Mariano Diaz kimdir?

Golcü arayışlarını sürdüren Fenerbahçe'de gündeme son olarak Mariano Diaz geldi. Ağustos 2018'de Olympique Lyon'dan Real Madrid'e geçen Mariano, önümüzdeki sezonun kadrosunda düşünülmüyor. Şimdiye dek LaLiga ekibi Getafe ile Sarı-Lacivertliler oyuncu için devreye girdi. Peki, Mariano Diaz kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Dominik asıllı İspanyol futbolcunun kariyeri ve istatistikleri...

Mariano Diaz kimdir?
Mariano Diaz kimdir?
GİRİŞ 27.06.2022 16:52 GÜNCELLEME 27.06.2022 16:52

Jorge Jesus teknik direktörlüğünde yeni sezonu açan Fenerbahçe'de kadro yapılanması devam ediyor. Şimdiye dek Lincoln Henrique ve Bruma'yı renklerine bağlayan ekip, golcü transferi için çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda, takımın gündemine Mariano Diaz geldi. Real Madrid'de düşünülmeyen Dominik asıllı İspanyol forvete en ciddi teklifi Getafe ile Fenerbahçe yaptı. Peki, Mariano Diaz kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Barselona doğumlu futbolcunun kariyeri ve istatistikleri...

Fenerbahçe, Mariano Diaz için girişimlere başladı!Fenerbahçe, Mariano Diaz için girişimlere başladı!

MARİANO DİAZ'IN BİYOGRAFİSİ

Tam adıyla Mariano Diaz Mejia, 1 Ağustos 1993'te İspanya'nın Katalonya Özerk Bölgesi'nin başkenti Barcelona'da doğdu. Barselona'ya bağlı Premia de Mar ilçesinde dünyaya gelen Diaz'ın Dominik Cumhuriyeti ile İspanya vatandaşlıkları bulunuyor. Haziran 2022 itibariyle 28 yaşında olan futbolcu, forvet olarak performans gösteriyor. Oyuncunun Madrid'deki kontratı 2023'e kadar devam ediyor.

KARİYERİ VE İSTATİSTİKLERİ

Mariano Diaz, futbola Barselona kentinin en büyük iki takımı arasında yer alan RCD Espanyol'da başladı. 9 yaşında Espanyol altyapısına giren Mariano, 13 yaşına kadar bu ekibin formasını terletti.

Mariano Diaz, Real Madrid

Espanyol'dan sonra sırasıyla CE Premia, Sanchez Llibre ve CF Badalona'da forma giydi. 2011'de henüz 18 yaşındayken Real Madrid tarafından transfer edildi. Eflatun-Beyazlılar, Ekim 2011'de 50 bin Euro ödeme yaparak Diaz'ın bonservisini aldı.

Bir yıl boyunca Real Madrid U-19 takımında forma giyen Dominik asıllı forvet, ertesi sezon Real Madrid C takımına gönderildi. 2012'den 2014'e kadar alt liglerde C Takımı için mücadele etti. 

İlk sezonunda 3 gol atarken ikinci yılında 15 gol atıp 2 asist yaptı. Dikkate değer bu performansı ona Real Madrid'in ikinci takımı olarak da bilinen Kastilya'nın yolunu açtı.

2014-16 yıllarını Real Madrid Kastilya'da geçiren Mariano, ilk sezonunu 5 golle tamamladı. İkinci sezonunda daha fazla forma şansı bulan oyuncu, 32 maçta 27 gol atıp 1 asist yaptı. Dominikli forvetin bu performansı A Takım teknik heyetinin dikkatini çekti.

Zinedine Zidane, o dönem 23 yaşında olan futbolcunun A Takıma yükseltilmesini onayladı. Madrid'de sadece bir sezon kalan Diaz, 14 maçta 5 gol, 2 asistle takımına katkı sağladı. Fakat Zidane, Diaz'ın yetersiz olduğunu düşünüp oyuncunun Olympique Lyon'a gönderilmesini onayladı.

MADRİD BİR SEZONDA PİŞMAN OLDU

Temmuz 2017'de 8 milyon Euro karşılığında Olympique Lyon'a transfer olan forvet, Fransa'daki ilk yılında değerini üçe katladı. Lyon'la Ligue 1, Fransa Kupası ve Avrupa Kupası'nda sahaya çıkan oyuncu, 45 maçta 21 gol atıp 6 asist yaptı.

Mariano Diaz, Olympique Lyon

Real Madrid, bir sezon önce 8 milyon Euro'ya Lyon'a gönderdiği Diaz'ı ertesi yıl 21,5 milyon Euro karşılığında renklerine bağladı. O dönem Cristiano Ronaldo'nun da takımdan ayrılması nedeniyle boşa çıkan 7 numaralı forma Diaz'a verildi. 

Ancak Diaz, ikinci kez transfer olduğu Real Madrid'de yine beklentileri karşılayamadı. İlk sezonunda 4 gol, ikinci, üçüncü ve dördüncü sezonunu 1 gol atarak tamamladı. Dominikli futbolcunun bu performansı Carlo Ancelotti'yi de karar almaya sürükledi.

Mariano Diaz, 7 numaralı formasıyla taraftarı selamlıyorÖnceki sezon Real Madrid'le Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan Mariano, yeni dönemin kadrosunda düşünülmüyor. Satış listesine konulan oyuncuya Getafe ve Fenerbahçe teklif yaptı. 

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz