Romain Saiss kimdir?

Yaz transfer sezonunun açılmasına iki gün kala (17 Haziran) Beşiktaş, Faslı stoper Romain Saiss ile anlaşmaya vardı. Gün içerisinde İstanbul'a gelen oyuncu, kendisini karşılayan Siyah-Beyazlı yetkililerle Vodafone Park'ın yolunu tuttu. Peki, Romain Saiss kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Beşiktaş'ın KAP'a bildirdiği stoperin biyografisi, kariyeri ve istatistikleri...

Romain Saiss kimdir?
Romain Saiss kimdir?
GİRİŞ 15.06.2022 13:31 GÜNCELLEME 15.06.2022 13:31
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Beşiktaş transferde düğmeye bastı. Yeni sezonun kadrosunu inşa eden Yönetim, ilk olarak Romain Saiss ile sözleşti. Dün gece ailesiyle birlikte İstanbul'a gelen Faslı stoper, Beşiktaş heyetiyle beraber Vodafone Park yolculuğuna çıktı. Devam eden dakikalarda Siyah-Beyazlı ekibin sosyal medya hesabından Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na, (KAP) oyuncuyla görüşmelere başlandığı paylaşıldı. Peki, Romain Saiss kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Faslı stoperin kariyeri ve istatistikleri...

Alexandre Pato kimdir?Alexandre Pato kimdir?

ROMAİN SAİSS'IN BİYOGRAFİSİ

Tam adıyla Romain Ghanem Paul Saiss, 26 Mart 1990'da Fransa'nın Bourge-de-Peage komününde dünyaya geldi. 32 yaşındadır. Orjini stoper olan futbolcu, hem sağ stoper hem de sol stoper olarak oynayabiliyor. Bunun dışında önlibero olarak da performans gösterebiliyor. Güncel piyasa değeri 9 milyon Euro olan futbolcunun Wolverhampton'daki kontratı 1 Temmuz'da sona eriyor. Beşiktaş'la resmi kontratı da bu tarihten sonra yapması bekleniyor.

Romain Saiss, Wolverhampton

KARİYERİ VE İSTATİSTİKLERİ

Romain Saiss, futbola Fransa'nın alt lig ekiplerinden AS Valence'de başladı. Uzun yıllar bu takımın altyapısında oynadıktan sonra AS Valence'in A Takımına terfi etti. 2011'de ülkenin gençliğe yatırım yapan ekipleri arasında gösterilen Clermont Foot, B Takımı için Saiss ile mukavele yaptı. Sadece yarım sezonluk performanstan sonra A Takıma yükseltildi.

Lincoln Henrique kimdir? Fenerbahçe'nin yeni transferinde dikkat çeken Rizespor detayı...Lincoln Henrique kimdir?

Clermont Foot'taki 1,5 sezonluk performansı onu Fransa'nın köklü kulüpleri arasında gösterilen Le Havre'ye götürdü. Le Havre'de beklentilerin altında kalan Saiss, yaşının da ilerlemiş olmasına karşın SCO Angers tarafından transfer edildi.

Romain Saiss, SCO Angers

Angers, Saiss için Le Havre'ye bonservis ödemesi yapmadı. Fakat Fas asıllı futbolcu zorlu Angers rotasyonunun vazgeçilmez isimlerinden biri haline geldi. Burada geçirdiği bir yılından ardından değerini 8 kat arttırdı.

İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Wolverhampton'ın yolunu tuttu. İngiliz ekibi, Saiss için Fransız tarafına 4 milyon Euro ödeme yaptı. Bu meblağ, aynı zamanda kariyerindeki bilinen ilk bonservis bedeliydi.

Andrea Belotti kimdir? Andrea Belotti kimdir?

4 milyon Euro olarak geldiği İngiltere'de 6 yıl boyunca oynadı. Fakat İngiltere Premier Lig'deki futbol ortamına adapte olamadı. Zaman zaman azalan ve yükselen kariyeri Wolves heyetine olumsuz anlamda yansıdı. Wolves, Saiss'ın 1 Temmuz 2022'de sona erecek kontratını uzatmadı. 

BEŞİKTAŞ'LA GÖRÜŞMELERE BAŞLADI

Valerien Ismael'in de istekleri doğrultusunda bir süredir oyuncu arayışını sürdüren Beşiktaş, ilk olarak stoper hattını güçlendirebilmek için Romain Saiss ile görüşmelere başladı.

Romain Saiss İstanbul'da

Kulüpten yapılan yazılı açıklamada: “Profesyonel Futbolcu Romain Ghanem Paul Saiss’in transferi konusunda Oyuncu ile görüşmelere başlanmıştır.” ifadelerine yer verildi. Saiss de bugün İstanbul'a gelerek Vodafone Park'a doğru yola çıktı.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 1
  • Kacarova 1 yıl önce Şikayet Et
    Yav arkadaş ,ne kadar yabancı merakı var,adamın kariyeri bile yokTürkiyede kral,yazık bu paralara,Türkiyede bunun gibiler çoook
    Cevapla