Derbinin uzatma dakikalarında penaltı isyanı!

Galatasaray ile Beşiktaş'ın Nef Stadı'nda karşı karşıya geldiği derbide Beşiktaş cephesi uzatma dakikalarında penaltı bekledi.

GİRİŞ 15.03.2022 00:28 GÜNCELLEME 15.03.2022 10:02
Bu Habere 102 Yorum Yapılmış

Süper Lig'in 29. haftasında Galatasaray ile Beşiktaş Nef Stadı'nda karşı karşıya geldi. Galatasaray'ın 2-1'lik üstünlüğü ile devam eden karşılaşmanın uzatma bölümünde Beşiktaşlı futbolcu Larin, Galatasaraylı Nelsson'un müdahalesiyle ceza sahası içinde yerde kaldı. Formasından çekildiğini işaret eden Larin, penaltı itirazında bulundu ancak maçın hakemi Atilla Karaoğlan oyunu devam ettirdi.


İşte Beşiktaş'ın penaltı beklediği poziyon:

Larin'den sert tepki: 'Derbide nasıl VAR'a gidilmiyor?'Larin'den sert tepki: "Derbide nasıl VAR'a gidilmiyor?"


Ahmet Çakar: Beşiktaş'ın penaltısını yediniz!

Eski hakem Ahmet Çakar karşılaşma sonrası yaptığı yorumda, "Aferin MHK. Genç hakemler dediniz. Tecrübeli hakemleri elediniz. Beşiktaş'ın son dakikadaki penaltısını yediniz!" ifadelerinde bulundu.

Ahmet Çakar, "Beşiktaş'ın açık bir penaltısı nasıl verilmedi, takdir spor kamuoyunda. Bu işte VAR hakeminin müdahale etmemesi kötü niyettir. Bu pozisyon penaltı değilse penaltı nasıl olacak?" dedi.

Erman Toroğlu: Çok net penaltı!

Eski hakem ve A Spor yorumcusu Erman Toroğlu pozisyon hakkında "Larin topa gitmek istiyor. Çok net bir penaltı. Neden çekiyorsun? VAR'ın çağırması gerekirdi!" şeklinde konuştu.

Bülent Yıldırım: Bu pozisyon çok net penaltı

Eski Süper Lig hakemi Bülent Yıldırım ise beIN Sports ekranlarında yaptığı yorumda, "Önce Nelsson yoklama yapıyor. Yine de Larin topu kontrol ediyor. Sonra bir de arkadan formayı çekiyor. Zamanlaması kısa olsa da düzeltip vurma hamlesini engelliyor. Topa doğru ivmeyi engelleyen bir hamle. Adil mücadele var mı? Hayır. Bu pozisyon çok net penaltı" ifadelerinde bulundu.

Deniz Çoban: Nelsson'un müdahalesi Larin'i etkilemiyor

beIN Sports Trio yorumcularından Deniz Çoban pozisyonun penaltı olmadığını belirterek, "Tutmak tek başına ihlal gerektirir mi? Oyun kurallarına giren ifadede tutmanın oyuncuyu etkilemesi lazım. Nelsson'un tutup bıraktığını görüyoruz. Bence Larin'in bir sonraki hamlesini etkilemiyor. Bana göre penaltı verilmemesi daha doğru." dedi.

Lale Orta: Penaltı

Eski hakem ve beIN SPORTS yorumcusu Lale Orta da pozisyonda penaltı çalınması gerektiğini söyledi. 

İkinci golden önce faul itirazı

Derbinin ilk yarısında siyah-beyazlılar Kerem Aktürkoğlu'nun attığı ikinci gole itirazlarda bulundu.

Beşiktaşlı futbolcular, Galatasaray'ın golünden önce Mustafa Muhammed'in Umut Meraş'a faul yaptığını belirttiler. Ancak maçın orta hakemi Attila Karaoğlan, VAR hakemi Yaşar Kemal Uğurlu ile görüştükten sonra golün geçerli olduğunu belirtti.

Galatasaray'ın 2. golünden önce faul var mı?

Bülent Yıldırım: "Tamamen top amaçlı müdahale. Faul yok."

Lale Orta: "Faul yok."

Deniz Çoban: "Yoruma açık pozisyon. Hakemin devam ettirmesini eleştirmem."

Deniz Ateş Bitnel: "Faul yok."

Erman Toroğlu: "Faul yok."




Ersin Destanoğlu cezalı duruma düştü

Siyah-beyazlı futbolcular uzun süre bu gole itiraz etti ancak karar değişmedi. Galatasaray'ın golü sonrası itirazları nedeniyle Rachid Ghezzal ve Ersin Destanoğlu, sarı kart gördüler. Ersin Destanoğlu, Hatayspor maçında cezalı duruma düştü.

Galatasaray - Beşiktaş derbisinde maç sonu kırmızı kart!Galatasaray - Beşiktaş derbisinde maç sonu kırmızı kart!

Atiba'nın ikinci sarı kartı alması gerekiyor mu?

Bülent Yıldırım: "Hayır."

Lale Orta: "Hayır."

Deniz Çoban: "Hayır."

YORUMLAR 102
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    Bakın arkadaşlar; BJK hiç bir mazeret üretmemeli.... Öncelikle KARAVELİ Hocam çok yanlış bir kadro ile çıkıyorsun ve buna rağmen yakaladığı pozisyonları gole çeviremeyenleri süratle değiştiriyorsun, yetmedi derbide ceza sahanda 3' e 1 pozisyonda aciz kalanlarla defans yapman yanlış, Umut MERAŞ dahil ayakta duramayıp top kaptıranlara sabrediyorsun... Tüm bunlar yetmiyormuş gibi BJK nin arka tarafı niye açık alan bırakıyor.... GS' yı kutlarım ve acz içindeki BJK forması giyenleri Vida-Meraş-Kenan-Gezal ve ALEX gibi futbolcuları da tutmaya çalışmayın bence....
    Cevapla
  • Leon 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim insanlar bir şeye odaklaniyor orda kaliyor maça genel olarak bakin hakemin maçi nasil kontrol ettiğine bakin bir yere odaklanmayin biz bu kafayla daha çok hakem istifa ettiririz
    Cevapla
  • Camlica 2 yıl önce Şikayet Et
    Deniz. Coban. Sana. Üzülüyordum. Erken bitti diye. Demekki Hakem. Degil. Taraftarmissin.
    Cevapla
  • sorgusuz 2 yıl önce Şikayet Et
    oha be ben bir FB li olarak bile bunu hazmedemiyorsam BJK liler ne yapsın direk penaltı hakem ve Var ekibi uuuyorlarmı
    Cevapla
  • Fatih aşcı 2 yıl önce Şikayet Et
    Deniz çoban gene beni şaşırtmadı Fenerbahçeli olarak bu adam nasıl yorum yapıyor bu pozısyona penaltı demeyen hakem ve yorumcu bu işi lütfen bırakın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle