Lionel Messi’den Barcelona sürprizi!

Geçtiğimiz sezon Barcelona’yla yeni kontrat yapmayıp Paris Saint-Germain’le anlaşmaya varan Lionel Messi, sezonun sona ermesiyle beraber ailesiyle birlikte Barcelona’ya gitti. Messi'yi havalimanında yüzlerce taraftar karşıladı.

Lionel Messi’den Barcelona sürprizi!
Lionel Messi’den Barcelona sürprizi!
GİRİŞ 15.06.2022 19:29 GÜNCELLEME 15.06.2022 19:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

21 yıl Barcelona’ya hizmet ettikten sonra Katalan ekibindeki finansal çıkmazdan ötürü Paris Saint-Germain’le (PSG) kontrat yapan Lionel Messi, ailesiyle birlikte İspanya’ya geldi.

Lionel Messi ve ailesi

Katalonya Özerk Bölgesi’nin başkenti Barcelona kentine inen Messi’yi havalimanında yüzlerce Barcelona taraftarı karşıladı.

MESSİ’Lİ BARCELONA FORMALARINI İMZALADI

Hayranlarının fotoğraf çekme talebini olumlu karşılayıp formalarını da imzalayan ünlü oyuncu, futbolseverlerle bir süre sohbet de etti.

Lionel Messi

Kulüpler düzeyindeki sezon sona erer ermez Arjantin Milli Takımı’nın kampına katılan futbolcu, burada bir dizi maça çıkmıştı. Son olarak, 6 Haziran’daki Estonya maçında 5 gol birden atan Messi, taraftara eski günlerinden kısa bir sekans sunmuştu.

Arjantinli yıldız, milli takımdaki görevinden sonra “ikinci evi” olarak gördüğü Barcelona’ya seyahat etti.

Barcelona’da birden fazla taşınmazı olduğu bilinen Messi’nin tatil sürecini bu kentte geçirmesi planlanıyor. Yine aynı adreste eski takım arkadaşlarıyla görüşmesi de gündemde.

BARCELONA’DA GEÇEN 21 YIL, ONCA BAŞARI

2000 yılında Arjantin ekibi Newells’ın altyapısından Barcelona’ya geçen Messi, 21 yıl süreyle Katalonya temsilcisine hizmet etti. Burada altyapı kategorileri olmak üzere A Takıma kadar yükseldi.

Lionel Messi, Barcelona'da oynarken

16 yıl A Takımda forma giyen futbolcu, Barcelona ile başarıdan başarıya koştu. 7 kez Ballon d’Or, 2 kez Dünyada Yılın Futbolcusu, 3 kez Avrupa’da Yılın En İyi Futbolcusu, 10 kez LaLiga’da Sezonun En İyi Futbolcusu ödüllerini aldı.

Bireysel ödülleri dışında takımla kazandığı ödüllerle de öne çıktı. 4 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, 3 UEFA Süper Kupası, 3 FIFA Kulüpler Dünya Kupası, 10 İspanya LaLiga, 8 İspanya Süper Kupası kazandı.

PSG’DE TATSIZ SEZON

Geçtiğimiz yıl kontrat yaptığı Paris Saint-Germain’de de sezonu Ligue 1 şampiyonluğu ve Fransa Kupası ile kapattı. Fakat kulüp yönetiminin hedeflerindeki Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaşılamadı. Messi de PSG’deki ilk yılında beklentilerin bir hayli altında kaldı.

Lionel Messi, Paris Saint-Germain

Sezon genelindeki performansı sebebiyle sık sık eleştiri oklarının hedefindeydi. PSG’li taraftarlar, Messi’nin formsuzluğundan dert yanarken, Messi de taraftarın eleştirilerine hak verircesine açıklamalarda bulundu. Arjantinli futbolcu 2021-22 sezonunda 34 maça çıkmasına karşın 11 gol, 15 asistle oynadı.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 1
  • Musi 1 yıl önce Şikayet Et
    Baribir Messi zo't
    Cevapla