Dimitris Itoudis kimdir?

Alexandar Djordjevic'le yol ayrımına giden Fenerbahçe Beko, bu koltuğu Yunan Dimitris Itoudis'le doldurdu. Bir dönem ülkemizde Banvit'i çalıştıran İtoudis'in Zeljko Obradovic'le olan yakınlığı da biliniyor. Nitekim uzun yıllar boyunca Obradovic'in yardımcılığını üstlenmişti. Peki, Dimitris Itoudis kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, deneyimli başantrenörün kariyeri ve istatistikleri...

Dimitris Itoudis kimdir?
Dimitris Itoudis kimdir?
GİRİŞ 20.06.2022 13:40 GÜNCELLEME 20.06.2022 13:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Son olarak Basketbol Süper Ligi'nde şampiyonluk yaşayan Fenerbahçe Beko, EuroLeague'de istenen başarıdan uzak kalınca Alexander Djordjevic'le yol ayrımına gidildi. Sırp Başantrenör takıma veda ederken bu koltuğa CSKA Moskova ile özdeşleşmiş Dimitris Itoudis getirildi. Kulüpten yapılan açıklamaya göre, Yunan Başantrenörle 3 yıllık anlaşma sağlandığı belirtildi. Peki, Dimitris Itoudis kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Itoudis'in kariyeri ve istatistikleri...

Artem Dzyuba kimdir?Artem Dzyuba kimdir?

DİMİTRİS ITOUDİS'İN BİYOGRAFİSİ

Dimitris Itoudis veya İtudis, 8 Eylül 1970'de Yunanistan'ın Karaferye kentinde dünyaya geldi. 51 yaşındadır. 32 yıldır basketbol koçluğu ile uğraşan Itoudis, Basketbol Süper Ligi takımlarından Fenerbahçe Beko'yu çalıştırıyor. CSKA Moskova ile iki kez (2015-16 ve 2018-19) EuroLeague şampiyonluğu yaşadı. 

ITOUDİS'İN KARİYERİ VE İSTATİSTİKLERİ

Akranlarının ve çevresindeki kişilerin yönlendirmeleriyle küçük yaşta basketbolla haşır neşir olan Dimitris Itoudis, 20 yaşındayken basketbol koçluğuna başladı. İlk durağı Hırvatistan'ın köklü kulüplerinden KK Zagreb'di. Burada 2 yıl süreyle U-18 takımını çalıştırdı.

Dimitris Itoudis, CSKA Moskova

Altyapıdaki başarısı A Takım'daki heyetin de dikkatini çekti. 1992'de KK Zagreb Başantrenörü, Itoudis'i Yardımcı Antrenör olarak yanına aldı. 22 yaşından  25 yaşına kadar KK Zagreb'de önemli rol üstlendi. Itoudis'in bu başarısı Yunan basketbolunun ekol kulüplerinden PAOK'un da dikkatini çekmişti. 

1995-1996 sezonunda PAOK'un Yardımcı Antrenörü olarak çalıştı. Bir yıllık sürecin akabinde PAOK'un Başantrenörü gönderilmişti. Itoudis de geçici süreliğine PAOK'un başına geçti. Yunan takımını idare ettiğinde henüz 26 yaşındaydı. Fakat burada da kalıcı olamadı. 

ZELJKO OBRADOVİC DÖNÜM NOKTASI OLDU

1996-97'de Panionios'ta Yardımcı Antrenörlük, 1997-99'da Philippos'ta, 1999'da kısa süreliğine MENT'te Başantrenörlük yaptı. Geminin kaptanı olduğu dönemde yetersiz olduğunun farkına varan Dimitris Itoudis, belki de kariyerinin en önemli kararlarından birini alarak Panathinaikos'un yolunu tuttu. O dönem Panathinaikos'u Zeljko Obradovic çalıştırıyordu. 1999'dan 2012'ye kadar Yunan takımında Başantrenörlük yaptı.

Novak Djokovic, Zeljko Obradovic ve Dimitris Itoudis

Yunan takımı Zeljko Obradovic ve Dimitris Itoudis idaresinde altın günlerini yaşıyordu. Yunanistan Ligi'nde Olympiakos'a karşı hakimiyet kuran ekip, EuroLeague'e de ambargo koymuştu. EuroLeague 5 kez, Yunan Ligi 7 kez kazanıldı. 

Itoudis, buradaki görevinden sonra 2013'te Türkiye Basketbol Ligi takımlarından Banvit'e geçti. Bir yıllık macerasının ardından bu kez Rus basketbolunun öncü takımlarından CSKA Moskova ile anlaşmaya vardı. 2014'ten 2022'ye kadar 8 yıl boyunca CSKA'yı çalıştırdı. EuroLeague'i iki kez kazandı. 2015-16 sezonunda Fenerbahçe Beko'yu, 2018-19'da da Anadolu Efes'i mağlup etti.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI CSKA'NIN KEMİK KADROSUNU ZEDELEDİ

Rusya-Ukrayna savaşından ötürü Rus takımlarının EuroLeague'den men edilmesi, Rusya'da oynayan basketbolcuları alternatif kulüplere yöneltti. CSKA'nın kemik kadrosundaki isimler diğer takımlarla anlaştı. Ülkede de Rusya Ligi'ni kazanmak önem taşıyordu. Fakat Dimitris Itoudis'in takımı, finalde Zenit'e mağlup oldu. Bu mağlubiyetten sonra CSKA Yönetimi, Yunan antrenörün işine son verdi. 

Önümüzdeki sezon yeni bir başlangıç yapmak isteyen Fenerbahçe Beko, Aleksandar Djordjevic'in yerine Dimitris Itoudis'i getirdi. Üç yıllık anlaşma imzalanırken, 21 Haziran Salı günü basın toplantısı gerçekleştirileceği belirtildi.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 1
  • Barista 1 yıl önce Şikayet Et
    Verin paralari yunana, adamlar üstüne birde bize posta koysunlar
    Cevapla