Ömer Temelli kimdir? Neden istifa etti? Fenerbahçe'de flaş ayrılık...

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Temelli'nin istifa ettiği haberi gündeme oturdu. Sosyal medyada yayılan ilk bilgilerin akabinde Fenerbahçe'den de bir açıklama metni yayınlandı. Peki, Ömer Temelli kimdir ve kaç yaşındadır?

Ömer Temelli kimdir? Neden istifa etti? Fenerbahçe'de flaş ayrılık...
Ömer Temelli kimdir? Neden istifa etti? Fenerbahçe'de flaş ayrılık...
GİRİŞ 28.07.2022 17:09 GÜNCELLEME 28.07.2022 17:09

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım ve Ali Koç dönemlerinde Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Ömer Temelli, bir gün önceki Dinamo Kiev maçından sonra istifa kararı aldı. Temelli'nin istifası ilk olarak sosyal medyada paylaşılırken, kulübün resmi hesaplarından da konuya ilişkin yazılı açıklama metni yayınlandı.

Jorge Jesus kimdir ve kaç yaşındadır?Jorge Jesus kimdir ve kaç yaşındadır?

Peki, Ömer Temelli kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyeliği görevinden ayrıldığı iddia edilen Temelli'nin kariyeri ve istatistikleri...

ÖMER TEMELLİ'NİN BİYOGRAFİSİ

Ömer Temelli, 2 Eylül 1963'te İstanbul'da dünyaya geldi. Temmuz 2022 itibariyle 59 yaşındadır. 

Fenerbahçe yönetiminde istifa!Fenerbahçe yönetiminde istifa!

Aslen Trabzon/Sürmeneli olduğu bilinen Temelli, ilkokul; ortaokul ve lise eğitimlerini İstanbul'da tamamlamıştır.

Selahattin Baki (Soldaki) ve Ömer Temelli (Sağdaki)

Bu eğitimlerin akabinde lisans için Uludağ Üniversitesi İktisat Bölümü'nü kazandı ve 4 yıllık süreçten sonra mezun olup İstanbul'a geri döndü.

2006 yılına kadar çeşitli sektörlerde ve farklı pozisyonlarda çalışan, uzunca bir süre kendi işini de yapan Temelli, 2006'dan sonra Fenerbahçe'de görev almaya başladı.

Fenerbahçe taraftarından Kadıköy'de çirkin tezahürat: Vladimir PutinFenerbahçe taraftarından Kadıköy'de çirkin tezahürat: Vladimir Putin

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım'ın döneminde iki kez yedek üye olarak, sonraki dönemde de asil üye olarak bulundu. Ali Koç başkanlığında da Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalıştı. 

Vitor Pereira'nın Selahattin Baki ve Ömer Temelli ile görüşmesinden fotoğraf

Fenerbahçe'nin 2021 yılındaki Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda Ali Koç'un 11 kişilik Asil Üye listesinde kendine yer buldu.

Ömer Temelli, Sarı-Lacivertli ekipte Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Fenerbahçe Koleji, Taraftar Kart, Fenercell ve Futbol Altyapıdan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalıştı. Kısa bir süre de Asbaşkanlık görevini ifa etti. 

28 Temmuz Perşembe günü Fenerbahçe'deki görevinden istifa ederken, kulüpten yapılan açıklamada: "Kulübümüzün Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Ömer Temelli, kulüp yönetim kurulu üyeliği ile birlikte bağlı şirketlerindeki tüm görevlerinden istifa etmiştir. Sayın Ömer Temelli’ye kulübümüz adına gösterdiği emek ve katkıları için teşekkür ederiz" ifadelerine yer verildi.

Aziz Yıldırım'ın kuzeni ile evli olan Ömer Temelli, iki çocuk babasıdır.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz