Wout Weghorst'un satın alma opsiyonu ne kadar? Satın alma opsiyonu maddesi var mı?

Beşiktaş'ta gösterdiği performansla kısa sürede taraftarın gönlüne taht kuran Wout Weghorst, takımın değişilmez isimlerinden biri haline geldi. Peki, Burnley'den bir yıllığına kiralanan Weghorst'un satın alma opsiyonu var mı ve varsa ne kadar?

Wout Weghorst'un satın alma opsiyonu ne kadar? Satın alma opsiyonu maddesi var mı?
Wout Weghorst'un satın alma opsiyonu ne kadar? Satın alma opsiyonu maddesi var mı?
GİRİŞ 26.09.2022 20:28 GÜNCELLEME 26.09.2022 20:28

Beşiktaş'ın yaz transfer döneminde İngiltere Championship ekibi Burnley'den kiraladığı Wout Weghorst, takıma olan uyumuyla dikkatleri üzerine çekiyor. 7 maçta 7 gole katkı sağlayan Hollandalı forvet, Valerien Ismael'in ileri uçtaki gol silahı haline geldi. Diğer taraftan on binlerce Beşiktaşlı, yıldız ismin satın alma opsiyonunu merak ediyor. Peki, Wout Weghorst'un satın alma opsiyonu ne kadar?

Nantes, Mostafa Mohamed'i alacak mı? Mostafa Mohamed'in satın alma opsiyonu ne kadar?Nantes, Mostafa Mohamed'i alacak mı? Mostafa Mohamed'in satın alma opsiyonu ne kadar?

WOUT WEGHORST'UN SATIN ALMA OPSİYONU VAR MI?

Beşiktaş, Hollanda/Borne doğumlu Wout Weghorst'u kiralarken satın alma opsiyonu maddesini de koydurttu. Siyah-Beyazlılar, gerekli finansmanı sağlayıp oyuncudan memnun kalındığı takdirde transferine yeşil ışık yakacak. 

Wout Weghorst, Beşiktaş

SATIN ALMA OPSİYONU NE KADAR?

Kara-Kartal, Burnley tarafına Wout Weghorst'un alınması halinde 10 milyon Euro ödeme yapılacağını taahhüt etti. Beşiktaş bu opsiyonu Haziran 2023'e kadar devreye alıp kullanma hakkına sahip. Burnley de bir yıllık süreçte önceliği Siyah-Beyazlılara tanımakla sorumlu.

WEGHORST'UN BEŞİKTAŞ'TAN SENELİK KAZANCI

5 Temmuz 2022'de Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirim geçen Beşiktaş, Wout Weghorst'a senelik 2,8 milyon Euro ücret ödeneceğini belirtti. Ayrıca 200 bin Euro performans primi de yatırılacak. Burnley FC'ye de kiralama işlemi için herhangi bir bedel ödenmediği aktarıldı.

Wout Weghorst'un Burnley FC günleri

BEŞİKTAŞ'TAKİ PERFORMANSI

Michy Batshuayi'nin Ada'ya dönüşü sonrası forvet hattına Wout Weghorst'u eklemleyen Beşiktaş, transfer döneminin flaş hamlelerinden birine imza atmıştı. Hollandalı golcü Türkiye'de şimdiye dek 7 Süper Lig maçına çıkarken 3 gol atıp 4 asist yaptı.

Karagümrük, Sivasspor ve İstanbulspor ağlarını sarsan Weghorst, Kayserispor; Alanyaspor, MKE Ankaragücü ve yine Sivasspor maçında birer asiste imza attı. Hollandalı, şimdiye dek sadece Başakşehir FK mücadelesinde skora katkı sağlayamadı. O maçta da Beşiktaş, Boz-Baykuşlara 1-0 mağlup olmuştu. 

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz