Futbolcuya kafa atan holiganın cezası belli oldu

İngiltere Championship Play-Off yarı finalindeki olaylı maçta, sahaya girip Sheffield United kaptanına kafa atan holiganın cezası netleşti. Kaptan Billy Sharp’a koşarak kafa atan Robert Biggs, müeyyide niteliğinde bir ceza aldı.

GİRİŞ 19.05.2022 15:37 GÜNCELLEME 19.05.2022 15:38

İngiltere’de 23 yıllık aradan sonra tekrar Premier Lig umutlarına kapılan Nottingham Forest, bir süredir taraftarın karıştığı olaylar nedeniyle gündemdeki yerini koruyor. Normal süresi eşitlikle tamamlanıp penaltılara giden maçı kazanan Nottingham, Sheffield United’ı dramatik bir şekilde eledi.

PSG'de forma krizi! Müslüman futbolcu Gana Gueye LGBT'li formayı giymek istemeyince...PSG'de forma krizi! Müslüman futbolcu Gana Gueye LGBT'li formayı giymek istemeyince...

ZAFERİ GÖLGELEYEN KAFA

Fakat Nottingham’ın sevinci, binlerce taraftarın sahaya girmesiyle yarıda kaldı. Oliver, Conor ve Morgan gibi isimlerin penaltı atışından faydalanamaması nedeniyle finale kalan köklü kulüp, holigan taraftar gruplarından ötürü eleştirilerin odağında yer alıyor.

Nottingham Forest kalecisi Brice Samba

City Ground’da oynanan maçta, penaltı atışları biter bitmez sahaya girip Sharp’a kafa atan Biggs, oyuncunun yaralanmasına sebep olmuştu. Sharp yere düşerken, kafası kanlar içinde kalmış; kulüp sözcüsü de cerrahi müdahale olabileceği yönünde açıklama yapmıştı.

İTİRAFÇI OLDU

İngiliz Polisi, Biggs’i bulabilmek için soruşturma başlattı. Bu sebeple, Stadyumdaki görüntülerden; sosyal medyada dolaşıma giren videolardan faydalanıldı. Daha sonra, Sharp’a kafa atan kişinin Robert Biggs olduğuna kanaat getirildi.

Holigan Robert Biggs

Biggs ise, polisin tutuklamasına gerek kalmadan karakola giderek Sharp’a kafa attığını doğruladı. Bugün, Nottingham Sulh ve Ceza Mahkemesi’ne çıkan Biggs, 6 ay hapis ve 10 yıl futbol müsabakalarından men cezasına çarptırıldı.

Sheffield United kaptanı Billy Sharp

Binlerce taraftarın etkisine kapılıp sahaya girdiğini, Billy Sharp’ı görür görmez o anki duygularıyla kafa attığını söyleyen Biggs, Sharp’ın tedavi masrafları için karşı tarafa 700 sterlin tutarında ek ödeme yapacak.

YARGIÇ LEONG: “VİDEOYU İZLER İZLEMEZ…”

Kararı veren Bölge Yargıcı Grace Leong, “Videoyu izler izlemez Biggs’in art niyetini anladım. Herkesten kurtulup Sharp’a yönelmesi ve kafa atması bunu gösteriyor. Bunu önceden planlamamış olsa bile saldırganca bir davranış olduğu aşikâr.

Sanık, Sharp’ın düştüğünü görmesine rağmen geri dönüp durumunu merak etmiyor. Oldukça güçlü bir kafa attığı videoda görülüyor. Bu o kadar ciddi bir durum ki, hapis cezası verilmeli” şeklinde konuştu.

Nottingham Sulh ve Ceza Mahkemesi'ne gelen cezaevi aracı

Elektrik Mühendisi olduğu öğrenilen Robert Biggs, davanın sonucunda suçlu bulundu.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz