Emrecan Uzunhan kimdir?

Yaz transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, son olarak Emrecan Uzunhan'ı takibe aldı. Oyuncunun takımı İstanbulspor'la görüşmeleri ilerleten Siyah-Beyazlı ekip, futbolcunun transferinde de büyük aşama katetti. Peki, Emrecan Uzunhan kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, İstanbulspor'un genç yeteneğinin kariyeri ve istatistikleri...

Emrecan Uzunhan kimdir?
Emrecan Uzunhan kimdir?
GİRİŞ 07.07.2022 19:24 GÜNCELLEME 07.07.2022 19:24

Şimdiye dek Gedson Fernandes, Romain Saiss, Cenk Tosun ve Wout Weghorst'u açıklayan Beşiktaş, son olarak Emrecan Uzunhan için devreye girdi. Genç savunmacı için İstanbulspor'la temas kuran Kara-Kartal, transfer görüşmelerini olumlu yönde ilerletiyor. Peki, Emrecan Uzunhan kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, genç savunma oyuncusunun kariyeri ve istatistikleri...

Yanis Hamache kimdir?Yanis Hamache kimdir?

EMRECAN UZUNHAN'IN BİYOGRAFİSİ

Emrecan Uzunhan, 26 Şubat 2001'de İstanbul'da dünyaya geldi. 21 yaşındadır. Son iki sezondur İstanbulspor'un A Takımında forma giyen Uzunhan, sağ stoper ve sol stoper olarak oynayabiliyor. Takımıyla 3 yıllık kontratı daha bulunan futbolcunun güncel değeri 525 bin Euro bandında. 

KARİYERİ VE İSTATİSTİKLERİ

Küçük yaşlardaki başarısıyla kısa sürede dikkatleri üzerine çeken Emrecan Uzunhan, futbola ilk olarak Galatasaray'da başladı.

Futboldaki ilk ve temel eğitimini Sarı-Kırmızılı ekipte alan oyuncu, 2014'e değin aynı ekibin çeşitli yaş kategorilerinde forma giydi.

Emrecan Uzunhan'ın gol sevinci

2014'te de Galatasaray U-14 takımından İstanbulspor'un U-14 takımına transfer oldu. O dönem 3. Lig'de mücadele eden Sarı-Siyahlılar, Emrecan'ın transferi için Sarı-Kırmızılı ekibe bonservis bedeli ödemedi.

13 yaşında İstanbulspor'un kapısından içeri giren Emrecan, 19 yaşına kadar ekibin çeşitli yaş kategorilerinde forma giydi. Ağustos 2020'de de A Takıma yükseltildi.

4 Ağustos'ta kulüple anlaşmaya varan Emrecan, 5 yıllık kontratı imzaladı. 2020-2021 sezonunda da ilk maçlarına çıktı.

İlk yılında TFF 1. Lig'de 3 maça, Türkiye Kupası'nda da 1 maça çıktı. Gol veya asist yapamazken bir kez sarı kart gördü. Toplam 189 dakika sahada kaldı. 

FİNAL MAÇINDA ASİST YAPTI

İstanbulspor'un yıllar sonra Süper Lig'e terfi ettiği 2021-2022 sezonunda da 21 maça çıktı. İkinci yılında bin 542 dakika sahada kalan futbolcu 1 gol atıp 1 asist yaptı.

Profesyonel futbol kariyerinin ilk golünü Türkiye Kupası'nda Ergene Velimeşespor'a karşı kaydeden Emrecan, ilk asistini de Bandırmaspor'la oynanan final maçında yaptı.

Emrecan Uzunhan, BB Erzurumspor maçında

İstanbulspor o maçta Bandırma'yı 2-1 yenerek Süper Lig'e yükseldi. 21 yaşındaki stoperin de bu asisti altın niteliğindeydi.

Emrecan Uzunhan, kariyeri boyunca 25 resmi maça çıkarken 1 gol atıp 1 asist yaptı. 4 kez de sarı kart cezası aldı. Sezon başında 75 bin Euro değerindeki stoper, son olarak 525 bin Euro bandına yükseldi.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz