden böyle vurdum duymaz olduk yazıklar olsun
    Cevapla