Kopenhag Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi...

UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Play-Off etabının kurası çekildi. Bu turnuvadaki tek temsilcimiz Trabzonspor, Danimarka'nın son şampiyonu FC Kopenhag ile eşleşti. UEFA'nın Nyon'daki (isviçre) merkezinde yapılan etkinlik sonucunda maçların tarihleri de paylaşıldı. Peki, Kopenhag Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacak?

Kopenhag Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi...
Kopenhag Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi...
GİRİŞ 02.08.2022 14:47 GÜNCELLEME 02.08.2022 14:47

Avrupa'nın ve dünyanın en çok takip edilen futbol organizasyonlarından UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde adım adım Play-Off takvimine yaklaşılıyor. Bu yıl Türkiye'yi Play-Off turundan temsil etmeye hazırlanan son şampiyon Trabzonspor, Danimarka'nın Kopenhag ekibi ile eşleşti. Peki, Kopenhag Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacak?

KOPENHAG TRABZONSPOR MAÇI NE ZAMAN?

Ülkemizde binlerce kişinin merakla beklediği Kopenhag Trabzonspor maçı, 16-17 Ağustos tarihlerinde Parken Stadyumu'nda (Danimarka) oynanacak. Karşılaşmanın saati ve hakemleri de önümüzdeki günlerde UEFA tarafından duyurulacak.

Abdülkadir Ömür, Trabzonspor

RÖVANŞ MAÇININ TARİHİ

Yine UEFA'nın resmi internet sitesinden paylaşılan bilgiler doğrultusunda, Kopenhag Trabzonspor maçının rövanşı da 23-24 Ağustos'ta düzenlenecek. Bu karşılaşmaya Bordo-Mavili temsilcimiz, Medical Park Stadyumu'nda ev sahipliği yapacak.

Dorukhan Toköz ve Max Gradel

ÖNEMLİ: Şampiyonlar Ligi'nin statüsüne göre Play-Off etabında başarılı olan ekipler doğrudan gruplara kalacak. Bu bölümde başarısız olan takımlar da UEFA Avrupa Ligi'ne grup aşamasından katılım sağlayacak.

GELİR

Trabzonspor, UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasına yükselmesi halinde 19 milyon 477 bin Euro gelir elde edecek. Bu meblağın 15 milyon 640 bin Euro'su gruba katılım sebebiyle, 2 milyon 700 bin Euro'su yayın haklarından ve 1 milyon 137 bin Euro'su katsayı kaleminden hesaplanmaktadır.

Pep Biel (FC Kopenhag), Manchester United karşısında

Buna ek olarak grup aşamasındaki maçlardan alınacak galibiyet ve beraberlikler için de ödeme yapılıyor. UEFA, her galibiyete 2 milyon 800 bin Euro, her beraberliğe 930 bin Euro ücret vermektedir. Yani, grup aşamasındaki 6 maçı kazanan bir takım hanesine ekstradan 16 milyon 800 bin Euro daha yazacak.

GRUP AŞAMASI KURASININ TARİHİ

UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi gruplarının kurası 25 Ağustos Perşembe günü İstanbul'da çekilecek. Gruplardaki maçların tarihleri de şu şekilde:

  • 1. HAFTA: 6-7 Eylül

  • 2. HAFTA: 13-14 Eylül

  • 3. HAFTA: 4-5 Ekim

  • 4. HAFTA: 11-12 Ekim

  • 5. HAFTA: 25-26 Ekim

  • 6. HAFTA: 1-2 Kasım

Grup aşamasını bir ve ikinci sırada tamamlayan ekipler doğrudan Son 16 turuna yükselecek. Bu etabın kurası da 7 Kasım Pazartesi günü çekilecek.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz