Saldırıya uğradı, tek gözle şampiyon oldu! Wilfried Happio'dan unutulmayacak zafer

Fransız koşucu Wilfried Happio, geçtiğimiz gün Caen'deki 400 metre engelli yarışından önce kimliği tespit edilemeyen bir seyircinin saldırısına uğradı. Antrenörünün ve polislerin yardımıyla saldırıdan kurtulan Happio, 20 dakika sonra çıktığı yarışta şampiyon oldu.

Saldırıya uğradı, tek gözle şampiyon oldu! Wilfried Happio'dan unutulmayacak zafer
Saldırıya uğradı, tek gözle şampiyon oldu! Wilfried Happio'dan unutulmayacak zafer
GİRİŞ 27.06.2022 13:04 GÜNCELLEME 27.06.2022 13:04

Fransa 400 Metre Engelli Şampiyonası önceki gün ülkenin kuzeybatısındaki Caen kentinde düzenlendi. Yarıştan hemen önce saldırıya uğrayan Wifried Happio, rakiplerini geride bırakarak şampiyonluğa koştu.

Ünlü boksör Floyd Mayweather aylık gelirini açıkladı! Duyanlar inanamadıÜnlü boksör Floyd Mayweather aylık gelirini açıkladı! Duyanlar inanamadı

Fransa'nın Karayiplerdeki sömürgesi Martinik asıllı Happio, ulusal düzeydeki yarış öncesi pist kenarında ısınıyordu.

O anlarda antrenörü Olivier Vallaeys ile yarışı konuşan Happio, bir anda hiç beklemediği bir saldırıya uğradı.

ANTRENÖRÜ KURTARDI!

Tribünlerdeki güvenlik önlemlerini aşan bir seyirci, pistin kenarında ısınan Happio'nun üzerine atlayarak saldırmaya başladı.

23 yaşındaki genç atletin gözünde ağır hasar oluşturan saldırgana ilk müdahaleyi Olivier Vallaeys yaptı. Happio'nun antrenörü, saldırganı sporcusundan uzaklaştırarak polis ekiplerine teslim etti. 

Wifried Happio

Yerel polis Happio'nun saldırganını tutuklayıp karakola götürürken 400 metre engelli yarışına sadece 20 dakika kalmıştı.

Arda Güler dünyaca ünlü futbolcularla aynı listede!Arda Güler dünyaca ünlü futbolcularla aynı listede!

Sol gözü kanlar içinde kalan Happio, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinden sonra yarışmak istediğini antrenörüne belirtti.

KARİYER REKORUNU KIRDI

Antrenörünün onayını alan genç sporcu, sol gözüne bandaj takarak piste çıktı. 400 metreyi 48.57 saniyede koşan Happio, hem Fransa şampiyonu hem de kişisel kariyerinin en iyi derecesini elde etti.

Rakipleri Wilfried Happio'yu tebrik ediyor

Yarıştan sonra rakipleri Happio'nun yanına gelip tebrik ederken, Martinik asıllı sporcu da sevincini antrenörüyle birlikte yaşadı.

400 metre engelli şampiyonluğundan sonra açıklama yapan atlet: "Bu konunun üzerinde durmak istemiyorum. Bu meseleye işin ehilleri bakacak. Fiziksel olarak iyi durumdayım. Yarışa gelirsek, çok çalıştık; çok fazla çaba sarf ettik ve kazandık" diye konuştu.

Ödül törenine gözlükle çıkan sporcu, seremoniden hemen sonra tetkik amaçlı Caen'deki en yakın hastaneye gitti.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz