Eren Sami Dinkçi kimdir?

Werder Bremen'in altyapısında yetişen Türk asıllı profesyonel futbolcu Eren Sami Dinkçi kimdir? Beşiktaş'la oynanan hazırlık maçında attığı golle dikkatleri üzerine çeken Dinkçi, sosyal medyada gündem oldu. Avrupa'dan taliplilerinin olduğu bilinen oyuncu, Bremen'in hücum hattındaki genç yetenekleri arasında yer alıyor. İşte, Eren Sami Dinkçi'nin kariyeri ve istatistikleri...

Eren Sami Dinkçi kimdir?
Eren Sami Dinkçi kimdir?
GİRİŞ 09.07.2022 18:24 GÜNCELLEME 09.07.2022 18:24

Bu yıl yeniden Almanya Bundesliga'ya dönen Werder Bremen'de Türk asıllı hücum oyuncusu Eren Sami Dinkçi dikkatleri üzerine çekiyor. Beşiktaş ile Werder Bremen arasındaki hazırlık maçında oyuna sonradan dahil olan Dinkçi, 2 dakika sonra attığı golle sosyal medyada gündeme oturdu. Peki, zaman zaman Avrupa'nın büyük kulüpleriyle de anılan Eren Sami Dinkçi kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Bremen'in genç futbolcusunun kariyeri ve istatistikleri...

Ons Jabeur kimdir? Tunus'un 'Mutluluk Bakanı' Ons Jabeur kimdir?

EREN SAMİ DİNKÇİ'NİN BİYOGRAFİSİ

Eren Sami Dinkçi, 13 Aralık 2001'de Almanya'nın Bremen kentinde dünyaya geldi. Temmuz 2022 itibariyle 20 yaşındadır. Werder Bremen'de profesyonel futbolculuk yapan Dinkçi, sağ kanat; sol kanat ve forvette oynayabiliyor. Oyuncunun takımıyla olan kontratı 2025 yılına kadar devam ediyor.

KARİYERİ VE İSTATİSTİKLERİ

Eren Sami Dinkçi, Türkiye'den Almanya'ya göç etmiş bir ailede doğdu. Babası ve amcasının futbola olan ilgisi hasebiyle küçük yaşta futbola başladı.

Eren Sami Dinkçi, Werder Bremen

İlk olarak Bremen'deki SV Hemelingen, FC Oberneuland, ATSV Sebaldsbrück ve SV Borgfeld'in akademilerinde futbol oynadı.

Kaleye sırtı dönük oyunu, rakip takım oyuncularını eksiltebilme yeteneği ve sürati ile Bremen kentinin en iddialı ekibi Werder'in radarına takıldı.

Werder Bremen, Ocak 2019'de Eren'in bonservisini SV Borgfeld'den aldı. Bu transfer işleminden hemen sonra henüz 18 yaşındayken Werder'in pilot takımına gönderildi.

Temmuz 2020'den Ocak 2021'e kadar Werder II'de forma giyen Eren, burada 8 maça çıkarken 7 gol atıp 2 asist yaptı. 18 yaşındaki bu başarısı A Takımdaki teknik heyetin dikkatini çekti.

Ocak 2021'de A Takıma çağrılan Eren, yarım dönemliğine Alman futbolunun en üst ligi Bundesliga'da forma şansı buldu. 8 maça çıktı, 1 kez gol sevinci yaşadı.

Werder Bremen 2020-2021 sezonunda küme düşünce Eren de Bundesliga 2'yi deneyimledi. Geçtiğimiz sezon 21 maça çıkarken gol atamadı, 2 asist yaptı.

Gol yollarında geçirdiği verimsiz bir sezonun akabinde yaz kampına dahil edilen genç futbolcu, Beşiktaş'la oynanan hazırlık maçında fileleri sarstı.

Alman menşeili Transfermarkt'te Eren Sami Dinkçi'nin güncel piyasa değeri 700 bin Euro olarak görülüyor. 20 yaşındaki sağ kanadın takımı Werder'le olan kontratı 2025 yılına kadar devam ediyor.

Profesyonel ve amatör futbol kariyerinde 63 maça çıkan genç yetenek, 32 gol atarken 16 asist yaptı. Bu gol ve asistlerin önemli bir bölümünü (23 gol, 12 asist) U-19 liginde kaydetti.

Aynı zamanda Türk pasaportu da bulunan Eren Sami Dinkçi, Türkiye U-19 kategorisinde bir maça, Almanya U-20 kategorisinde de 3 maça çıktı.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL