TFF Başkanı yeni yabancı kuralı planını duyurdu!

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi yabancı kuralına ilişkin, "Futbolun tüm paydaşlarıyla beraber strateji planı yapıyoruz. 3 yıl, 5 yıl ve 10 yıllık bir plan olacak." dedi.

TFF Başkanı yeni yabancı kuralı planını duyurdu!
TFF Başkanı yeni yabancı kuralı planını duyurdu!
GİRİŞ 07.12.2022 22:09 GÜNCELLEME 07.12.2022 23:37
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Yayıncı kuruluş beIN Sports'ta açıklamalarda bulunan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Lig'de uygulanan yabancı kuralı hakkında konuştu.

Mehmet Büyükekşi'nin yabancı kuralı hakkında açıklamaları şöyle:

"25 çalıştay yapacağız"

"Yabancı kuralı bir matematik değil. 8+3, 7+4 falan. Biz bir değişiklik yapmadık. Süregelen bir sistem vardı. Biz o sistemi devam ettirdik. Bir çalışmamız var. UEFA'ya bağlı 55 ülke, 3 tanesi hariç strateji çalışması yapmış; 5 yıllık, 10 yıllık. Yapmayan 3 ülkeden biri Türkiye. Futbolun tüm paydaşlarıyla beraber strateji planı yapıyoruz. 3 yıl, 5 yıl ve 10 yıllık bir plan olacak. Bunu biz yapmayacağız. 25 çalıştay yapacağız ve ilgili paydaşlar, yurt dışından hakem, teknik direktör, futbolcu, başkan davet edeceğiz. Statik olmayan, dinamik olan bir strateji belgesi hazırlayacağız. En önemli konu ölçmek. Ölçmüyorsanız yönetemezsiniz. Bu yıl burada olacağız, bu yıl hedefimiz şu gibi. Bu hedefleri takip edeceğiz ve revize edeceğiz. Yabancı kuralı burada tartışılmalı."

Dünya Kupası'nda dikkat çeken yenilik, Süper Lig'e geliyor!Dünya Kupası'nda dikkat çeken yenilik, Süper Lig'e geliyor!

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 28
  • İbrahim 28 1 yıl önce Şikayet Et
    sanki 10 yıl o koltukta kalacaksınız, serbest bırakın yabancı sayısını, yabancı hoca oyuncu varsa hakem olmasida lazim. bos işlerle milleti oyalama yın, önce alttaki hakem, gözlemci antrenör ücretlerini artirin. yukariyi birakin
    Cevapla
  • Buğra 1 yıl önce Şikayet Et
    Düşürün yabancı sayısınıda 1 milyonluk futbolcuya 10 m verelim.. gücü olan iyi olan çalışan oynayacak yabancı sınırı olursa bizim Türkler kimle rekabet edecek?
    Cevapla
  • mehmet61 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye olarak adam kayırmacılığı olduğu sürece 1 adım ileri gidemeyiz. nice yetenekler kaybolup gidiyor .kuluplerde oynayan futbolculara bakın alt yapılar dahil eski futbolcuların bir şekilde bağı var. bu kişilerin cocukları akrabaları zorla futbolcu yapılıyor yetenekli kişiler adamı olmadığı için küsüp bırakıyor. sonrada başarısızlıkta yerli yabancı muhabbeti oluyor.bir düşünün. sorunun cözümünü boş yerlerde arayıp zaman kazanmayın.lütfeeeeennnnnn
    Cevapla
  • Halit 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu yabancı sevdası neden ya?Bir-iki milyn nüfusu olan ülkeler bile bizden daha çok futbolcu yetiştiriyor.Bizim evlatlarımız yerine elin gavuruna tonla paralar veriyorsunuz.Asla doğru değil.TFF'ye sesleniyorum, her takımda en az 6-7 Türk futbolcu olmalı, siz kime hizmet ediyorsunuz Allah aşkına.
    Cevapla
  • Hilmi 1 yıl önce Şikayet Et
    2002 dünya kupasında gördük yerli futbolcunun önemini ondan sonra da açtık yabancı ya kapıları bir daha dünya kupasını göremedik
    Cevapla
  • alemin 1 yıl önce Şikayet Et
    90'lardan önce yabancı yoktu takımlarda neredeyse, hangi başarımız var Allah aşkına, Fransa'nın milli takımında Fransız yok, hepsi devşirme, alt yapıdayken alınıp Fransız yapılmış futbolcular, siz hala neyin peşindesiniz?
    Cevapla
  • tarık 1 yıl önce Şikayet Et
    yerli oyuncu kuralı da TARIK ÇAMDAL gibi yattığı yerden para kazanan futbolcular çıkardı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle