Haris Seferovic kimdir?

Transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray, son olarak SL Benfica'dan (Portekiz) Bosna Hersek asıllı İsviçreli forvet oyuncusu Haris Seferovic'i renklerine bağladı. Peki, Sarı-Kırmızılı ekibin satın alma opsiyonuyla kiraladığı Haris Seferovic kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, tecrübeli santrforun kariyeri ve istatistikleri...

Haris Seferovic kimdir?
Haris Seferovic kimdir?
GİRİŞ 20.07.2022 19:44 GÜNCELLEME 20.07.2022 19:44

Galatasaray, Sergio Oliveira hamlesinden sonra yine Portekiz'den, bu kez SL Benfica'dan Haris Seferovic'i kadrosuna kattı. Oyuncunun maliyeti ve satın alma opsiyonu da kamuoyu ile paylaşıldı. 2017'de Eintracht Frankfurt'tan Benfica'ya katılan Bosna asıllı İsviçreli golcü, Portekiz'deki sezonunu geride bıraktı. Aynı zamanda İsviçre Milli Takımı'nda da forma giyen Seferovic, attığı gollerle öne çıkmış; U-17 Yaş Dünya Kupası'nda da milli takıma kupa getiren skoru kaydetmişti. Peki Haris Seferovic kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Haris Seferovic'in kariyeri ve istatistikleri...

Stefan Posch kimdir?Stefan Posch kimdir?

HARİS SEFEROVİC'İN BİYOGRAFİSİ

Haris Seferovic, 22 Şubat 1992'de İsviçre'nin Sursee kentinde dünyaya geldi. Temmuz 2022 itibariyle 30 yaşındadır. Bonservisi Benfica'da bulunan Bosna asıllı futbolcu, kiralık olarak Galatasaray'da forma giyiyor. Oyuncunun Transfermarkt'teki güncel piyasa değeri 8 milyon Euro bandında.

Haris Seferovic, Galatasaray

Joshua King kimdir?Joshua King kimdir?

KARİYER ÖYKÜSÜ: GELİŞİM YILLARI

Haris Seferovic, Bosna Savaşı nedeniyle İsviçre'ye zorunluluktan göç etmiş Şefika ve Mustafa çiftinin çocuğu olarak doğdu. Ailesi Bosna'nın Sanski Most bölgesinden Sursee'ye taşınmış, Haris de ilk yıllarını evde futbol oynayarak geçiriyordu.

Bosna Kahramanı Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç

Futbola olan ilgisi, futbol topundan bir an olsun ayrılmayışı ebeveynlerini futbol okulu arayışına yöneltti. O yıllarda Haris'i il dışına göndermeyi düşünmeyen Bosnalı çift, çocuklarını küçük yaşta FC Sursee'nin akademisine yolladı.

Sergio Oliveira kimdir?Sergio Oliveira kimdir?

Haris de futbola dair ilk bilgilerini bu akademide edindi. O yıllarda çocuklarını sıkı bir şekilde takip eden Şefika ve Mustafa çifti de Haris'in günün birinde profesyonel olacağını düşünüyordu.

FC LUZERN, ZÜRİCH VE GRASSHOPPERS

7 yaşında FC Sursee'den içeri giren Haris, 5 yıl boyunca aynı ekibin formasını terletti. Çeşitli yaş kategorilerinde forma giydi. 2004 yılında da henüz 12 yaşındayken ülkenin köklü kulübü FC Luzern, Haris'e talip oldu. O dönem bedelsiz olarak Luzern'in yolunu tuttu.

Haris Seferovic'in çocukluğu

2007'ye kadar üç yıl FC Luzern'de oynayan Seferovic, 2007'deki iki yıllık Zürich deneyiminin akabinde ününe ün katacağı Grasshoppers'a geçti. Zürich bu transfer için karşı taraftan 50 bin Euro ödeme aldı. Bu meblağ da Haris'in erken dönemdeki ilk bonservis ücretiydi.

Bosna asıllı futbolcunun Grasshoppers'a transferi ise gerek kulüp açısından gerekse futbolcu açısından başarı niteliğindeydi. 2009'da 17 yaşına ayak basan Seferovic, İsviçre Milli Takımı'nın alt yaş kategorilerinde de oynuyordu.

Haris Seferovic'in EURO 2020'de Türkiye'ye attığı gol, Milli Takımımızın bu alanda en kısa sürede (05:40) ağlarında gördüğü goldü.

Özellikle Nijerya'daki 17 Yaş Dünya Kupası (2009) turnuvasının finalinde attığı gol İsviçre'ye kupayı getiren gol oldu. Seferovic de aynı yıl kendi yaş kategorisinde sezonun futbolcusu seçildi.

İTALYA, ALMANYA VE PORTEKİZ

17 yaşında profesyonel arenaya çıkan Bosnalı, ilk yılında 19 maçta forma şansı bulurken 8 kez gol sevinci yaşadı. Henüz 17 yaşındaki bu katkısı sadece İsviçre'deki kulüplerin değil, Avrupa'daki ekiplerin de dikkatini çekti. 

Fiorentina, Ocak 2010'da Grasshoppers'ın yarım sezonluk yıldız adayı için 1,35 milyon Euro ödeme yaparak bonservisini aldı. Ancak Seferovic'in İtalya günleri beklediği şekilde ilerlemedi. Floransa'da 13 kez forma şansı bulurken gol veya asist yapamadı. Yönetim de onu İtalya'dan ve İsviçre'den farklı ekiplere kiraladı.

Haris Seferovic'in Portekiz'e attığı gol

Haris yine beklentilerin altında kalınca Temmuz 2013'te 3 milyon Euro bedelle Real Sociedad'a yollandı. İspanya'da 24 kez sahaya çıkarken 2 gol atıp 2 asist yapabildi. Ertesi sezon 4 milyon Euro karşılığında Eintracht Frankfurt'a gönderildi.

Ağustos 2014'te Eintracht Frankfurt'tan içeri giren Haris, 2017'ye kadar Alman ekibinin başarısı için mücadele etti. Almanya Bundesliga'da 86 maça çıkarken 16 gol atarken 13 asist yaptı. 29 gollük katkısının akabinde Portekiz'den Benfica'ya geçti.

Haris Seferovic, SL Benfica

Bedelsiz olarak Portekiz'e giden Haris, kariyerinin altın yıllarını LigaNos'ta geçirdi. 2018-19'da takımının en skoreri olan futbolcu, 119 maçta 76 gole katkı sağladı. 

Haris Seferovic, profesyonel futbol kariyeri boyunca 421 maça çıkarken 124 gol atıp 45 asist yaptı. Aynı zamanda İsviçre Milli Takımı'nda da oynayan Seferovic, 86 maçta 25 golle katkı sağladı.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz