Shamar Nicholson kimdir?

Yaz transfer döneminde Galatasaray'la anılan Spartak Moskova'nın Jamaikalı forveti Shamar Nicholson kimdir ve kaç yaşındadır? Forvet hattına bir takviye daha yapmak isteyen Cimbom, bu nokta için Nicholson'u takibe aldı. İşte, Shamar Nicholson'un kariyeri ve istatistikleri...

Shamar Nicholson kimdir?
Shamar Nicholson kimdir?
GİRİŞ 15.08.2022 21:12 GÜNCELLEME 15.08.2022 21:12

Son olarak Dries Mertens ile Lucas Torreira'yı renklerine bağlayan Galatasaray, bu kez Spartak Moskova'nın ileri uçtaki ismi Shamar Nicholson için zemin yokluyor. Ocak 2022'de Belçika ekibi RSC Charleroi'den Spartak'a transfer olan Jamaikalı forvet, 2026'ya kadar Rus kulübünün bonservisli futbolcusu. Fakat Avrupa'da Rus kulüplerine ambargo uygulanmasından ötürü birçok oyuncu gibi Shamar da alternatif ekiplere yöneliyor. Peki, Shamar Nicholson kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, 1.92 metrelik uzunluğa sahip golcünün kariyeri ve istatistikleri...

SHAMAR NİCHOLSON'UN BİYOGRAFİSİ

Tam adıyla Shamar Amaro Nicholson, 16 Mart 1997'de Jamaika'nın başkenti Kingston'da dünyaya geldi. Ağustos 2022 itibariyle 25 yaşındadır. Forvet olarak oynayabilen Nicholson, Rusya Premier Ligi kulüplerinden Spartak Moskova'nın bonservisli futbolcusudur. 1,92'lik forvet, etkin olarak sağ ayağını kullanabiliyor.

KARİYERİ VE İSTATİSTİKLERİ

Shamar Amaro Nicholson, futbola Bob Marley'in de hayranı olduğu; Kingston merkezli Boys Town FC'de başladı. 

Shamar Nicholson, Jamaika Milli Takımı

Uzun yıllar Boys Town'un altyapısında oynadıktan sonra aynı kulüpte profesyonelliğe yükseldi. Ancak onu Avrupa'ya tanıtan olay, Jamaika Milli Takımı'na çağrılmasıydı.

Enis Bardhi kimdir?Enis Bardhi kimdir?

Milli Takım'da öne çıkan Shamar'ı Slovenya Ligi (PrvaLiga) ekiplerinden NK Domzale bedelsiz olarak transfer etti. 

Shamar Nicholson, NK Domzale

20 yaşında Slovenya'ya gelen Shamar, ilk yılında 5 gol atıp 1 asist yaptı. İkinci yılında da 35 maça çıkıp 15 gole doğrudan katkı sağladı. O yıl Avrupa Ligi Elemelerinde de oynaması sebebiyle çoğu ekibin radarına girmişti.

Shamar Nicholson, RSC Charleroi

Shamar, 2019'da Belçika Pro Ligi ekiplerinden RSC Charleroi ile anlaşmaya vardı. Charleroi bu transfer için NK Domzale'ye 1.5 milyon Euro ödeme yaptı. Bu rakam, Shamar için ödenen ilk bonservis bedeliydi. 

Jamaikalı forvet Belçika'da 2.5 yıl geçirirken 76 lig maçına çıktı. Bulduğu fırsatı iyi değerlendirerek 40 gole doğrudan katkı sağladı. Ocak 2022'de piyasa değeri 6.5 milyon Euro bandına yükselmişti.

Shamar, hava topu mücadelesinde

Spartak Moskova (Rusya Premier Ligi), Shamar için 8 milyon Euro ödeme yaparak oyuncunun bonservisini aldı. Futbolcuyla 4,5 yıla yayılan bir kontrat imzalanırken senelik ücretine dair bilgilendirme kamuoyu ile paylaşılmadı.

Rusya Premier Ligi'ndeki ilk yarım yılında 12 maça çıkan Shamar, 5 kez fileleri sarsarken 2 sefer de asist yaptı. Bu yıl da ligde 3 maçta forma giymesine karşın gol yollarında başarısız oldu. Sadece 98 dakika sahada kalan Jamaikalının takımdan ayrılması konuşuluyor.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz