Florian Grillitsch kimdir?

Galatasaray'ın yaz transfer döneminde gündemine gelen Florian Grillitsch kimdir? Uzun yıllar TSG Hoffenheim'da oynayıp değerine değer katan, aynı zamanda Avusturya Milli Takımı'nda da forma giyen oyuncu, sezon bitimiyle beraber bonservisini almıştı. İşte, Sarı-Kırmızılı ekiple anılan Florian Grillitsch'in kariyeri ve istatistikleri...

Florian Grillitsch kimdir?
Florian Grillitsch kimdir?
GİRİŞ 18.07.2022 15:29 GÜNCELLEME 18.07.2022 15:29

Yaz transfer sezonunda şimdiye dek Abdülkerim Bardakcı, Sergio Oliveira ve Kazımcan Karataş gibi isimleri renklerine bağlayan Galatasaray, son olarak Florian Grillitsch'i gündemine aldı. TSG Hoffenheim'daki mevcut kontratı sona eren, bir yandan da takım arayışlarını sürdüren Florian Grillitsch kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Avusturyalı futbolcunun kariyeri ve istatistikleri...

Nino kimdir? Nino kimdir?

FLORİAN GRİLLİTSCH'İN BİYOGRAFİSİ

Florian Grillitsch, 7 Ağustos 1995 tarihinde Avusturya'nın Neunkirchen kentinde dünyaya geldi. Temmuz 2022 itibariyle 26 yaşındadır. Stoper, önlibero ve merkez orta saha olarak performans gösterebilen Grillitsch'in bonservisi elinde. Oyuncu, 5 yıldır formasını giydiği TSG Hoffenheim'dan 1 Temmuz'da ayrıldı.

KARİYERİ VE İSTATİSTİKLERİ

Florian Grillitsch, babası Michael Grillitsch'in de futbolcu olmasından ötürü küçük yaşlarda yeşil saha ile haşır neşirdi.

Babası Neunkirchen ve Pottschach gibi Avusturya'nın iki büyük kulübünde orta saha olarak forma giymiş, 13 yıl boyunca profesyonel futbolculuk yapmış; 2003 yılında da emekliye ayrılmıştı.

Sergio Oliveira kimdir?Sergio Oliveira kimdir?

Florian da babasının etkisiyle küçük yaşlarda SVSF Pottschach'ın altyapısına girdi. Ağustos 2001'de girdiği altyapıda 7 yıl süreyle oynadı. 2008 yılında da yine Avusturya'dan Pölten'e transfer oldu.

O dönem bedelsiz olarak U15 takımına geçen Grillitsch, 5 yıl süreyle bu ekipte oynadı. Temmuz 2013'te Almanya Bundesliga kulüplerinden Werder Bremen'in altyapısına geçti. 

18 yaşında Almanya'nın yolunu tutan Florian, iki yıllık Werder altyapısından sonra profesyonel oldu. A Takımdaki ilk sezonunda 25 Bundesliga maçına çıkıp 1 gol, 3 asistle oynadı. Kulüpteki ikinci yılında da 24 maça çıkarken 2 kez gol sevinci yaşadı.

TSG Hoffenheim, Temmuz 2017'de bedelsiz olarak Florian'ı renklerine bağladı. 2017'den 2022 yılına kadar Hoffenheim'la Almanya Bundesliga, Almanya Kupası ve Avrupa kupalarında onlarca maça çıktı.

16 MİLYON EURO PİYASA DEĞERİNE SAHİP

İlk yılında 2 gol, 3 asist; ikinci yılında 1 gol, 3 asist, üçüncü yılında aynı istatistikle; dördüncü sezonunda 4 gol, 2 asist ve son sezonunda sadece 18 maça çıkarken gol veya asist yapamadı. 

Cristiano Ronaldo kimdir?Cristiano Ronaldo kimdir?

Mart 2017'de Avusturya Milli Futbol Takımına yükselen Florian, 5 yıllık süreçte 33 maç oynarken 1 kez gol attı. Ulusal formayla ilk golünü de Mart 2018'de Lüksemburg karşısında buldu.

Mart 2020'de kariyerinin en yüksek piyasa değerine sahip olan (25 milyon Euro) Florian Grillitsch'in Transfermarkt'teki güncel değeri 16 milyon Euro bandında.

Avusturyalı 6 numara, profesyonel futbol kariyeri boyunca 255 maça çıkarken 31 gol atıp 30 asist yaptı. Bu süreçte 43 sarı kart gören oyuncu, 2 kez kırmızı kart cezası aldı.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz