Göztepe'yi satın alan Sport Republic hangi ülkenin? Şirketin varlığı ve serveti

Geçtiğimiz sezon Süper Lig'e veda eden İzmir temsilcisi Göztepe, Sport Republic şirketine devredildi. Mehmet Sepil'in 7,5 milyon Dolar karşılığında satın aldığı Sarı-Kırmızılı ekibin yüzde 70'lik hissesi üç ortaklı yabancı firmanın oldu. Yüzde 30'u da Sepil'de kaldı. Peki, Göztepe'yi satın alarak gündeme oturan Sport Republic hangi ülkenin firmasıdır? İşte, şirketin varlığı ve serveti!

Göztepe'yi satın alan Sport Republic hangi ülkenin? Şirketin varlığı ve serveti
Göztepe'yi satın alan Sport Republic hangi ülkenin? Şirketin varlığı ve serveti
GİRİŞ 19.08.2022 17:23 GÜNCELLEME 19.08.2022 17:23

TFF 1. Lig'e düştükten sonra satılacağı konuşulan Göztepe Anonim Şirketi'nin çoğunluk hissesi Sport Republic'e (Spor Cumhuriyeti) devredildi. Spor ve eğlence sektörüne yatırımlarıyla öne çıkan bu firma, Mehmet Sepil'den kulübün yüzde 70 hissesini satın aldı. Yüzde 30'luk bölüm ise Sepil'de kaldı. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşım binlerce etkileşim alırken, firmanın diğer kulübü Southampton'dan da yorum geldi. Peki, Göztepe'yi satın alan Sport Republic şirketi hangi ülkeye ait? İşte, üç ortaklı firmanın mal varlığı ve serveti!

SPORT REPUBLİC HANGİ ÜLKENİN ŞİRKETİ?

Son dönemde yaptığı yatırımlarla öne çıkan Sport Republic, İngiltere/Londra merkezli bir firmadır. Şirketin baş yatırımcısı Dragan Solak (Sırbistan), CEO'su Rasmus Ankersen (Danimarka) ve Yönetim Kurulu Başkanı da Henrik Kraft'dır (Amerika Birleşik Devletleri). 

SOUTHAMPTON'A DEV YATIRIM

Sport Republic, vizyonu ve potansiyeli yüksek kulüplere yatırım yaparak takımın var olan değerini daha da arttırmayı ve bağlı bulundukları ülkelerde başarılı olmalarını hedefliyor. Bu doğrultuda ilk olarak Southampton'u satın almışlardı.

Mehmet Sepil, yeni dönemde şirketin yüzde 30'una sahip olacak

İngiltere Premier Lig'in köklü kulüplerinden AFC Southampton, 5 Ocak 2022'de 100 milyon Sterlin karşılığında Çinli girişimci Gao Jisheng'den alındı. On binlerce hayranı bulunan kulüp, yaz transfer döneminde 56 milyon 400 bin Euro değerinde harcama yaptı.

Diğer taraftan Mehmet Sepil'e ait yüzde 70'lik hisse için Sport Republic heyetinin ne kadar ödeme yaptığı bilinmiyor. Ayrıca Sepil, yüzde 30'luk hissesini önümüzdeki dönemde de elinde tutacak.

Sport Republic CEO'su Rasmus Ankersen

Şirketin medya yüzü ve CEO'su Rasmus Ankersen, devir işlemleri tamamlanır tamamlanmaz şu ifadeleri kullandı:

"Göztepe, potansiyeli oldukça yüksek bir kulüp. Özellikle İzmir'deki güzel stadyumu ve eşsiz taraftarı ile etkileyici bir ekip olduklarını söyleyebilirim. Beş milyon insanın yaşadığı bu kentte yeni yetenekler futbol dünyasına adım atabilir. Bu yöndeki inancım tam."

Kulübün eski sahibi Mehmet Sepil de, yüzde 70'lik çoğunluk hisse devrinden sonra: "Sport Rebulic'in Göztepe'ye yatırımını memnuniyetle karşılıyoruz. Bu ülkemizde bir ilk olmakla beraber yeniliğinde işareti olacak diye düşünüyorum. Türk futbolunda yeni bir dönem başlıyor" diye konuştu.

ŞİRKETİN DEĞERİ VE SERVETİ

Londra borsasında işlem gören eğlence ve spor tabanlı Sport Republic şirketinin net değeri bilinmiyor. Ancak firmanın önde gelen üç ismi okuyuculara bu yönde bir ipucu verebilir.

Sport Republic şirketinin sahibi Dragan Solak

Şirketin baş yatırımcısı Dragan Solak, ülkesi Sırbistan'da ve Balkanlar'da 40 milyon hanenin kullandığı medya firması United Group'un sahibi. Grubun 5 kanalı, 50'den fazla paralı kanalı; 28 internet sitesi, 8 gazete ve dergisi ile beş radyo istasyonu bulunuyor. Solak'ın firması senede 20 bin saati aşan içerik üretimi yaparak Güneydoğu Avrupa'da lider konuma gelmiş durumda.

Sport Republic'in CEO'su ve kurucu ortağı Rasmus Ankersen ise, futbolun içinden gelen biri. Danimarkalı yatırımcı ilk olarak ülke takımlarından Midtjylland'da başarıdan başarıya koştu. 3 yıl üst üste gelen şampiyonluklar ve UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasına kalınması, Ankersen'in servetine servet kattığı dönemlerdi. Midtjylland dışında Brentford'da da 6 yıl süreyle görev alan Danimarkalı, 74 yıllık aradan sonra kulübün Premier Lig'e dönmesinde aslan payına sahip isimler arasındaydı.

Sport Republic heyeti Southampton protokolünde

Amerika Birleşik Devletleri çıkışlı Henrik Kraft ise, Sport Republic'in Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini icra ediyor. Teknoloji, telekom ve medya sektörlerine yatırım yapan Kraft, son yirmi yılını Oura, Tonsser, Sportlight ve Wave gibi spor teknolojisi tabanlı firmalarda geçirdi.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz