Joshua King kimdir?

Fenerbahçe, Watford'la yol ayrımına giden Gambiya asıllı Norveçli Joshua King ile prensip anlaşmasına vardı. Şimdiye dek Diego Rossi, Lincoln Henrique, Emre Mor ve Bruma'yı renklerine bağlayan Sarı-Lacivertliler, en son hücum oyuncusu ile söz kesti. Peki, Joshua King kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, King'in kariyeri, istatistikleri ve biyografisi...

Joshua King kimdir?
Joshua King kimdir?
GİRİŞ 12.07.2022 18:26 GÜNCELLEME 12.07.2022 18:26
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe'de transfer çalışmaları kaldığı yerden devam ediyor. Jorge Jesus öncülüğünde üçüncü etaba geçen Sarı-Lacivertliler, Joshua King ile anlaşmaya vardı. En son Watford'da oynayan ve bu ekiple yol ayrımına giden Norveçli futbolcu, İstanbul'a gelmeye sıcak baktı. Peki, Joshua King kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Fenerbahçe'nin yeni transferi King'in kariyeri, istatistikleri ve biyografisi...

Stefan Posch kimdir?Stefan Posch kimdir?

JOSHUA KİNG'İN BİYOGRAFİSİ

Tam adıyla Joshua Christian Kojo King, 15 Ocak 1992'de Norveç'in başkenti Oslo'da dünyaya geldi. Temmuz 2022 itibariyle 30 yaşında. Baba tarafından aslen Gambiyalıdır. Forvet arkası, sol kanat ve forvet hattında oynayabilen King, Fenerbahçe ile prensip anlaşmasına vardı.

ÖYKÜSÜ VE KARİYERİ

Chuku King adındaki Gambiyalı bir baba ve Norveçli bir annenin en büyük çocuğu olarak doğan Joshua King, Norveç'in göçmen mahallelerinde ilk adımını attı.

Babası gündüz Oslo Belediyesinde tamircilik yapıp, akşam da başka bir işle uğraşarak ailenin geçimini sağlıyordu. Joshua da küçük yaşlarda astım hastasıydı.

Joshua King, Bournemouth

Hastalığına karşın futbola olan arzusu babası Chuku'nun ve annesinin dikkatini çekmişti. Henüz 6 yaşındayken Oslo'daki Romsas'ın akademisine gönderildi.

Futbola dair ilk deneyimini bu akademide edindi. 8 yıl boyunca Romsas'ın altyapısında oynadı. 2006 yılında da ülkenin köklü kulüplerinden Valerenga ile anlaşmaya vardı.

Temmuz 2006'da Valerenga'nın U-19 takımına transfer olan King, kendinden üç yaş büyük futbolcu adaylarıyla aynı ekipteydi. Fakat sürati, tekniği ve son vuruş becerisiyle antrenörlerin takibindeydi.

Sergio Oliveira kimdir?Sergio Oliveira kimdir?

Manchester United'ın eski futbolcusu ve teknik direktörü Ola Gunnar Solskjaer de Joshua ile aynı yıllarda tanıştı. Manchester'la bağlantılarını koruması ve Joshua'dan etkilenmesi, Gambiya asıllı futbolcuya İngiltere'nin yolunu açtı.

ÇOCUK YAŞTA UNİTED

2007'de Manchester United'ın altyapısına transfer olan Gambiyalı, ilk etapta birtakım zorluklarla karşılaştı. FIFA kurallarında 18 yaşın altındaki futbolcuların transfer edilemeyeceği belirtilmişti. Bu sebeple ilk günlerini akademide geçirdi.

Aynı dönemde King'e Chelsea'den de transfer teklifi geldi. Fakat bu teklifi reddetti. 2008'den 2010 yılına kadar Manchester'ın altyapısında oynadı. 2010'dan sonra Preston, Gladbach, Hull City, Blackburn'e gönderildi.

Blackburn, 2013 yılında 1 milyon Sterlin ödeme yaparak Joshua'nın bonservisini aldı. 21 yaşında Blackburn'un yolunu tutan hücum oyuncusu burada beklentileri karşılayamadı.

İki yıllık Blackburn deneyiminin akabinde 2015 yılında Bournemouth'un yolunu tuttu. 2015'ten 2021'e kadar da Bournemouth'un başarısı için ter döktü. Fakat takımının İngiltere Championship'e düşmesiyle beraber ayrılık kararını yönetime iletti.

EVERTON'DA SAYILI GÜNLER

O yıllarda Everton, Joshua'ya teklif yapmıştı. O da bu teklifi kabul ederek Şubat 2021'de Liverpool kentine uçtu. Ancak Everton'daki günleri sınırlıydı. Şubat ayında geldiği kulüpten Temmuz ayında ayrılmak zorunda kaldı. Temmuz 2022'de bedelsiz olarak Watford'la kontrat yaptı.

Bir dönem Ozan Tufan'ın da oynadığı Watford'a giden Joshua King, bir yıllık kontrat imzalarken 33 maçta 5 gol atıp 3 asist yaptı. Watford da Norveçli futbolcuya yeni sözleşme önermedi.

Joshua King, profesyonel futbol kariyeri boyunca 366 maça çıkarken 79 gol atıp 45 asist yaptı. Aynı zamanda Norveç Milli Takımı'nın da formasını giyen futbolcu, 62 maçta attığı 20 golle takımına katkı sağladı. King, önümüzdeki dönemde Fenerbahçe'nin başarısı için mücadele edecek.

 

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 9
  • Nuri 1 yıl önce Şikayet Et
    Koç nerde bitik futbolcu varsa onu alıp geliyor ondan sonrası hüsranla bitiyor
    Cevapla
  • ZIMBO 1 yıl önce Şikayet Et
    Kariyer 5 para etmez neye göre alındı acep
    Cevapla
  • Kzm 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadas samatta bile daha başarili bu ne
    Cevapla
  • Cabbar 1 yıl önce Şikayet Et
    Ingilterede küme düşmemeye oynayan takımlardan alınan oyuncuları yıldız diye tanıtıyorlar
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence buna gerek yok çok parlak bir oyuncu değil onun yerini serdar doldurur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle