Anderson Talisca kimdir?

Beşiktaş'ta oynadığı dönem değerine değer katıp Çin'e transfer olan Anderson Talisca kimdir? Skora katkısıyla kısa sürede Türk futbolseverlerin gönlünde taht kuran Brezilyalı, bir süredir Galatasaray ile anılıyor. Basında çıkan haberlerde Sarı-Kırmızılı ekibin oyuncunun takımı Al-Nassr'a teklif yaptığı öne sürüldü. İşte, Anderson Talisca'nın kariyeri ve istatistikleri...

Anderson Talisca kimdir?
Anderson Talisca kimdir?
GİRİŞ 28.06.2022 15:59 GÜNCELLEME 28.06.2022 15:59

Yaz transfer döneminde Abdülkerim Bardakcı'yı renklerine bağlayıp siftah yapan Galatasaray'da kadroya yönelik çalışmalar son sürat devam ediyor. Sarı-Kırmızılılarda son olarak Anderson Talisca'nın adı ortaya atıldı. Yerli ve yabancı basında çıkan haberlerde, Sarı-Kırmızılı ekibin Al-Nassr'a kiralama teklifi yaptığı iddia edildi. Peki, Beşiktaş'taki iki sezonunda değer kazanıp Çin'e astronomik ücretle satılan Anderson Talisca kimdir? İşte, Brezilyalı futbolcunun kariyeri ve istatistikleri...

ANDERSON TALİSCA'NIN BİYOGRAFİSİ

Tam adıyla Anderson Souza Conceiçao, 1 Şubat 1994'te Brezilya'nın Bahia eyaletine bağlı Feria de Santana kentinde dünyaya geldi. 28 yaşındadır. 9 yıldır profesyonel futbolculuk yapıyor. Kariyerini Suudi Arabistan ekibi Al-Nassr'da sürdürüyor. Talisca, on numara; forvet arkası ve sağ kanatta oynayabiliyor.

PROFİL

Arkadaşları arasında "Dodo" olarak tanınan Anderson Talisca, Ivone da Silva ile Augusto Carlos çiftinin ilk çocuğu olarak doğdu. Küçük yaşta annesi ile babası şiddetli geçimsizlikten ötürü ayrıldı. Annesiyle babası boşandığında 6 yaşındaydı.

Anderson Talisca'nın çocukluğu

11 yaşına kadar babası Augusto Carlos ile yaşadı. 5 yıl boyunca babaannesi Ana Carlos, Talisca ile ilgilendi. 11 yaşından 13 yaşına kadar bu kez annesi Ivone da Silva'nın yanında kaldı.

Dar gelirli bir ailede dünyaya gelen Talisca, yoksulluğun da ötesini annesinin yanında kaldığı 2 yıllık süreçte yaşadı. Brezilyalı yıldız o günleri şu sözlerle anlattı:

"11 yaşıma kadar babam ve babaannemle birlikteydim. Sonraki 2 yılı annemin yanında geçirdim. Feira de Santana yakınlarındaki (Sao Jose) bir çiftlikteydik. Durumumuz çok kötüydü. Annem bana iyi bir şekilde bakamamıştı. Un, su ve şekerle besleniyordum. Gerçekten açtım"

Mariano Diaz kimdir?Mariano Diaz kimdir?

Anderson, o dönem Feira de Santana'daki Çocuk Destekleme Vakfı'na kaydoldu. Burada kendi yaşıtındaki çocuklarla tanıştı. Vakıf bahçesinde futbol oynayan Talisca, kısa sürede "Dodo" lakabıyla tanınır hale geldi.

Onun futbol yolculuğu da Vasco de Gama gözlemcilerinin Talisca'yı keşfetmesiyle başladı.

KARİYERİ VE İSTATİSTİKLERİ

Anderson "Dodo" Talisca, 2007'de 13 yaşındayken Vasco de Gama'dan içeri girdi. Futbola dair ilk eğitimini burada aldı. Takip eden yıllarda ülkenin köklü kulüplerinden ve aynı zamanda Bahia eyaletinin en büyüğü EC Bahia, Talisca'yı renklerine bağladı.

2013'e kadar B Takım'da oynadıktan sonra Ocak ayında A Takıma yükseltildi. 9 resmi maça çıkan futbolcu, 2 kez fileleri sarsarken Avrupa'daki gözlemciler de takımlarına olumlu rapor geçiyordu. Brezilya Serie A'daki ilk yılında SL Benfica devreye girip Talisca için Bahia'nın kapısını çaldı. 

Anderson Talisca, Beşiktaş

O dönem 400 bin Euro değer biçilen Talisca'yı SL Benfica, 4 milyon 750 bin Euro ödeme yaparak kadrosuna kattı. Talisca ilk sezonunda 11 gol, 4 asist; ikinci sezonunda da 9 gol, 1 asistle oynadı. 

SL Benfica, Talisca'nın daha fazla forma şansı bulabilmesi için oyuncuyu 2 yıllığına Beşiktaş'a gönderdi. Beşiktaş, 2 yıl için Benfica'ya 4 milyon Euro ödeme yaptı. Siyah-Beyazlı ekibe geldiği ilk yıldaki piyasa değeri 7,5 milyon Euro bandındaydı.

Anderson Talisca, Guangzhou

Brezilyalı futbolcu, Türkiye'de kariyerinin altın yıllarını yaşadı. İlk sezonunda 22 gole, ikinci sezonunda 28 gole katkı sağladı. Talisca'nın önlenemez yükselişi kulübü SL Benfica'yı harekete geçirdi.

SL Benfica, Talisca'yı toplam 25 milyon Euro karşılığında Guangzhou'ya gönderdi. Yıldız futbolcu, Türkiye'den ayrıldığında geride bir Süper Lig şampiyonluğu bırakmıştı. 

Çin'deki ilk yarım sezonunda da hızlı bir başlangıç yaptı. 18 maça çıkan futbolcu 16 kez fileleri sarsarken 8 asistle takımına katkı sağladı. Ancak bu istatistiği sonraki sezonlarda düşüşe geçti. 

Talisca'yı satma kararı alan Guangzhou, Temmuz 2021'de 8 milyon Euro karşılığında futbolcuyu Al-Nassr'a gönderdi. Arabistan'daki ilk yılını verimli bir şekilde geçiren Brezilyalı, 21 gol atarken 2 asist yaptı. Oyuncunun güncel piyasa değeri ise 11,5 milyon Euro civarında.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz