Miguel Trauco kimdir?

Yaz transfer sezonunun açılmasıyla beraber kulüpler yeni oyuncu arayışlarına başladı. Beşiktaş, takımın genç futbolcusu Rıdvan Yılmaz'ın olası Avrupa'ya transferi halinde rotayı Perulu Miguel Trauco'ya kırdı. Fransa Ligue 1 ekibi Saint-Etienne'deki kontratı sona eren Trauco, Avrupa'da kalmak istediği yönünde menajerine talimat verdi. Peki, Miguel Trauco kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, tecrübeli sol bek oyuncusunun kariyeri ve istatistikleri...

Miguel Trauco kimdir?
Miguel Trauco kimdir?
GİRİŞ 20.06.2022 16:57 GÜNCELLEME 20.06.2022 16:57

Süper Lig'de 17 Haziran'da yaz transfer sezonunun açılmasıyla beraber takımların oyuncu arayışları başladı. Geçtiğimiz sezonu 6'ncı sırada tamamlayan Beşiktaş, Rıdvan'ın Avrupa'ya transferi halinde sol bek alternatiflerini hazırladı. Bu minvalde takımın gündemine Miguel Trauco alındı. Saint-Etienne'deki kontratı sona eren Trauco da Avrupa'da kalmak istiyor. Peki, Beşiktaş'la görüştüğü öne sürülen Miguel Trauco kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Perulu futbolcunun kariyeri ve istatistikleri...

Dimitris Itoudis kimdir? Dimitris Itoudis kimdir?

MİGUEL TRAUCO'NUN BİYOGRAFİSİ

Tam adıyla Miguel Angel Trauco Saavedra, 25 Ağustos 1992'de Peru'nun Tarapoto kentinde dünyaya geldi. 29 yaşındadır. Boyu 1,75'tir. 16 yaşında profesyonel futbol hayatına başlayan Trauco, sol bek ve orta saha sol mevkilerinde oynayabiliyor. Oyuncunun Saint-Etienne'deki kontratı Temmuz 2022'de sona erecek.

KARİYERİ VE İSTATİSTİKLERİ

Miguel Trauco, kuzeni Javier Trauco'nun da etkisinde kalarak çok küçük yaşlarda futbola başladı. Hızı, oyuncu eksiltme kabiliyeti ve tekniği ile kısa sürede Peru takımlarının radarına girdi. Altyapı eğitimini Virgen Chapi'de aldı. Fakat gelişimini Bolognesi II'ye borçluydu.

Miguel Trauco, Saint-Etienne

2004'te henüz 12 yaşındayken Bolognesi II'ye transfer olan Miguel Trauco, 2009'a kadar 5 yıl süreyle bu takımda forma giydi. 17 yaşına geldiğinde doğduğu kentin en büyük takımlarından Union Tarapoto'nun yolunu tuttu. Kuzeni Javier'le 1 yıl da olsa aynı takımın formasını giyebildi.

COMERCİO VE UNİVERSİTARİO YILLARI

2010'da bir başka Peru ekibi Union Comercio ile anlaştı. Profesyonel kariyerinin 6 yılını bu ekipte geçirdi. İlk sezonunda 23 maça çıkıp 2 gol, 2 asist yaptı. 18 yaşındaki bu verimliliği teknik heyetin de dikkatini çekmişti.

2015-16 sezonuna kadar istikrarlı bir şekilde Union Comercio formasını terleten Trauco, son sezonunda 1 gol atıp 10 asist yaptı. Skora katkısından ötürü 2014'te Peru Milli Takımı'na da çağrıldı. 1 Ocak 2016'da Peru'nun köklü kulüplerinden Universitario bedelsiz olarak Trauco'yu renklerine bağladı.

FLAMENGO'DA BEKLENTİLERİN ALTINDA KALDI

Trauco, sadece bir sezon kaldığı Universitario'da 36 maça çıktı. Sol bekteki rekabete karşın ilk yılında formayı diğer isimlere bırakmıyordu. O yıl 3 gol atıp 4 asist yaptı.

Miguel Trauco, Flamengo

1 Ocak 2017'de bu kez Brezilya Serie A'nın lokomotiflerinden Flamengo, Trauco'yu kadrosuna kattı. Adım adım basamakları tırmanan Perulu, Brezilya'da kariyerinin en kötü günlerini geçirdi. Avrupa'ya transfer olduğu sezonda sadece 7 kez forma giyebilmişti.

James Rodriguez kimdir?James Rodriguez kimdir?

SON 3 YILINI FRANSA'DA GEÇİRDİ

Saint-Etienne, Ağustos 2019'da 1 milyon Euro ödeme yaparak Perulu futbolcuyu transfer etti. Fransız ekibiyle 3 yıllık kontrata imza atan sol bek, ilk sezonunda 24 maça çıkarken 1 gol atıp 2 asist yaptı. İkinci sezonunda da 27 maçta forma şansı bulmasına karşın sadece 2 asistte kaldı. 

Miguel Trauco, Peru Milli Takımı

Fransa Ligue 1'de başarısız bir sezon geçiren Saint-Etienne, kontratı sona eren Miguel Trauco'ya yeni kontrat önermedi. Üçüncü sezonunda da 21 maça çıkan futbolcu sadece 1 kez fileleri sarsarken asist yapamadı. Teknik heyet, aynı zamanda Peru Milli Takımı'nda oynayan sol beki yetersiz buldu.

Peru'ya veya Latin Amerika'ya dönmek istemeyen Miguel Trauco, Avrupa'da kalma isteğini menajerine iletti. Bir süredir takım arayışındaki ismin Beşiktaş'la görüştüğü öne sürüldü. 

Miguel Trauco, profesyonel futbol kariyeri boyunca 314 maça çıktı. 10 kez gol atarken 33 asist yaptı. 47 kez sarı kart gören sol bek, sadece bir kez kırmızı kart cezası aldı.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz