Yanis Hamache kimdir?

Yaz transfer dönemi çalışmalarını sürdüren Galatasaray, son olarak Portekiz'in Boavista takımında forma giyen Yanis Hamache'yi gündemine aldı. Peki, Yanis Hamache kimdir ve kaç yaşındadır? Futbola ilk olarak OGC Nice'de başlayan Yanis, son iki yılını İber Yarımadası'nda geçiriyor. İşte, Sarı-Kırmızılı ekibin radarındaki futbolcunun kariyeri ve istatistikleri...

Yanis Hamache kimdir?
Yanis Hamache kimdir?
GİRİŞ 06.07.2022 16:44 GÜNCELLEME 06.07.2022 16:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye'de ve Avrupa'da transfer hareketliliği kaldığı yerden devam ediyor. Şimdiye dek Abdülkerim Bardakcı ve Kazımcan Karataş'ı renklerine bağlayan Galatasaray, son olarak Yanis Hamache'yi gündemine aldı. Profesyonel futbol kariyerini Portekiz Süper Ligi (LigaNOS) ekiplerinden Boavista'da sürdüren Hamache'nin de olası transfere sıcak baktığı iddia edildi. Peki, Galatasaray'la anılan Cezayir asıllı Fransız Yanis Hamache kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, sol bek oyuncusunun kariyeri ve istatistikleri...

Francisco Roman 'İsco' Alarcon Suarez kimdir?Francisco Roman 'İsco' Alarcon Suarez kimdir?

YANİS HAMACHE'NİN BİYOGRAFİSİ

Yanis Hamache, 13 Temmuz 1999'da Fransa'nın Akdeniz'e bakan şehri Marsilya'da dünyaya geldi. 23 yaşındadır. 6 yıldır profesyonel futbolculuk yapan Hamache, Portekiz'in Boavista ekibinde forma giyiyor. Cezayir asıllı Fransız futbolcu, sol bek; orta saha sol ve sol kanatta performans gösterebiliyor.

KARİYERİ VE İSTATİSTİKLERİ

Yanis Hamache, çok küçük yaşlarda ailesinin ve çevresindeki kişilerin yönlendirmeleriyle futbola başladı. Akranları arasında yeteneği ve hızıyla öne çıkan futbolcuyu ilk olarak OGC Nice keşfetti.

Çocuk sayılabilecek yaşta girdiği OGC Nice'de farklı yaş kategorilerinin formalarını giydi. İstatistikleriyle dikkatleri üzerine çeken oyuncu, 17 yaşında Nice'in U-19 takımına çıkarıldı. Aynı yıl (2016) Nice'in B Takımına gönderildi.

Yanis Hamache, OGC Nice

Profesyonel futbolculuğa da bu dönemde başladı. 9 Aralık'ta Nice B Takımı'na gönderilen Hamache, 3 yıl boyunca aynı ekipte ter döktü. 

İlk yarım sezonunda sadece 2 maçta forma giyerken gol veya asist yapamadı. Bu dönem ayrıca Hamache'nin profesyonel arenadaki ilk tecrübesiydi.

Yanis Hamache, Boavista

Sonraki sezon 12 maçta forma şansı bulurken 1 kez gol atma başarısı gösterdi. Artan performansı, futbol isteği teknik heyetin de dikkatini çekmişti. 2018-19 sezonunda Nice B takımıyla çıktığı 20 maçta 6 gol atıp 2 asist yaparak verilen fırsatı iyi bir şekilde değerlendirdi.

NİCE'DE YETERSİZ BULUNUP BOAVİSTA'YA GÖNDERİLDİ

OGC Nice, oyuncunun daha da tecrübe kazanması için 2019-20 sezonu için Red Star FC'ye kiraladı. O yıl 25 maça çıkarken 2 gol atıp 1 asist yaptı. Dönüşte de B Takımından A Takıma yükseltildi fakat OGC Nice için yeterli değildi.

Ağustos 2020'de Portekiz Süper Ligi ekibi Boavista, bonservis bedeli ödemeden Yanis Hamache'yi renklerine bağladı. Takımıyla 3 yıllık kontrat yapan Cezayirli, iki sezonda değerini 10'a katladı.

Yanis Hamache, Red Star FC

Portekiz'deki ilk yılında 7 gole, ikinci sezonunda da 9 gole katkı sağladı. Artan istatistikleri Milli Takımın da yolunu açtı. Hamache, 13 Haziran 2022'de Cezayir Milli Takımıyla İran'a karşı oynanan maçta sahaya çıktı. 29 dakika süre alan oyuncu gol veya asist yapamazken Cezayir, İran'ı 2-1'lik skorla geçmesini bildi.

Alman Transfermarkt'teki güncel değeri 2 milyon Euro olan Yanis Hamache, profesyonel kariyeri boyunca 116 maça çıkarken 15 gol atıp 13 asist yaptı.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 1
  • Harun 1 yıl önce Şikayet Et
    Iyi oyuncu alinsin
    Cevapla