Jean-Philippe Gbamin kimdir?

Trabzonspor, Berat Özdemir'in ayrılığından sonra orta alanı güçlendirmek ve buradaki opsiyonunu çoğaltabilmek için Jean-Philippe Gbamin'i transfer etti. Peki, Bordo-Mavililerin kadrosuna kattığı Jean-Philippe Gbamin kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Fildişili futbolcunun kariyeri ve istatistikleri!

Jean-Philippe Gbamin kimdir?
Jean-Philippe Gbamin kimdir?
GİRİŞ 05.09.2022 18:51 GÜNCELLEME 05.09.2022 18:51

Yaz transfer sezonunun kapanmasına az bir süre kala takımlar oyuncu arayışlarını sürdürüyor. Önceki dönemin Süper Lig şampiyonu Trabzonspor, orta alana Jean-Philippe Gbamin'i takviye etti. Fransa'da parlayıp Mainz 05'te kariyer basamaklarını hızla tırmanan Gbamin, son olarak İngiltere Premier Lig ekibi Everton'da forma giymişti. Peki, Jean-Philippe Gbamin kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Fildişili futbolcunun kariyeri ve istatistikleri!

JEAN PHİLİPPE GBAMİN'İN BİYOGRAFİSİ

Jean-Philippe Gbamin, 25 Eylül 1995'te Fildişi Sahilleri'nin San Pedro kentinde dünyaya geldi. Ağustos 2022 itibariyle 26 yaşındadır. Orjini önlibero olan Gbamin, sağ bek ve stoper hattında da performans gösterebiliyor. Oyuncu, önümüzdeki dönem Trabzonspor'un başarısı için mücadele edecek.

KARİYERİ VE İSTATİSTİKLERİ

Jean-Philippe Gbamin, küçük yaşta ailesinden ötürü Fransa'ya göç etti. İlkokul, ortaokul eğitimlerini Fransa'da aldı. Futbola da aynı ülkenin amatör takımlarından US Saint-Quentin Blessy'de başladı.

Isak Hien kimdir?Isak Hien kimdir?

10 yaşında Saint-Quentin tesislerinden içeri giren Gbamin, bir yılın ardından Aire-sur-la-Lys'e transfer oldu. Burada da sadece bir yıl oynadıktan sonra ülkenin köklü kulüplerinden RC Lens'e geçti.

Jean-Philippe Gbamin, Mainz 05

7 yıl süreyle takımın farklı yaş kategorilerinde oynayıp 2013'te A Takım'a çıktı. 2013-16 arasında Ligue 2'de 58 maça çıkarken, 33 Ligue 1 müsabakasında görev aldı. İstikrarı, kuvveti ve ön alandaki baskısıyla dikkat çeken Gbamin'e Bundesliga'dan Mainz 05 talip oldu.

2016'da 5 milyon Euro bedelle kariyerinin altın yıllarını geçireceği Mainz 05'e geçti. 2016'dan 2019'a kadar 3 yıl süreyle Almanya Bundesliga ve Almanya Kupası maçlarında sahaya çıktı. Toplam 86 lig maçında forma giyerken 3 gol atıp 5 asist yaptı. Bu istatistiği de ona İngiltere Premier Lig'in kapılarını açtı denilebilir.

Jean Philippe Gbamin, Everton

Everton, Ağustos 2019'da Jean-Philippe Gbamin için Mainz 05'e 25 milyon Euro ödeme yaptı. O dönem 23 yaşında olan Gbamin, 2.5 yılda sadece 6 Premier Lig maçında görev alabildi. Teknik heyet de oyuncuyu kondisyon tutması için Rusya'dan CSKA Moskova'ya 6 aylığına kiraladı.

Bu işlem için CSKA Moskova herhangi bir ücret ödemedi. Gbamin de Rusya'daki 6 ayında 11 maçta şans bulurken 2 gol atıp 2 asist yaptı. Haziran 2022'de Everton'a geri dönen futbolcunun yeni durağı Trabzonspor oldu.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz