Leo Dubois kimdir?

Sağ bek hattını güçlendirmek, bu noktayı tecrübeli bir isimle doldurmak isteyen Galatasaray, Olympique Lyon'un Fransız futbolcusu Leo Dubois'i KAP'a bildirdi. Aynı zamanda Fransa Milli Takımı'nda da oynayan ve milli formayla UEFA Uluslar Ligi'ni kazanan Leo Dubois kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Sarı-Kırmızılıların görüşmelere başladığı futbolcunun kariyeri ve istatistikleri...

Leo Dubois kimdir?
Leo Dubois kimdir?
GİRİŞ 25.07.2022 20:03 GÜNCELLEME 25.07.2022 20:03

Transfer çalışmalarının sürdüğü Galatasaray'da son olarak Leo Dubois KAP'a bildirildi. Sağ bekteki alternatif eksikliği sebebiyle bir süredir bu bölge için oyuncu arayışı devam ediyordu. Peki, Galatasaray'ın görüşmelere başlandığını bildirdiği Leo Dubois kimdir? İşte, Fransız futbolcunun kariyeri ve istatistikleri...

Florian Grillitsch kimdir?Florian Grillitsch kimdir?

LEO DUBOİS'İN BİYOGRAFİSİ

Tam adıyla Leo Michel Joseph Claude Dubois, 14 Eylül 1994'te Fransa'nın Pays de la Lorie bölgesine bağlı Segre ilçesinde dünyaya geldi. Temmuz 2022 itibariyle 27 yaşındadır. Sağ bek, orta sahanın sağı ve sol bekte oynayabilen Dubois, Galatasaray ile resmi görüşmelere başladı.

KARİYERİ ÖYKÜSÜ

Leo Dubois, aslen Lübnanlı bir baba ile Fransız bir annenin çocuğu olarak Fransa'da doğdu. Babası 13 aylıkken Fransız bir çift tarafından Lübnan'da evlat alınmış, küçük yaşlarda Fransa'ya götürülmüştü. 

Leo Dubois, FC Nantes armasının önünde

Babasının henüz bebeklik çağında evlatlık verilmesi sebebiyle Leo Dubois veya babası Arapça bilmemektedir. 

Sergio Oliveira kimdir?Sergio Oliveira kimdir?

1994 yılında Segre'de hayata atılan Leo, çoğu akranı gibi vaktinin önemli bir bölümünü futbol oynamakla geçiriyor; profesyonel futbolcu olmanın hayalini kuruyordu.

Bu sebeple henüz 6 yaşındayken Segre'deki futbol akademisi SC Saint-Gemmes d'Andigne'nin altyapısına gönderildi. 2000 yılından 2003 yılına değin futbola dair temel bilgilerini bu kulüpte edindi.

Buradaki deneyiminin ardından 2003 yılında yine yaşadığı bölgedeki ES Segré Haut-Anjou takımının yolunu tuttu. Kariyerinin 5 senesini de bu ekipte geçirdi. Hızı, sürati ve tekniği ile kısa sürede keşfedilen Dubois, ülkenin köklü kulüplerinden FC Nantes'in radarına takıldı.

İSTATİSTİKLERİ

FC Nantes, 2008 yılında 14 yaşında olan Fransız yıldız adayı için önceki kulübüne ödeme yapmadı. Dubois de bedelsiz olarak geldiği ekipte henüz 16 yaşındayken profesyonel oldu.

Temmuz 2012'de Nantes U-19'dan B Takımına gönderilen Leo, kariyerinin iki yılını alt liglerde mücadele ederek geçirdi. Temmuz 2014'te de 18 yaşındayken A Takıma yükseltildi.

Dubois'in FC Nantes'e kaptanlık yaptığı dönem

İlk sezonunda Lens ve Bordeaux'a karşı forma şansı bulan oyuncu, ikinci yılında rotasyona girmeyi başardı. 2015-16'yı 28 maçla kapatan Dubois, gol veya asist yapamazken 3 kez sarı kart cezası aldı.

Üçüncü sezonu ise FC Nantes'teki kariyer sezonları arasındaydı. O yıl 21 yaşında olan Dubois, artık Yeşil-Sarılı ekibin vazgeçilmez isimlerinden biri haline gelmişti. 41 maça çıkarken 8 asist yaptı ve değerini de 4 milyon Euro seviyelerine kadar arttırmasını bildi.

Nino kimdir? Nino kimdir?

22 yaşında FC Nantes'deki son sezonuna çıkan Leo, takımıyla yeni kontrat yapmazken birçok ekibin radarındaydı. 2017-18'de çıktığı 35 maçta 4 gol atıp 5 asist yaptı. Aynı yıl Transfermarkt'teki piyasa değeri de 10 milyon Euro bandına kadar yükselmişti.

Temmuz 2018'de söz kestiği Olympique Lyon'a giden oyuncu yeni takımıyla 5 yıllık kontrat yaptı. Aynı zamanda Fransa Milli Takımı'nın teknik heyeti tarafından da takip ediliyordu. 

Cristiano Ronaldo ile Leo Dubois, UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi (Juventus x Olympique Lyon)

Dubois, Lyon'daki 4 sezonunda 21 gole katkı sağlarken zamanla rotasyon oyuncu konumuna döndü. İlk yıllarında as sağ bek olarak kadroda yer edinirken, son sezonunu 18 yaşındaki Malo Gusto'nun gerisinde takip etti. 

Kulüp kariyeri dışında Fransa Milli Takımı'nda da forma giyen Dubois, ilk maçına 2-0 kazanılan Bolivya karşısında çıktı ve 45 dakika süreyle sahada kaldı. Totalde 13 maçta görev alırken 2 kez asist yaptı. Mavilerle en büyük başarısını da 2021 yılındaki UEFA Uluslar Ligi zaferiyle elde etti.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz